tiistai 18. toukokuuta 2010

Sydänkakkua äidille

Äitienpäiväksi tuli tekaistua juustokakku. Postaus tulee vähän myöhässä, koska sain kuvat vasta tänään. Mutta mikä parasta - kamerani on postissa matkalla luokseni, joten saatan saada vielä loppuviikoksi suunnitteilla olevista kivoista tapahtumista kuvia, sikälimikäli ne vain toteutuvat :) Suurkiitos kotipuoleen tästä palveluksesta <3

Minttusuklainen tuorejuustotorttu


Pohja:
100g voita
100g tummaa suklaata
4dl mantelijauhetta ja -rouhetta (itse käytin hasselpähkinärouhetta, mikä antoi ehkä turhan voimakkaasti makua)

Täyte:
300g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kermaa
2 kananmunaa
vaniljaesanssia
piparminttuesanssia
makeutusliuosta tai -jauhetta
3 liivatelehteä



Pohja:
Voi sulatetaan ja suklaa pilkotaan sen sekaan sulamaan. Sekoitetaan tasaiseksi ja lisätään kuivat aineet joukkoon. Painellaan pohjataikina irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm), jonka reunat on vuorattu leivinpaperilla, ja jäähdytetään jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.

Täyte:
Liivatteita liotetaan kylmässä vedessä sillä välin, kun kerma ja munat vatkataan erikseen vaahdoiksi ja sekoitetaan ne tuorejuuston sekaan. Seos maustetaan vanilija- ja piparminttuesanssilla ja makeutusaineella. Sekaan voi rouhia myös tummaa suklaata tai värjätä esim. puolet täytteestä kaakaojauheella tummaksi, jolloin saadaan aikaan kaksi eriväristä kerrosta. Liivatelehdet puristellaan kuiviksi ja liuotetaan kuumaan nesteeseen (esim. kaakaojauheella maustettuun veteen). Kaadetaan liivatelious ohuena nauhana muun täytteen joukkoon ja sekoitetaan hyvin. Lopuksi täyte kaadetaan pohjan päälle ja jätetään hyytymään jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään.

Koristellaan ennen tarjoilua esim. sihdatulla kaakaojauheella tai suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti