tiistai 25. toukokuuta 2010

Muutama labratakki ja stetoskooppi vailla omistajaa

Halukkaiden kyvykkyyttä uusiksi omistajiksi mitataan huomenna eri puolella Suomea (tarkemmat paikkatiedot tarkistettavissa eltdk:n sivuilta). Toimitusaika: ensi syksyn aikana

Muistathan saapua paikalle, saatavilla vain rajoitettu erä!

 ([OT] Mua haluttais saada tollanen pinkki. Tosi ammattimainen ja katu-uskottava valinta, jep :D [/OT])


Viimeiset tsempityshalaukset siis täältä kaikille kevään 2010 pääsykoekokelaille. Muistakaa nukkua paremmin kuin mä (:D), hankkiutua paikalle ajoissa, välttää panikointia ja tehdä parhaanne. Aloittakaa napsimalla helpot pisteet pois ja jättäkää vaikeat loppuun. Jos jokin tehtävä tuntuu ylitsepääsemättömältä, on se sitä melko varmasti myös muillekin. Älkääkä tuhratko kaikkea aikaa aineiston huolelliseen lukemiseen ja huolitellun esseen laatimiseen - aika on kuitenkin hyvin rajattu!

Luottakaa itseenne ja tehkää parhaanne - enempää ei kukaan voi tulla vaatimaan. Jo huomenillalla koittaa vapaus, ottakaa siitä ja koko viikonlopusta ilo irti! :) Älkääkä vaan unohtako tulla kertomaan, miltä koe vaikutti ja miten meni! :)

Lykkyä tykö!

23 kommenttia:

 1. Eipä tarvinnut aineiston pohjalta tehdä kuin "täytä tekstin lauseiden tyhjät aukot" -tehtävä mallia palikka ja vuorovaikutustilannetehtävä, johon täytyi myös tuntea aineistoa. Omituisen vähän oli tällä kertaa kokeessa ihan pelkkiä Galenoksen asioita, ihan jo lukion fy/ke/bi:llä olisi pärjännyt myös varmasti aika mainiosti! (allekirjoittanut vaan kun ei hallitse fyke -puolta tarpeeksi hyvin, vielä...)

  Ei voi mitään, seuraavaksi vuodeksi jotain muuta tekemään ja ensi vuonna on taas sama ruljanssi edessä kun en jaksa uskoa että niin paljon pissteitä tulee että olisin tuon kuvassa olevan ihanan vihreän stetoskoopin onnellinen omistaja jo ensi syksynä :s Mutta niin monta kertaa on lyötävä päätä seinään, että Viikin ovet lopulta aukeaa ;)

  Postaile jatkossakin tänne (Galenokseen lukuun motivoivia) uutisia eläinlääkiksen arjesta!

  ~Iitu

  VastaaPoista
 2. Alkutarinoinnissa oli vinkkiä pariinkiin tehtävään, mutta vuorovaikutustilanne oli ainut varsinainen sen pohjalta. Ei ollut onneksi mitään Tiivistä koko teksti -tyyppistä esseetä :P Harmi ettei kuva tehtävää ollut, olin opetellut kuvat lähes ulkoa n_n" Tehtävä 3 oli ehkä kaikista kivoin (jos nyt pääsykokeesta voi käyttää sana kiva :D), kun pienistä tehtävistä sai tuon 14 pinnaa. Pariin essee tehtävään olin pettynyt, olivat jotenkin hirveän kuivia >:D "Selosta mekanismit, joiden avulla elimistössä pyritään estämään sisäänhengitysilman vierasaineiden pääsyä keuhkorakkuloihin" ja "Mitkä tekijät edesauttavat hiukkasten ja näiden hajotessa syntyneiden molekyylien pääsy ilmasta verenkirtoon?" Kaikenkaikkiaan olin kokeeseen omalta osaltani ihan tyytyväinen :) En usko, että pääsen elukkaan, mutta paremmin meni kuin kuvittelin :P Nyt on voittajaolo, mietitään sitä pettymystä kun tulokset tulevat sitten myöhemmin >;D tv.S

  VastaaPoista
 3. Se oli kyllä uskomattoman kemiapainotteinen, Galenoksen oppeja pääsin soveltamaan vähän saati ollenkaan.. Katsoin äsken niin viimevuonna pisteraja about 57? tarkottaako tämä raakapisterajaa?
  Mutta blö, ei voi kyllä sanoa mitään varmaa ennen tuloksia. Vastausanalyysit kyllä heitti aika hyvin turhat luulot pois.

  VastaaPoista
 4. Ei kai 57 ole raakapisteraja, vaan elukan omat pisteet, muutenhan riittäis että saa 4-5 tehtävää oikein ;D Ja totta, vaikka tietää että vastausanalyysejä ei pidä mennä katsomaan, niin tulipahan ne taas heti selattua läpi, lähti viimeinenkin toivon kipinä :DD

  VastaaPoista
 5. Kyllä se 57 oli raakapisteitä, eli pisteraja tippui huomattavasti aiemmista vuosista. 36,8 oli alimmat skaalatut valintakoepisteet, joilla pääsi sisään.

