tiistai 17. joulukuuta 2013

16. luukku


 16. luukku pitää sisällään lahjaidean lemmikille tai toiselle lemmikinomistajalle - kissaihmiselle kissa- ja koiraihmiselle koira-aiheinen tai miksei vaikka kani- ja jyrsijäihmisillekin omansa.


Välineet ovat melko simppelit: askartelumaalia, tyhjä lasitölkki kansineen, muovinen eläinhahmo, sivellin, pikaliimaa ja mikäli tahtoo, niin vielä silkkinauhaa ja lasille tarkoitettua huurresprayta (esim. Tiimarista) joulun tuntua lisäämään. Ylläolevasta kuvasta poiketen päädyinkin shelttihahmon sijasta tekemään kissapurkin, koska noita shelttipurkkeja löytyy jo pari kappaletta eri väreissä. Jos haluaa pelata varman päälle ja antaa purkin jollekulle lahjaksi, kannen väri kannattaakin ehkä punaisen sijaan valita lahjansaajan maun mukaiseksi, jotta sillä olisi käyttöä ympäri vuoden vielä joulunamien loputtuakin.

1. Maalaa tölkin kansi ja eläinhahmo 2-3 kertaan askartelumaalilla.
2. Suihkuta lasitölkin pintaan huurresprayta.
3. Liimaa eläinhahmo tölkin kanteen.
4. Kiinnitä tölkin suun ympärille silkkinauha ja liimaa se halutessasi kiinni.


 5. Täytä tölkki haluamillasi eläinten herkuilla. Itse kuivasin uunissa laumallemme pilkottua sian sydäntä (n. 2,5 tuntia 100 asteessa, uunin luukku raolleen lusikan avulla jätettynä, jotta vesihöyry pääsee haihtumaan ulos), mutta esimerkiksi maksa tai lihasuikaleet olisivat varmaan toimineet yhtä lailla. Voin kertoa, että sydämen joutuminen uuniin aiheutti melkoisen protestihuudon herra Mundo-kissulta, mutta kelpasi se valmis tuotekin niin, että meinasi sormetkin lähteä mukana!

6 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa, että pitkästä aikaa löytyi blogi, josta jaksan penkoa vanhoja kirjoituksia vaikka kuinka. Saanko lisätä blogisi omaani seurattujen listalle? Oma uudehko blogini käsittelee tällä hetkellä eniten äitinä olemista, mutta löytyy juttua myös koirista, askartelusta, sisustuksesta ja muusta. :)

  Askartelusi ovat ihania, samoin sisustusjutut (sain monta kivaa vinkkiä molemmista) ja eläinlääkäriksi opiskelu kiinnostaa myös. Omalla kohdallani olen tosin luopunut haaveesta jo vuosia sitten, ei minulla olisi lukupäätä moiseen :) Eläintenhoitaja olen yhdeltä ammatiltani ja yhden harjoittelun tein ell.asemalla. Se kokemus kasvatti entisestään arvostusta eläinlääkärin työtä kohtaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, olipa ihana kommentti :) Tottakai saa lisätä! Täytyykin käydä vastavierailulla :)

   Poista
 2. Mukavat joulutuoksut vain valtaavat kämpän, mikäli maksaa päätyy uuniin laittamaan... :D

  Mutta kylläpä sä jaksatkin väkerrellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, true that :D Sydän tuoksui vähän kinkulle tai hyvälle joka tapauksessa :P

   Poista
 3. Hei! Tultiin heti kattoon kissalahjaideaa! Nice!
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista