sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Aaton aatteita
Tämän vuoden joulufiilis jätti hiukan toivomisen varaa. En tiedä johtuiko se lumettomuudesta, klinikkavuoden aiheuttamasta väsymyksestä vai mistä, mutta tänä vuonna en vain jaksanut noudattaa itselleni yleensä niin tärkeitä perinteitä, vaan päätin ottaa koko aaton ihan fiilispohjalta. Asiaan saattoi toki vaikuttaa aatonaaton venyminen pikkutunneille, kun teimme vielä tarpeellisia ostoksia, leivoimme mm. kolme limppua joista yksi karppiversio näkyy alla, teimme lohihyytelöä ja punajuuri-sinihomejuustolaatikkoa, paketoimme kaikki lahjat ja muuta sellaista.


Niinpä tänä vuonna emme jouluaattona
a) heränneet kovinkaan aikaisin
b) koristelleet kuusta heti aamusta
c) nähneet joulurauhanjulistusta
d) käyneet joulukirkossa tai edes hautausmailla
e) saunoneet ennen ruokaa
f) pukeneet mitään kotivaatteita (lue: haalaria) kummempaa ylle koko päivänä

Sen sijaan kävimme pitkällä sateisella lenkillä koirien kanssa niissä samoissa haalareissa, saunoimme eukalyptusvihdan kera puolenyön jälkeen...


... otimme asiallisten tunnelmakuvien sijaan dorkia poseerauskuvia laumastamme...


... maistelimme erinomaista joulukinkkua, joka ensimmäistä kertaa koskaan sai ylleen sinappihunnun, neilikoita ja mantelijauhetta korppujauhojen sijaan...


Muukin ruoka oli kyllä jälleen erinomaista, eivätkä omatkaan tekeleemme pieleen menneet.


Punajuuri-sinihomejuustolaatikkoa teimme nyt tosiaan ensimmäistä kertaa ja se syntyi karppaus.infon ohjeella. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tähän tuli vain kilon verran esikeitettyjä punajuuria karkeaksi raastettuna, pussillinen sinihomejuustomurua, yhden sipulin verran sipulimurskaa, mustapippuria ja purkki kuohukermaa. Kaikki ainekset kerroksittain vuokaan ja noin 40 minuuttia 200 asteessa. Aattona maut erottuivat toisistaan aika voimakkaasti, mutta seuraavilla lämmityskerroilla maku tasaantui ja oli mielestäni aivan loistava! Eiköhän tätä tehdä ensi vuonnakin.


Ruokailun jälkeen väsytti ja lapsetti, joten rakentelin kummipoikani kanssa vanhoista Duploistamme eläintorneja.


Sitten avasimme lahjat ja saunoimme ihan olan takaa. 

Joulupäivänä kävimme syömässä O:n äidin ja tämän miehen luona. Juoksunsa aloittanut Taikkis oli mukana ihastuttamassa O:n siskontyttöä. Saimme vielä lisää lahjoja, kuten alla näkyvän ison lampaantaljan. Ajattelin kuitenkin tehdä lahjoista vielä oman postauksensa.


Tapaninpäiväksi olin lupautunut töihin, joten ajelimme päivällä takaisin Helsinkiin. Oli ihan mielettömän ihanaa avata oma kotiovi, kun vastassa oli puhdas, joululta tuoksuva ja näyttävä koti.

Rentouttavaa sunnuntain jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Nam nam tuo punajuuri-sinihomelaatikko :) Meillä tehdään punajuuri-vuohenjuustolaatikkoa vielä tuotakin simppelimmin: kypsäksi keitetyt punajuuret paloitellaan (me ronskilla kädellä vähän isommiksikin lohkoiksi :D) uunivuokaan ja päälle viipaloidaan haluttu määrä vuohenjuustoa. Sit vaan uuniin siksi aikaa että juusto sulaa. Ihan hurjan hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, vuohenjuusto kuulostaa herkulliselta! Pitääkin laittaa testiin :)

      Poista