keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Let it snow

Kotipuolessa jälleen.

Löysin tällaisen ihan huipun tuikkusysteemin, joka pitää glögikannullisen höyryävän kuumana pitkään.

... vaikka leivottaessa joulutorttuja!


Lähdin tosiaan lauantaiaamuna takaisin Vantaalle ehtiäkseni tehdä vielä Jumboon jouluostoksille ja saadakseni luettua paremmin tenttiin. Oltiin toki ostosteltu jo suurin osa lahjoista torstain Ideapark-reissulla S:n kanssa, mutta muutama täsmäisku piti vielä tehdä. O saattoi mut Tampereelle ennen töihin menoaan ja ehdimme kiertää joulutorin pikaisesti. Ei sillä, että aikaa olisi siellä varsinaisesti enempää tarvittukaan.


Pieni ja hiukan tylsä tori Saksaan verrattuna, mutta plussaa siitä, että käsityökojuja oli paljon enemmän (oikeastaan jokainen) ja siinä mielessä erilaisten kojujen valikoimaa enemmän. O ei kyllä perustanut yhtään.


Valtakunnan ykköskuusi kuulemma. Ihan komea, mutta noista tukivaijereista voisin kyllä lausua muutaman sanasen :)

Junassa ahkeroin lihantarkastuksen tenttialuetta eteenpäin ja matka hurahti nopeasti. Vantaan päässä satoi reippaasti vettä, mutta kotiin oli silti ihana palata, sillä siellä tuoksui - no, koti. 70-luvun talo ja ensimmäisenä syksynä ostamani violetit tuoksukynttilät, joiden tuoksua ei huomaa enää kuin sisään astuessaan. En kuitenkaan ehtinyt jäädä pitkäksi aikaa fiilistelemään, kun suunnitelmiin kuului lähteä sinne Jumboon. Ihan vain toteamaan, että sinne oli noin joulua edeltävän lauantain kunniaksi keksinyt lähteä muutama muukin ihminen. Jännä juttu. Onneksi en kärsi paniikkihäiriöstä tai ahtaan paikan kammosta!

Liikkeestä toiseen aivan liian paksussa takissa juoksenneltuani palasin kotiin näiden pariin:


Ensimmäistä kertaa mun pikakirjoituskäsialan nähdessään O katsoi mua epäuskoisena: "Ei toi voi olla sun...!" Voi kyllä vain, kaikessa kaameudessaan.

Otin maanantain lihantarkastustenttiä varten käyttöön uuden tai oikeastaan ikivanhan, jo ala-asteelta alkunsa saaneen ja lukioon asti jatkuneen opiskelutekniikan - omasanaiset muistiinpanot - ja tuntuu, että opin asioita paljon paremmin. Hämmentävintä oli kuitenkin se, että musta oli pitkästä aikaa kiva opiskella ja oppia ihan kunnolla. Tuntuu, että koko syksy on mennyt opiskelun suhteen hiukan harakoille, kun ilman tenttipainetta ei oikein tullut lueskeltua. On silläkin näköjään ihan painava funktio olemassaololleen. Opiskelutekniikoista tulee aina välillä kysymyksiä, joten ajattelin, että voisin rustailla aiheesta oman postauksensa, jahka vain kerkiän.

Tentti itsessään oli kohtalainen - pieni referaatti luennoista korvasi siitä puolet, joten vastata piti vain kolmeen kysymykseen. Yksi oli monivalintatehtävä, toisessa kysyttiin ketjuinformaation merkityksestä ja kolmannessa sian teurastusprosessin mikrobiologisia riskejä sekä niiden kriittisiä hallintapisteitä. Luullakseni onnistuin oksentamaan asiaa paperille sen verran, että tentti mennä pamahtaa läpi. Tämä ei yhden tunnin yöunien jälkeen kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys. Vanhan opiskelumetodini lisäksi otin nimittäin jälleen käyttöön vanhan koeviikkojen selviytymiskeinoni: kirkasvalolampun - kofeiinin lisäksi. Illalla nukutti, joten paistattelin valon ääressä vielä niin myöhään, että kun nukkumaanmenon aika koitti, ei uni tullut millään. Pyörin monta tuntia unetonna sängyssä ja se on mulle täysin tavatonta. Paitsi kirkasvalolamppusessioiden jälkeen. Että siitäpä sitten vain kokeilemaan, kirkasvalon epäilijät ;)

Vaan ärsyttävintä kaikessa oli se, että kun silmäluomet poskia viistäen palasin tentin jälkeen kotiin ja ajattelin ottaa pikku torkut ennen kahdelta alkanutta työvuoroa, ei sekään onnistunut! Tunnin jaksoin yrittää ja sitten oli pakko nousta laittamaan ruokaa. Yleensä nukahdan päikkäreillekin noin viidessä minuutissa. Oppipa taas arvostamaan unenlahjojaan, unettomuus on todellinen piina persiissä!

O:n pahin pelko osoittautui turhaksi: talo linna oli vielä pystyssä!


