perjantai 30. heinäkuuta 2010

Kesän ensimmäinen (ja viimeinen) lomapäivä

Arki jurruttelee eteenpäin uomissaan ilman sen kummempaa raportoitavaa. Eilen kokoonnuimme muutaman kurssikaverin kanssa ihastelemaan I:n ja O:n uutta kämppää Viikissä. On ne uudet talot kyllä upeita, vaikka Viikki ei mua asuinalueena ainakaan vielä kiehdokaan. Haluan nähdä vähän muutakin pk-seutua. Siinä mielessä on hyvä, että mun elinpiirini "Bermudan kolmio" käsittää tällä hetkellä Vantaalla asumisen, Helsingissä opiskelun ja Espoossa töissä käymisen, että oppii hiukan liikkumaan ja tuntemaan täällä paikkoja. Mieluummin niin kuin että asuisin 100m päässä yliopistolta ja elinpiiri rajoittuisikin Viikin hoodeille. Ei mua, ei ainakaan vielä :) Pääsisihän sieltäkin toki liikkumaan, mutta kuinka paljon sitä tulisi sitten tehtyä, ainakaan noihin naapurikaupunkeihin? Luultavasti aika vähän.


Tänään kävin seuraamassa I:n ja P:n agilitykisoja tuossa lähikentällä aina siihen asti, että S suvaitsi saapua (syy tähän selviää myöhemmin) ja sadekuuro iski niskaan. Oli kyllä älyttömästi hienoja koiria ja agi on viihdyttävää seurattavaa, vaikken itse kilpailekaan (Iipunko kanssa? :D). Shelttejä oli tosi paljon mukana (etenkin ihania blue merlejä <3), mutta jotenkin huomioni keskittyi vielä enemmän kenttää miehittäneisiin mustiin kippurahäntiin.Schipperke tai mitteli olisi kyllä ihana kaikessa elämänriemussaan ja vilkkaudessaan. Iippu kun on joskus vähän liiallisenkin rauhallinen, tosin kaveri varmaan toisi senkin menoon hiukan virtaa. Sääli vain, että noilla pikku tehopakkauksilla on hiukan taipumusta herkkähaukkuisuuteen, muuten varmaan ottaisin sellaisen silmänräpäyksessä Iipulle kaveriksi :) Tuollainen musta mittelihän mulla ennen Iippua olikin.


 Ensi viikosta lähtien vastuuni töissä jälleen puolittuu, mikä on tavallaan helpotus, mutta tavallaan sääli, koska olen todella nauttinut siitä, että saa pitää kaikki langat käsissään ja tietää koko ajan, mitä osastolla on tapahtunut ja miksi. Lupauduin nyt myös parin viikon ajan hoitamaan yhden ekstralomitustyön, mistä hyvästä sainkin sitten huomisen yllättäen vapaaksi. Tämän iloisen uutisen kuultuani aloin heti järkkäillä kasaan pienoista minilomaa ja huomenna seilaammekin S:n kanssa Viking Xpressillä lahden tuolle puolen ja Pärnuhun (vai Pärnuuseen?) asti. Aijai, tulee kyllä tarpeeseen!
 Ihanaa viikonloppua itse kullekin!

7 kommenttia:

 1. Missä muuten itse olet tota agilityä käyny harrastamassa, kun jotain oot joskus postaillu muistaakseni aikaisemmin. Mietin tässä itse, että oisi kiva alottaa harrastuksena jotain sellasta koiran kanssa. Oon vaan kahellu, että aika korkeita noi kurssihinnat muutamasta kerrasta, ainaki tässä lähialuleella.

  - H

  VastaaPoista
 2. Asutko muuten Hoasilla niissä "Vantaan pienkaksioissa?". Jos, niin onko rauhallista tms muuten millasta, liikenneyhteydet ym? Itse kun on asunnonvaihto opiskelun myötä ajankohtainen, niin kyselen. Meneekö kouluun ym matkailuun ihan tuhottomasti aikaa. (tosin mun koulu on keskustassa mutta sinnehän se juna jatkaa..)

  T. MOH, entinen mikäolisihyvä

  VastaaPoista
 3. Hoh, meillekin aikanaan 12 vuotta sitten otettiin laivakoira (schipperke) agilityn innostamana. Noh, tuloksena tommonen patalaiska, itsepäinen ja rima- sekä vesikammoinen papparainen :D Hellyyttävä kyllä omalla tavallaan, muttei ihan sitä, mitä alkuun oli mielessä.. Onneksi tuo ei sentään sisällä hauku, vaikka naapurin koirat pitäisivätkin meteliä.

  VastaaPoista
 4. H: Me Vantaan elukkalaiset kerättiin keväällä n. 6 hengen porukka ja varattiin vuoro tuosta Hakkilan agilityhallilta, jonne ei ole tästä pitkä matka. Myös Koivukylän koirakerho järkkää agilitykursseja Vantaalla (mutta ennen mukaan pääsyä taitaa pitää käydä heidän arkitokonsa läpi) ja heidän kentällään oli nuo mainitsemani kisat nyt. Noilla pienillä yhdistyksillä hinnat on aika alhaisia verrattuna ihan firmoihin. Samoin tuo kimppavuoro oli aika edukas.

  Elukkalaisten koirakerholla on myös agilityvuorot (suht edullinen hinta) Purina Areenalla Helsingissä, mutta matka sinne kestäisi mulla tunnin per suunta, joten olen toistaiseksi skipannut sen vaihtoehdon. Olen kuullut huhuja, että nyt voisi tulla yksi ryhmä Vantaallekin, mutten tiedä siitä vielä sen tarkemmin. Muutama kaveri on myös käynyt Kalasatamassa itsekseen harjoittelemassa.

  MOH (ihana :D): Asun joo. Näitä on Vantaalla useammassakin paikkaa ja koska en ole muissa kohteissa kuin tässä omassamme käynyt, niin en niistä osaa kommentoida. Meillä tässä on kuitenkin varsin rauhallista ja kiva ympäristö liikkua koiran kanssa (ei pelkkää betoniviidakkoa). Paljon lapsiperheitä ja erittäin paljon kissoja sekä koiria (mii laikii). Viikkiin tästä pääsee aamulla ihan hyvin - ennen kasia menee 3-4 vuoroa dösiä ihan tuosta lähipysäkiltä. Myöhemmin aamupäivällä usein vain kerran tunnissa - samoin kuin iltapäivällä, minkä vuoksi useimmiten hyödynnänkin Malmin lähijunaliikennettä silloin, vaikka matkaan siten meneekin enemmän aikaa. Toinen vaihtoehto olisi istua sama aika pysäkillä, kirjastossa, kaupassa tms.

  Keskustasta dösiä tulee niinikään yksi tai kaksi tunnissa asuinpaikasta riippumatta. Sen sijaan lähijunia tulee "koko ajan". Pari linjoista (Z ja H) on nopeita, ne tulevat Tiksiin noin vartissa. Lähiasemilla pysähtelevillä (K, I, N) menee ehkä puolisen tuntia, samoin dösillä.

  Kaiken kaikkiaan sanoisin, että tosi kiva paikka asua (paitsi ehkä Vantaan levottomimmat alueet, kuten Koivukylä, Korso...), jos vain jaksaa noita kulkuyhteyksiä. Kämpät on kuitenkin yksinasuvalle kivankokoisia (n. 40-neliöisiä kaksioita terasseilla), osa vastarempattuja ja halpoja (itsellä vuokra 365e sis. veden, sähkön ja netin). Kaupat ja palvelut löytyy Tiksistä ja Jumbosta, joten niiden perässä ei keskustaan tarvitse rampata. Sen sijaan opiskelijarientoihin osallistuminen voi olla hankalampaa (tai lähinnä kotiinpaluu myöhään), jos sellaisesta perustaa. Puolensa ja puolensa, kuitenkin positiiviset ehkä voitolla :)

  untu: Joo, noin siinä varmaan helposti kävis :D Siksi tavallaan haluaisinkin aikuisen koiran, niin tietäisi heti, mitä saa. Oon tänä kesänä päässyt seuraan läheltä kahta sipukkaa ja ne oli molemmat tosi täpäköitä: ensimmäinen juoksi pitkin Suomenlinnaa kaarrellen valtavia ympyröitä ja kiipeili siellä muureilla, toinen tempoili sinne tänne hihnassa (koitti leikkiä toisen vieraan koiran kanssa vaikka väkisin), leikki kaikilla mahdollisilla esineillä ja järsi omistajien sormia. Oli ilmeisesti pentu :) Jonkun hiukan eloisamman kaverin Iippu ehkä tarvitsisi, mutta löytyyhän niitä shelteistäkin, jos vain lykästää :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kattavasta informaatiosta. Okei eli niitä on tosiaan useammasta paikassa ja on myös olemassa rauhallisempia mestoja. Olen kuullut villeja huhuja Koivukylän pesutuvista, joista pyykit viedään koneen pyöriessäkin.. :D

  Ei ole kyllä paha vuokra ollenkaan sulla. Itse en mikään järjetön juhlijakaan ole (tai mistä sitä tietää miten repeää kun mahdollisuus koittaa), joten senkin puolesta syrjemmässä voisi asustaa. Tosin monen kuukauden jonot on niihin, joten todennäköisesti muualta onnistaa aiemmin.

  / MOH

  VastaaPoista
 6. Ainiin se piti lisätä, että nauroin ääneen tuolle kun kirjotit että "Iippu on välillä turhankin rauhallinen" ja siitä alempi kuva on just sellanen "olen rauhallinen koira"-kuva.. Ilme oli niin tekstiin osuva, haha.

  MOH

  VastaaPoista
 7. MOH: Joo, Koivukylää ja Korsoa kannattaa kyllä ehkä välttää tai ainakin suhtautua pienoisella varauksella siellä öisin liikkumiseen, aseman seutuihin jne :) Itsekin olin vähällä muuttaa tuohon pahamaineiseen Koiviksen kerrostaloon, kun olin hakenut kaverikämppää näiden kaksioiden lisäksi, mutta onni oli matkassa ja pääsin tänne :)

  Niin ja itse asiassa taisin taas kerran sanoa vuokrani väärin, eli se on 356e eikä 365 :D No, kymppi sinne tai tänne. Ja tosiaan jos nyt vaikka soluun päädyt (siis eikö HOASilta oo vielä tullut mitään kämppätietoja? :o), niin voihan sitä jäädä jonottamaan näitä ja muuttaa, kun sopiva vapautuu. Tai sitten vain muuttaa jonnekin muualle ja elää onnellisena :D

  Ja joo, Iipulla on tuossa just sellainen perus "möh"-ilme :D Ei olisi vissiin kuitenkaan pitänyt liikaa mennä huutelemaan, kuten tuo myöhempi hoitopaikkaepisodi osoitti :D

  VastaaPoista