tiistai 24. joulukuuta 2013

23. luukku


Joulukalenterin viimeinen luukku pitää sisällään helposta muovailutaikinasta askarrellut joulukoristeet, joihin ikuistimme laumanjäseniemme tassunjäljet. Tassunjälkiä sydämessä, kirjaimellisesti. Tajusin yhteyden muuten vasta tuota ensimmäistä lausetta kirjoittaessani kirjoittaessani!


Taikinaan tarvitaan:
2,5 dl ruokasoodaa
1 dl maissitärkkelystä
1,5 dl vettä

Sooda ja maissitärkkelys sekoitetaan kattilassa. Lisätään vesi ja sekoitetaan tasaiseksi. Kuumennetaan jatkuvasti sekoittaen, kunnes taikina muuttuu kiinteäksi. Peitetään kostealla talouspaperilla ja annetaan jäähtyä.  


Vaivataan käsin ja kaulitaan levyksi. Apuna voi tarvittaessa käyttää maissitärkkelysjauhoa.


Otetaan levystä piparkakkumuoteilla haluttuja kuvioita ja kuivatetaan ne 100-asteisessa uunissa n. 30-40 min ajan. Käännetään kerran tai pari kuivattamisen aikana.

Itse tosiaan painoimme levyyn kaikkien eläintemme tassunjäljet ja nimet kirjainleimasimilla. Ripustuslankojen reiät tehtiin puolestaan juomapillillä.
Harkitsemme koristeiden sprayaamista hopeanvärisiksi, mutta ovat nämä valkoisetkin aika ihanat, joten jääpä nähtäväksi. 

4 kommenttia:

 1. Todella hellyyttävä idea! Pitääpä yrittää muistaa tämä sun ohje ensi vuonna.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellyyttävintä oli, että kaikista tuli ihan oman näköisensä :) Ledin tassu hyvä kun mahtui sydämeen ja hätäisemmiltä kavereilta jäi melko keveät painallukset :D

   Poista
 2. Olen huono (laiska :P) kommentoimaan blogeja, vaikka niitä lueskelenkin mielelläni :) Täälläkin usein vierailen. Sinun blogissasi on ihana,aito tunnelma ja paljon kivoja ideoita. Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta laumallenne:) -minna*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, kiitos :) Toivottelen samaa sinne suunnalle!

   Poista