torstai 6. joulukuuta 2012

6. luukku





Hyvää itsenäisyyspäivää!

Meillä on menty tänään suomalaisella ruokateemalla. Kuvat puhukoon puolestaan.






Ihka ensimmäinen omatekemä karjalanpaisti, nam!








 Illaksi meille kokoontui perinteiden mukaisesti muutama ystävä tällaisten ruokien ääreen:


Leipäjuustosalaatti

Puolukkakastike


Savuporotäytteiset ruisleipäkupit

Karppiversio


Itsetehdyt karjalanpiirakat + munavoi


Suomi-pipparit, joihin on merkitty kaikkien kotikaupungit ;)

Suklaa-puolukkajuustotorttu




Ilta jatkuu vielä hetken aikaa näissä merkeissä ja myöhemmin olisi vielä tarkoitus käydä tsekkaamassa Viikin uusi baari. Ihanaa itsenäisyyspäivän iltaa kaikille!

6 kommenttia:

  1. Ajattelinpa juuri itsekin tehdä noita savuporokuppeja ja nyt ne ilmestyivät tänne! :D Tosin hieman ajattelin muutella Kinuskikissan ohjetta ja heittää päälle karpalon... ja ehkä jos jostain löytyy niin korvata kylmäsavuporon jollain vähemmän suolaisella. Itse kun en ole noiden meetwurstien ja muiden vastaavien ylin ystävä.

    Leipäjuustosalaatti kuulostaa herkulliselta. Laitettiinko siihen tuota puolukkasurvosta? Miltä yhdisltemä maistui?

    VastaaPoista
  2. Mä maistoin kylmäsavuporoa nyt ensimmäistä kertaa ja yllätyin positiivisesti! :) Itse heitin noihin päälle korianteria (kaunis lehti), mutta se oli turhan hapanta, ensi kerralla jotain muuta :D

    Leipäjuustosalaatti oli kyllä hyvää. Siihen tehtiin puolukkakastike: 2 dl puolukoita soseutettuna, 3/4 dl ruokaöljyä, 1 (tai 2) rkl vaaleaa balsamicoa, 2,5 rkl juoksevaa hunajaa, suolaa ja mustapippuria. Hyvältä maistui - makean ja happaman balanssi raikkaan, mutta aika miedon salaatin kyljessä :) Kannattaa kokeilla, sai kehuja ja on hiukan erilainen kuin mihin ihmiset ehkä ovat tottuneet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm jos korianteri oli turhan hapanta, niin mitenköhän sitten se karpalo :D Noh ostin nyt puolukkaakin, joten kokeilen sopisiko se paremmin. Joku marja houkuttaisi laittaa päälle - sekä pieni persilijaruusuke. Enkä löytänyt kylmäsavuporolle vastinetta, joten sillä sitten mennään. :)

      Ja tuo ohje puolukkakastikkeelle sai sen kuulostamaan vielä paremmalta :)

      Poista
    2. Noo, kyllä se saattaa paremmin sopia :) Kokeilemallahan se selviää! Ja tietty riippuu varmaan siitäkin, mitä muuta siihen seokseen laittaa. Toivottavasti onnistuu! :)

      Poista
  3. Moi!
    Haluaisitko jakaa täällä tuon suklaa-puolukkajuustotortun ohjeen? Näyttää niin hyvältä että olisi itsekin kokeiltava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Resepti on tämä: http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=87 Ei kannata laittaa tuota 3 dl kaakaojauhetta - itse laitoin varmaan 2 ja aika tummalta maistui noinkin.

      Toinen juttu: täytettä tuli tosi vähän, eli se kannattaisi melkein tehdä tuplana. Itse jouduin tämän takia tekemään torttuun vielä kiilteen (2 dl puolukoista puristettua mehua makeutettuna + 3 liivatetta) päälle, se ei siis kuulunut alkuperäiseen ohjeeseen :) Ja O tästä vierestä käskee sanoa, että ei puolukoita kiilteen joukkoon, maistuvat kuulemma liian happamilta :D Maybe, jos ei tykkää puolukoista - ulkonäön takia ne lähinnä siellä lilluvatkin ;)

      Poista