perjantai 21. toukokuuta 2010

Viimeisiä viedään

Takana on viimeiset leikkelyt, viimeiset palpoinnit ja viimeiset luennot. Vielä huominen varsakurssin diskussio, varsavuoro sunnuntaiyönä ja tentti ensi torstaina, ja niin olisi ensimmäinen vuosi pulkassa. Hullua :o

Tässä kuitenkin tämän päivän tunnelmia. Aamun aloitimme moikkaamalla koetilan lehmiä. Näiden kanssa puljaavat pääasiassa maa- ja metsätaloustieteen opiskelijat, mutta mekin olemme muutaman kerran käyneet samaisia ammuja palpoimassa ja auskultoimassa sydäntä, keuhkoja ja pötsiä stetoskoopeilla. Tänään olivat vuorossa nämä kaikki, ikään kuin kertauksena ja topografian kurssiin kuuluvana. Kertaus tuleekin tarpeeseen sillä suuri osa jutuista on jo päässyt unohtumaan ja niin tullee auttamatta käymään tulevien vuosienkin aikana. Siksi kurssirakennetta ollaankin nyt muuttamassa niin, että anatomiaa kertautuisi vielä kakkosella ja kolmosella, mutta me emme tästä uudistuksesta pääse nauttimaan :) No, tärkeimmät rakenteet toki sitten kertautuvat klinikalla ja ovat aina tarkistettavissa kirjoista... Siihen on hyvä tuudittautua :D


Tämä ammu oli hurjan suloinen ja tirkisteli uteliaana, mitä ympärillä tapahtuu :)


Pötsiäänten kuuntelua...


Lehmien jälkeen siirryimme kurssikaverien koirien kimppuun ja yritimme paikantaa luisia kiintopisteitä, imusolmukkeita, tutkia purentaa ja muuta asiaan kuuluvaa.


Lopuksi siirryimme hevossairaalan "maskottihevosen" palpointiin, mutta koska sairaalalla ei saa valokuvata, niin kuvia aiheesta ei löydy :) Yhä edelleenkään hevoset ja lehmät eivät varsinaisesti tunnu omimmalta jutultani, mutta selvästi huomasin, että olen kehittynyt niiden käsittelyssä ja niihin suhtautumisessa. Jotain positiivista sentään!


Illalla koitin vielä paneutua hetkeksi tenttiprujujen pariin - vaihtelevalla menestyksellä. Positiivista vaihtelua on ollut kyllä se, että on saanut lukea aurinkoa ottaen ja nurmikolla maaten :) Iippukin nautiskelee lämpimästä, vaikka joku vanhempi leidi kokikin asiakseen huudella ohi kävellessään, ettei koirien paikka ole helteellä ulkona tuntikausia. Kuulemma olimme olleet jo monta tuntia jossakin kentän laidassa, mikä ei kyllä missään määrin pitänyt paikkaansa. Sitä paitsi Iippu loikoili lähinnä mun varjossani ja oli ihan vilpoisa koko ajan. Tekikin mieli huutaa perään, että älä huoli, koira on sentään tulevan eläinlääkärin käsissä :D En sitten kuitenkaan viitsinyt, ettei aleta leuhkana pitää ;)


Tuon tentin kanssa on kyllä pikkuinen paniikki päällä. Huomispäivä mennee tarjoiluja kokoon kyhätessä, kun nyt vihdoin päätimme toteuttaa pikku grillailut täällä mun luonani. Kivaa! Sunnuntaina on tosiaan se varsavuoro ja alkuviikko mennee väsymyksen kourissa. Ei pelkästään tuon päivystyksen vuoksi, vaan ennen kaikkea siksi, että maanantaina alkavat mun kesätyöt, kyllä, kesätyöt!!! :)

Eilen varmistui, että pääsen koko kesäksi puljaamaan kyynär-, lonkka-, polvi- ja silmäkuvien arvioinnin ja arkistoinnin parissa, eli omaa alaa vähintäänkin sivutaan. Työaika on liukuva, palkka kiva, työkaverit vaikuttivat mukavilta, töitä saattaa olla mahdollista jatkaa myös syksyllä ja mikä parasta: koiran saa ottaa töihin mukaan :) Se antaa paljolti anteeksi sitä, että työmatkaan meneekin sitten tunti per suunta. Se on se ainoa negatiivinen puoli. Mutta mieli on nyt kovin huojentunut, vaikka koko kesä tuleekin sitten vietettyä neljän seinän sisällä :) Ainakaan ei tarvitse muuttaa sillan alle! Kohtalon ivasta sain tänään ilmoituksen, että olisin päässyt toiseenkin alaan hieman liittyvään paikkaan, mutta taidan kuitenkin pitäytyä tuossa ensimmäisessä.Täältä siis lähtee suuri kimppu ruusuja Neiti Herriotille, joka paikasta vinkkasi. Kiitos kollegiaalisesta sympatiasta tai mistä ikinä kyseinen ystävällinen ele kumpusikaan, olen kovasti kiitollinen ja onnessani! :)

3 kommenttia:

 1. Upea juttu, onnittelut kesätyöpaikasta! Mulla oli viime vuonna vähän samanlainen tilanne. Kesäloma oli alkamassa ja mulla ei ollut vielä kesätyöpaikkaa. Yllättäen sainkin sitten töitä, vieläpä täydellisesti omaa alaani vastaavaa. Varmasti muuten ihanaa, että koiran voi ottaa mukaan töihin, niin sen ei tarvitse olla pitkiä päiviä yksin kotona.

  VastaaPoista
 2. Hei, mahtavaa että sait töitä! Joku onnenkantamoinen tässä oli mukana, kun törmäsin ilmoitukseen ihan sattumalta luettuani kesätyötuskailujasi. Asioilla on tapana järjestyä - ja useimmiten vieläpä parhain päin! Tsemppiä viimeiseen tenttiin ja ihanaa kesää! Taidamme olla lomamme ansainneet, kuten myös kaikki kollegamme :)

  VastaaPoista
 3. Janita: Kiitos kovasti :) Hulluintahan tässä on se, että vielä pari paikkaa olisi tämän jälkeen ollut tyrkyllä lähempääkin, mutta pääasia että nyt on töitä :)

  Nti Herriot: Kiitti sulle vielä, ystävällinen eleesi yllätti varsin positiivisesti :) En olisi tuota ilmoa mitenkään itse tullut löytäneeksi. Lomaa ei mulla nyt kauheasti ole tiedossa, mutta josko edes rahaa saisi ja hiukan erilaista (tosin varmaan rankempaa) arkea tiedossa :D Mukavaa kesänalkua sinnekin suunnalle!

  VastaaPoista