Lempparini Pentik-poro sai tänä vuonna perheenlisäystä (kiitos Kurnu!)


Ja joulukuusi muutaman punaisenkin pallon

Frankfurtista tuotu kitsch-poroperhe (bambi on ottolapsi) mätsää makkarin väreihin. Sattumaako? ;)

Maanantai-ilta ja tiistaipäivä kuluikin sitten rauhallisten työpäivien merkeissä ja tiistaina viimeiset ostokset ja joulupiparit tehtyäni, kodin jouluteloille laitettuani ja itseni junaan ahdettuani palasin takaisin kotipuoleen joulun viettoon. O oli mua Tampereella vastassa ja kävimme Hookissa syömässä. Ihan mahtavaa ruokaa ja mikä merirosvo-teemainen sisustus! Harmitti oikein, etten ollut jaksanut kaivaa kameraa matkalaukun syövereistä mukaan, mutta ehkä sitten ensi kerralla.


Kolme yötä jouluun on... ja sen kyllä huomaa! Koko ajan tulee kaikkea tekemättä olevaa mieleen, joten ei kai auta, kuin ryhtyä sanoista tekoihin. Käykääpä muuten kokeilemassa, mitä tapahtuu, kun googlettaa "let it snow", jos ette ole vielä kerinneet!

:llä Nea + Taikina

8 kommenttia:

 1. Sitä samaa sinne eteläänki tiältä Kaenuun korvesta, lumikinosten keskeltä! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana violetti bambi <3 (ja posliinipossu kuva :D)

  Nauroin noille torikuusen tukinaruille,haha..Tampereella on selkeästi varauduttu ettei vain kävisi kuten Tallinnassa..

  HYVÄÄÄÄÄÄÄ (ja valkoisempaa kuin Helsingissä tällä hetkellä) JOULUA SINNE ELÄINKATRAALLE JA O:lle ymsymsyms. (jos tässä ei tule enää hummailtua koneella ennen h-hetkeä).

  Joulutorttuja \o/

  T. MOH

  VastaaPoista
 3. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! <3

  -Anne, Iina ja Sinna

  p.s. Saat sinun käytännöllisen joulukorttisi sitten tammikuussa, koska olin tentin jälkeen niin huonovointinen, etten enää pystynyt jäämään odottelemaan..

  VastaaPoista
 4. Heh, olin kuin olinkin näköjään Hookissa samaan aikaan teidän kanssa! Luulinkin heti tunnistaneeni sut, mutta sitten olin kuitenkin jostain syystä epävarma. Ja en tiennyt uskallanko sanoa mitään niin en sitten sanonut mitään. :D

  Ihanaa joulua ja superkivaa uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
 5. Matte: Ooh, kateeksi käy kinokset! Nauttikaa! :)

  MOH: Mitäs Tallinnassa sitten on käynyt? Joku haastanut kuusenpystyttäjät oikeuteen kompastuttuaan vaijereihin? :D Joulutorttuja, bambeja, ihanaa joulua ja uutta vuotta sinnekin päin ja kiitos tätä vuotta riemastuttaneista kommenteista! :)

  Anne: Aww, mul ei tänä vuonna ees ollu kortteja :/ Mutta sitä samaa kovasti sinnekin koko laumalle ja Änkkikselle rapsutukset myös! <3

  Maarit: Ohhoh! Just puhuttiin O:n kanssa, että onneks mulla on niin pieni lukijakunta, että kukaan ei kadulla tunnista :D Ei vaan, saa tulla aina ihan mielelläänkin juttelemaan - kiva nähdä, keitä siellä ruutujen toisella puolella vaikuttaa :) Ihanat joulut ja uudet vuodet sinnekin! :)

  VastaaPoista
 6. Oli ehkä vähän huono hetki mullakin, olin nimittäin töissä ensimmäistä päivää! Ja tietysti ihan pihalla kaikesta. Tosin kävin teidän pöydässäkin, että tavallaan siis juteltiin... Nojoo. :D

  VastaaPoista
 7. Aaaaa, okei, no se selittää :D Mä jo ehdin miettiä kaikki ne lähipöydät läpi, että minkäsnäköistä porukkaa siellä istuikaan :D Mutta tsemppiä sitten vain alkaneisiin töihin, tosi upea työympäristö ainakin ;) Ja kävin just stalkkaamassa, et kivan oloiset blogit sulla, pääsi kirjanmerkkeihin ja toivottavasti pääsykokeessa tärppää! :)

  VastaaPoista
 8. (Tallinnan kuusi kaatuilu useaan otteeseen pystytyksen jälkeen, Tampereella ei ilmeisesti haluttu samaa :D KYllä suomalainen insinööritaito,se se on jotain...)

  Ihanan näköisiä tuossa uusimmassa postauksessa nuo suklaalahjat, jee!

  Kohti joulua ja uutta vuotta vain tosiaan vielä ja jatkaskele monipuolisen blogisi kanssa meidän lukijoiden iloksi.

  MOH again

  VastaaPoista