maanantai 19. marraskuuta 2012

Sweet tooth ache

Kaikki blogiani pidempään seuranneet varmasti tietävät, että leivontaohjeiden karpistaminen on yksi suurimpia huvituksiani. Yksi ikuisuusprojekti tällä saralla ovat olleet mokkapalat, joista en ole oikein onnistunut saamaan kelvollisia. Tai no, oikeastaan ongelma on piillyt leivosten kuorrutteessa - pohjanhan toteuttaa aika simppelisti mantelijauheella ja stevialla. Viime viikolla törmäsin kuitenkin sattumalta hyvänoloiseen kuorrutereseptiin, joka tummalla suklaalla toteutettaessa on vieläpä kohtalaisen karppi, joten  pitihän sitä kokeilla. Ensimmäinen takaisinmaksuerä O:lle - suoritettu ;)
  

Minttusuklaapiirakka


4 munaa
200 g voita
100 g suklaata (esim. Marabou 70% minttusuklaa, Marianne-suklaa, Geisha...)
80g hienoa mantelijauhetta (tai 2 dl vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
vanilja-aromia (tai 2 tl vaniljasokeria)
makeutukseen Steviaa, makeutusnestettä (tai 3 dl sokeria)
Suklaakuorrute:
130 g tummaa (minttu-)suklaata
1 dl (maitosuklaata käytettäessä 3/4 dl) kuohukermaa

 

1. Sulata voi ja puolet suklaasta mikrossa, omissa kulhoissaan. 
2. Rouhi loput suklaasta veitsellä pieniksi paloiksi. 
3. Sekoita keskenään kuivat aineet.
4. Vatkaa munat (ja sokeri) vaahdoksi.
5. Nostele munavaahdon joukkoon sulatettu, jäähdytetty voi ja suklaa, kuivat aineet, suklaarouhe ja mahdollinen makeutusneste ja sekoita tasaiseksi.
6. Levitä taikina uunipellille, leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 15 min (tai kunnes vaikuttaa kypsältä). Anna jäähtyä.
7. Sulata kuorrutteen suklaa mikrossa.
8. Lämmitä kuorrutteen kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen ja sekoita sulatettu suklaa huolellisesti joukkoon. Anna jäähtyä hieman.
9. Levitä jäähtynyt kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja koristele kookoshiutaleilla, strösseleillä tms.







Helppoa ja hyvää! O:n mukaan pesi kaikki mahdolliset mokkapalat ja tuulomantortut... mutta ehkä siinä oli hiukan puolueellisuutta mukana ;) Joka tapauksessa erittäin makea ja tuhti herkku, joka pärjää varmasti kahvipöydän kastettavien kilvoittelussa. Toimii pakastettuna myös hyvänä vierasvarana.

Olettaen, että kotiväki ei löydä apajille ensin, kuten meillä kävi...

4 kommenttia:

  1. Hei tosi hyvän näköistä! Tuota pitää koitaa itsekin!
    En sinänsä ole aiemminkaan ollut suuri makean ystävä, mutta luulempa, että tuossa maistuu enemmän suklaa kuin se ällömakeus, mitä muistan tavan mokkapaloissa olleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, suklaa maistui - etenkin tuo tumma versio tuli aika vahvasti esiin, maitosuklaalla tulisi varmaan miedompaa :) Ja tietty kuorrute vastaa makeudeltaan ihan valittua suklaata, sen valtavan tomusokerivuoren sijaan :D

      Poista
  2. Oi oi kun näyttää hyvältä! Pitää varmaan itekkin kokeilla vaikka viikonloppuherkuksi tehdä mokkapaloja :)

    VastaaPoista