tiistai 17. joulukuuta 2013

14. luukku


14. luukusta paljastuu pullo karpalo-lime-uutettua vodkaa. Kun näin tästä joskus kuvia netin ihmeellisessä maailmassa, tiesin heti, että haluavani joskus kokeilla samaa. Pullon ulkonäkö punaisine marjoineen ja vihreine limenkuorineen on niin kovin kaunis ja ideakin aika hauska - jouluun sopiva. No, ainakin joidenkin jouluun ;)  Ideanahan siis on, että vodka maustuu karpaloilla ja limellä, kun sen ja hedelmien antaa seistä pullossa 2 viikkoa - 2 kuukautta ennen tarjoilua. Valmiista tuotoksesta voi sitten  tehdä booleja tai drinkkejä blissaamalla sitä esimerkiksi Spritella.  Itse mietin, että voisin viedä pullon ehkä tuparilahjaksi eräälle ystävälleni, mutta jääköön nähtäväksi.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tähän projektiin tarvitaan yksi kaunis lasipullo, jollaisia voin vinkata löytyvän esim. Clas Ohlsonilta. Litran pullo toimii hyvin 0,7 l jellonalle.


Alkuperäisreseptissä käytetään tuoreita karpaloita, mutta koska niiden saatavuus on hieman rajallinen tähän aikaan vuodesta, päädyin pakastemarjoihin. Toisaalta sillä välttyi pistämästä reikää jok'ikiseen marjaan, kuten tuoreiden kohdalla olisi pitänyt tehdä.

Kolme pakastepussillista marjoja on hyvä määrä yhteen pullolliseen. Valikoin marjoista rusikoituneet pois ja laitoin kaikki hyvät pulloon. Pakastemarjat värjäävät juoman ajan saatossa punaiseksi ja halutessaan ne voi vaihtaa vielä uusiin ennen uuteen kotiin lahjoittamista.


Lisäksi sinne tuli kahden limen kuoret, kaksi ruokalusikallista sokeria ja se 0,7 l vodkaa.


Sitten vain odotellaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti