perjantai 13. joulukuuta 2013

11. luukku


11. luukku tarjoaa ratkaisuehdotuksen, mitä tehdä 10. luukun muffinikynttiläprojektista yli jääneille vahaliiduille tai kynälaatikoissa mahdollisesti jo pyöriville liidunraadoille.

Tarvitset:
- myrkyttömiä crayon-tyyppisiä väriliituja
- suklaa- tai jääpalamuotin
- pestyjä ja kuivattuja juomatölkkejä
- kattilan


1. Kuori liidut paperikääreistään ja pilko ne pätkiksi.
2. Leikkaa juomatölkeistä yläosa pois ja asettele pestyt alaosat liitujen sulatuskupeiksi isoon kattilaan. Laita levy päälle ja liidun pätkät kuppeihin. Jos haluat monivärisiä, marmorikuvioisia liituhahmoja, pilko samaan kuppiin useampaa eri väriä. Näissä minun versioissani menivät esimerkiksi eri punaisen, vihreän ja sinisen sävyiset liidut samoihin kuppeihin. Vältä sekoittamasta, jos haluat marmorikuvion jäävän näkyviin.


3. Kaada sula vahaliitumassa muottiin. Kuppien reunat eivät kuumene, mutta sulaa vahaa kannattaa varoa.


 4. Anna jähmettyä. Jos haluat nopeuttaa prosessia, laita muotti jääkaappiin tai pakastimeen. Jähmettymisessä kestää arviolta 30 min, jos sitäkään.


5. Pullauta kuviot ulos muotista. Silikonisella suklaamuotilla saat kiiltäväpintaisia ja jääpalamuotilla mattapintaisia kuvioita.


Ja nämähän toimivat väriliituina aivan kuten alkuperäisversionsakin. Astetta persoonallisempina sellaisina vain! Kaupoista löytyy varmasti vielä kivempiakin muotteja kuin nämä minun suklaakonvehteja varten hankkimani - sellaisia, joilla saisi tehtyä vaikka eläinhahmoja tai autoja - mutta koska meillä alkaa olla muotteja jo vähän liiaksikin, niin en nyt lähtenyt metsästämään uutta. Sopivathan kuuset ja joulupallot sentään teemaan.


6. Pakkaa kauniisti ja lahjoita suvun pikkuväelle.

2 kommenttia: