torstai 29. marraskuuta 2012

Eläinlääkäripäivillä


Pasila eilen klo 12.57: harmaata. Kauan povattu lumimyräkkäkin jäi aika laimeaksi esitykseksi. Onneksi tänään on tullut lisää! Iippukin nuorentui viisi vuotta sen huomattuaan...


Päivän ohjelma: eläinlääkäripäivät Messukeskuksen kongressisiivessä.


Eläinlääkäripäivät ovat vuosittain järjestettävä kolmipäiväinen tapahtuma, joka kerää Helsinkiin eläinlääkäreitä ympäri Suomen. Päivittäin järjestetään luentoja vaihtelevasti hevosiin, tuotantoeläimiin, pieneläimiin, elintarvikehygieniaan, tutkimukseen ja muihin teemoihin liittyen. Luentojen välillä voi kierrellä näyttelyalueella, jolta löytyy alamme useimpien suurimpien firmojen standit. Lisäksi yhdessä salissa voi haistella eläinlääketieteellisen tutkimuksen uusimpia tuulia posterinäyttelyn muodossa.

Valmiiden eläinlääkärien osallistumismaksu on aika tyyris, opiskelijat pääsevät mukaan hiukan halvemmalla. Opiskelijoita palkataan myös salivalvojiksi ja vastaanottotiskille, jolloin voi töidensä lomassa päästä ilmaiseksi kuuntelemaan luentoja. Tämän vuoden pieneläinluennot keskittyivät lähinnä ortopediaan, jota kohtaan en tunne sen suurempia ambitioita. Niinpä skippasin työpaikoista taistelun ja osallistuin päiville tällä kertaa ainejärjestömme rompetorin myyjän roolissa.
Ideana siis oli, että eläinlääkärit saisivat tuoda rompetorille nurkissaan pyöriviä, tarpeettomia tavaroita opiskelijoiden myytäviksi, mutta eipä niitä nyt ihan röykkiöiksi asti ainakaan ensimmäisenä päivän aikana kertynyt. Lisäksi standillamme sai osallistua arvontaan ja palauttaa vanhan EKY-talon avaimen pientä palkkiota vastaan.


Aika hiljaista tosiaan piteli, joten aikaa riitti näyttelyalueella kiertelyyn.Vaikka yritin olla edellisvuosia fiksumpi, niin pari kassia kaikenlaista ilmaissälää sieltä tarttui jälleen mukaan.

FeLV-suklaata, ihastuttavaa


Jännittävin on ehkä tuo lehmähyppynaru. Pitäisikö tässä innostua jumppaamaan? Näin kyllä viime yönä unta, että O teki sillä kaikkien aikojen hyppynaruennätyksensä :D Termosmuki tulee kyllä käyttöön, sillä onnistuin syksyn aikana halkaisemaan edelliseni ja aamuluennoilla kuppi kuumaa teetä tulee kyllä aina tarpeeseen. Samoin nuo "taskunsuojukset" tulivat tarpeeseen, sillä kaikki edelliseni olivat ehtineet jo hajota käytön myötä.

Jääkaappimagneettejakin kaipailin pari viikkoa sitten, kun mietin, miten säilöä postin mukanaan tuoma punainen joulukorttipussi ja Ifolorin tarjouskortti. Tajusin, että lehtitelineemme yläpuolella sijaitseva sähkökaapin ovi on metallinen, joten siihen voi ripustaa tuollaisia tärkeitä juttuja. Jääkaapin oven tykkään sen sijaan pitää blancona - näyttää keittiö siistimmältä. Olen ehkä vähän traumatisoitunut kotikotini jääkaapin ovesta, jossa roikkuu tälläkin hetkellä varmasti vuosi(a) sitten vanhentuneita lappusia. Terkkuja vain! ;)


Eläimetkin saivat tuliaisia. Nuo Pedigreen Dentastixit nyt taitavat olla vain yksi hyvinmyyvä kupla, mutta uskomattoman herkullisia koirien mielestä - se myönnettäköön. Specificin kissanruuista ei ole kokemusta, eikä noista löydy edes raaka-aineluetteloa...

Loppuun vielä yksinkertaisista yksinkertaisin opiskelijabudjettiystävällinen arkiruokavinkki: wingsit, valkosipulidippi ja vihannekset!Valmistuu erittäin vähällä vaivalla ja maistuu herkulliselta!

12 kommenttia:

 1. Oiih mä rakastan kaikkien messujen ilmaisnäytteitä <3 vaikka en tarvis niitä niin silti mulla on joku himo kerätä ihan kaikkea mitä siellä ikinä jaetaan!

