Tämänvuotinen itsenäisyyspäivä katkaisi perinteen, sillä tänä vuonna meille ei tullut kurssikavereitani varjolinnanjuhlailemaan. En kuitenkaan osannut olla hyödyntämättä tilaisuutta laittaa hyvää ruokaa ja kattaa pöytää vähän juhlavammin, vaikka vietimmekin päivää kahdestaan O:n kanssa. Otimme ensimmäistä kertaa käyttöön viime jouluna lahjaksi saamamme peura- ja hirvilautaset, sillä mielestäni ne sopivat hyvin suomalaiseen ruokateemaamme.
Alkuruoka
Leipäjuustosalaatti puolukkakastikkeella - samalla herkuttelimme viime vuonnakin.
Pääruoka
Riistakäristystä yrttimaustetulla juuresmuusilla ja puolukkasoseella. Sopivat huippuhyvin yhteen!
Jälkiruoka
Mustikkainen kerrosmalja, joka piti sisällään pakastemustikoita, vaniljalla ja makeutusaineella maustettua turkkilaista jogurttia ja mantelijauheesta, voista, karppisokerista ja vaniljajauheesta uunissa rapeaksi paistettua muruseosta. Kruunasi ateriamme!
Iltapala
Itsetehtyjä karjalanpiirakoita munavoilla sekä ruiskuppeja ja oopseja kylmäsavulohitäytteellä linnanjuhlastudion hiukopalaksi.
Tulipa ainakin syötyä!
Meillä juhlittiin kans, oikein kunnolla. KUn kissathan on tosi itsenäisiä :)
VastaaPoistaKiva on vähän juhlistaa vaikkei vieraita olekaan varjolinnailemassa, ilman muuta!
- Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa -
Haha, loistava peruste! :D Kyllä kaikki tilaisuudet juhlimiseen pitää ehdottomasti hyödyntää ;)
PoistaOnpa ollut taas hienot ruoat! Ensi vuonna sitten jatketaan perinnettä :)
VastaaPoistat: Anne, joka päivystää koko viikonlopun
Pitää ehdottomasti, oli vähän orpoa! :D Jaksuja päivystykseen, voiton puolella jo! :)
Poista