perjantai 6. joulukuuta 2013

6. luukku


Tämänvuotinen itsenäisyyspäivä katkaisi perinteen, sillä tänä vuonna meille ei tullut kurssikavereitani varjolinnanjuhlailemaan. En kuitenkaan osannut olla hyödyntämättä tilaisuutta laittaa hyvää ruokaa ja kattaa pöytää vähän juhlavammin, vaikka vietimmekin päivää kahdestaan O:n kanssa. Otimme ensimmäistä kertaa käyttöön viime jouluna lahjaksi saamamme peura- ja hirvilautaset, sillä mielestäni ne sopivat hyvin suomalaiseen ruokateemaamme.



 Alkuruoka


 Leipäjuustosalaatti puolukkakastikkeella - samalla herkuttelimme viime vuonnakin.


Pääruoka


 Riistakäristystä yrttimaustetulla juuresmuusilla ja puolukkasoseella. Sopivat huippuhyvin yhteen!



Jälkiruoka


Mustikkainen kerrosmalja, joka piti sisällään pakastemustikoita, vaniljalla ja makeutusaineella maustettua turkkilaista jogurttia ja mantelijauheesta, voista, karppisokerista ja vaniljajauheesta uunissa rapeaksi paistettua muruseosta. Kruunasi ateriamme!


 Iltapala


 Itsetehtyjä karjalanpiirakoita munavoilla sekä ruiskuppeja ja oopseja kylmäsavulohitäytteellä linnanjuhlastudion hiukopalaksi.



Tulipa ainakin syötyä!

4 kommenttia:

  1. Meillä juhlittiin kans, oikein kunnolla. KUn kissathan on tosi itsenäisiä :)
    Kiva on vähän juhlistaa vaikkei vieraita olekaan varjolinnailemassa, ilman muuta!
    - Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, loistava peruste! :D Kyllä kaikki tilaisuudet juhlimiseen pitää ehdottomasti hyödyntää ;)

      Poista
  2. Onpa ollut taas hienot ruoat! Ensi vuonna sitten jatketaan perinnettä :)
    t: Anne, joka päivystää koko viikonlopun

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää ehdottomasti, oli vähän orpoa! :D Jaksuja päivystykseen, voiton puolella jo! :)

      Poista