lauantai 22. joulukuuta 2012

21. luukku




Piparilinna





Jatkoimme perinnettä ja kokosimme tänäkin vuonna pipareista linnan. Tällä kertaa tosin tällaisen leveän ritarimallisen.



Talo (ja itse asiassa kaikki tänä vuonna leivotut piparityöt) valmistui erityisesti piparkakkutaloja silmällä pitäen valmistetusta taikinasta, joka sisältää voin sijaan margariinia ja paljon jauhoja. Ei kohoa tai leviä pahasti muotoaan uunissa ja on äärimmäisen helppo leivottava! Varsinaisiin syötäviin piparkakkuihin valitsisin Paraisten piparkakkureseptin, mutta kaikkeen koottavaan ja ihailtavaan tämä sopii varsin passelisti.


 Piparkakkutalotaikina (1,7 kg)

300 g leivontamargariinia
1,5 dl siirappia
4 dl sokeria
1 rkl kanelia
1 rkl piparkakkumaustetta
3 kananmunaa
2 tl ruokasoodaa
13 dl vehnäjauhoja

1. Kiehauta margariini, siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä haaleaksi.
2. Vatkaa kananmunat joukkoon yksi kerrallaan.
3. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja ruokasooda.
4. Pakasta tai viilennä yön yli jääkaapissa.
5. Työstä.

 HUOM! Taikinaa tulee tällä reseptillä ihan huomattavan suuri määrä (riitti piparikranssiin, luurankopipareihin, minitaloihin ja linnaan...). Monelle riittäisi varmaan puolikas annos.

Millaisia taloja te olette vääntäneet?


2 kommenttia:

  1. Oot kyllä tosi näppärä käsistäsi :) ihania postauksia tullut muutenkin koko ajan, toivottavasti et oo stressannu liikaa näiden tekemisestä! Kiitos näistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) En liikaa, sopivasti :D Kiva, että ovat kelvanneet!

      Poista