  -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo se on kumma, miten se hysteria tarttuu! :D "Ai sä sait tollasen?! Mistä? Pakko mennä hakeen!" :D

   Poista
 2. täälläkin tarttuu hirvee kasa ilmaisnäytteitä mm. messarista mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, enpä oo tajunnut, että sielläkin jaettaisiin kaikkea! :)

   Poista
 3. Hö, ei meille vain koskaan jaeta mitään lehmähyppynaruja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voit ehkä saada mun ;) Tai ne kaksi ammuvaa lehmäpehmoa, mitkä sain edellisvuosina!

   Poista
 4. Ymmärsinkö oikein, että messuille pääsee vain alan ammattilaiset ja opiskelijat? Vaikuttaisi vaan niin mukavalta päästä katsomaan tuollaisia messuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on eläinlääkärien täydennyskoulutustilaisuus, jonne vaaditaan kulkulupa, eli ei sinne valitettavasti pääse ulkopuolisena :(

   Poista
 5. Näköjään mun on täysin mahdottomuus ajantasaisesti kommentoida tätä blogia, mutta ihan pakko tulla sanomaan, että tuo opiskelijoiden "hieman halvempi" hinta on siis parhaimmillaan ~17% normaalihinnasta (eli 83% tippuu hinnasta pois). Itse ainakin siis koin alennuksen tuntuvaksi hienoisen sijaan, mutta tietenkään se ei ole paljon, jos ei ole itseä kiinnostavia luentoja ja osalle jäljellejäävä summakin on ymmärrettävästi liikaa. Ruoka sen sijaan oli hirvittävän kallista, ellei halunnut/ehtinyt mennä syömään esim. Pasilan asemalle. Oli pakko tulla sanomaan tämä, koska monet opiskelijat tuntuivat ennen tarkennusta olettavan, että itsensä maksaminen sisään vie oikeasti satoja euroja. :) Itse maksoin halvimman hinnan eli 62 euroa.

  Jostain syystä kuitenkaan ei tullut hamstrattua kamaa siinäkään määrin mitä aikaisempina vuosina, ehkä koin tarpeelliseksi ravata luennoilla "koko rahan edestä" kun tuntui ettei juuri ehtinyt keräämään romuja mukaan saati edes ajatella perehtyvänsä firmojen mainostamiin asioihin? Kyllähän tuota silti näköjään kertyi... ehdoton suosikkini on kättentaputukseen reagoiva koira-avaimenperä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, I know ;) Ja oletin, että kaikki elukkalaiset kyllä tietäisivät hinnat tai ainakin paikan, mistä hinta kiinnostuneille löytyy.

   Itse en maksaisi tuota 60e ainakaan pelkistä pieneläinten ortopedia-luennoista, joten siksi varmaan kirjotin "hieman". Ja siksi, että olen alkanut osittain tiedostamattanikin viljellä kaikkia lieventäviä sanamuotoja, niin ettei mun kaikkiin sanavalintoihin takerruttaisi. Ilmeisesti tämäkään taktiikka ei toimi :D

   Musta tuntuu, että saalis jäi hiukan köyhemmäksi osittain myös siksi, että niin kivoja juttuja ei nyt ollut tarjolla. Liekö lama iskenyt? Toisaalta tänä vuonna olin paikallakin vain yhtenä päivänä.

   Poista
  2. Joo, ei ollut tarkoitus tarttua siihen sanamuotoon, ehkä olen itse ollut nyt herkillä kun lähes jokainen joka ei itse ollut maksanut sisään, kommentoi osallistumani kommenteilla tyyliin "no sullahan on ollut rahaa" / "oho, melko panostus" / jne... ja mun oli vaikea ymmärtää mistä nämä kaikki kommentit tulivat, kun tuo 60 euroa ei minusta tuntunut liian pahalta panostukselta, vaikka opiskelijabudjetilla tässä eletäänkin. :( Eniten tuntui kirpaisevan lounaan hinta, opiskelija-alennuksia kun ravintolasta ei saanut eikä aikataulu antanut periksi esim. asemalle juoksemiseen.

   Poista
  3. Auts, taisin itekin sanoa jotain tuon tyylistä, kun törmättiin :( En tajunnut, että ajattelit noin, eikä ollut tarkoitus sanoa millään pahalla tosiaankaan! Ehkä se 60e tuntuu siksikin joistain paljolta, että opiskelijat ovat tottuneet pääsemään ilmaiseksi ja kuulemaan ne luennot, joille nyt sattuu pääsemään, niin tuollainen varta vasten luennoille meno ja siitä maksaminen saattaa tuntua aika luksus-vaihtoehdolta :)

   Poista