  VastaaPoista
 6. Huoh, ei tullut eläinlääketieteen ylioppilasta tänä vuonna... Nekin tehtävät, jotka osasin kutakuinkin tehdä, onnistuin sössimään joihinkin laskimeen näpyttelyvirheisiin :/ Ehkä ensi vuonna sitten, mitähän sitä tekisi taas vuoden.

  Rajat kyllä varmastikin tänä vuonna nousee, kokeen kysymykset oli kuitenkin sen verran helpompia.

  VastaaPoista
 7. Paras on yritetty ja ainakin yksi ihminen jaksaa aidosti kannustaa ja uskoa, vaikka ihan putkeen ei mennytkään. Aina se aika loppuu kesken. Mutta nyt ei voi kyllä luovuttaakaan tämän panostuksen jälkeen. Nälkä kasvaa syödessä.

  -H

  VastaaPoista
 8. Mua alko vähän naurattaakkin siellä kokeessa, että mitä varten olen lukenut puoli vuotta Gallea, kun kysymykset pohjautuu niin paljon aineistoon, ehkä lukuunottamatta makrofagi-tehtävää :D Oon ihan tyytyväinen, mutta pisteet tuskin riittää tänä vuonna, koe kun tuntui olevan helpompi kuin viime vuonna. Lisäksi muutamassa laskussa tyhmä virhe, mikä nyt tietysti ketuttaa! Mutta olen samaa mieltä kuin edellinen, että nälkä kasvaa syödessä :) Eli toivottavasti jaksat kirjoitella tänne motivoivia juttuja ensi vuonnakin, ettei nälkä pääse katoamaan.. Hei, viittiskö joku ystävällinen vielä selittää raakapisteiden ja koepisteiden eron? :D Kiitos!

  VastaaPoista
 9. Ne raakapisteet on siitä itse kokeesta. Esim. jos maksimi ois 150 ja alimman sisäänpäässeen pitäis saaha vaikka 100 pistettä, jolloin kokeesta ois pitäny osata n. 67%.

  Pisteet skaalataan ja paras hakija saa sen muistaakseni 75 pistettä, vaikka ei oiskaan saanu täysiä raakapisteitä. Muiden koepisteet suhteutetaan tämän mukaan paremmuusjärjestykseen. Ainiin tietysti lähtöpisteet tulevat myös mukaan tässä vaiheessa vaikuttamaan niillä jotka pääsevät yhteispisteillä eli ne lisätään siihen päälle vielä.

  Esim. paras sais 130 p. niin vikan raakapisteet ois 57,769 p ja hakija pääsisi sisään koepistekiintiössä.

  Ne joilla lähtöpisteet riittää vaikuttamaan sisäänpääsyyn raja on korkeampi, mut suhteessa tietysti kokeessa ei oo tarvinnu menestyä välttämättä niin hyvin, jotta sisään pääsisi.

  Esim. lähtöpisteitä 40 jolloin raakapisteitä tarvitsisi 60,5 p. Jolloin skaalattujen pisteet ilman lähtöpisteitä ois 34,904 ja lopullinen pistemäärä 74,904, millä pääsisi yhetispistekiintiössä sisään.

  Saikohan tosta mitään tolkkua.

  VastaaPoista
 10. eipä riitä pisteet tänä vuonna. Jäi aika huonot fiilikset kokeesta vaikka jokaisen tehtävän tein ja suurimman osan osasin. Tyhmistä virheistä sakotetaan.. En jaksa uskoa että pääsen sisään. Onnea niille jotka onnistuivat kokeessa.

  VastaaPoista
 11. Multa loppu aika totaallisesti kesken. Oli vielä kynä kiinni paperissa kun koe loppu ja sitten jäinkin lasku kesken.. olisin osannut kaikki laskut jos olisin ehtinyt tehdä ne :( Harmittaa kyllä.. enkä edes tiedä mihin mä sitä aikaa tuhrasin, kun aineiston luin kerran läpi ja bilsan tehtävät suhasin paperille päästä ja aineistosta kopioiden sen kummemmin jäsentelemättä. Tänä vuonna oli myös kaavakokoelmaan lisätty esim. pallon tilaavuuden ja pinta-alan kaavat, tosin olisin ne kyllä muutenkin muistanut, mutta eipähän tarvinut epäröidä :)

  Joka tapauksessa pääsen siihen kouluun vielä JONAIN päivänä! Ei ole muita vaihtoehtoja :D

  -E-

  VastaaPoista
 12. Tässä muuten mainio video-opas kissoihin, liittyen tuohon aikaisempaan postaukseesi.. ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=mHXBL6bzAR4

  -E

  VastaaPoista
 13. Löysin blogisi tässä äskettäin.Olisin ittsekkin kiinnostunut eläinlääkiksestä,siihen on kyllä vielä aikaa :).Kysyisin vaan pääsykokeesta, kuinka pitkä koe oli? Saako ajemmista opinnoista lukion lisäksi esim ammattikoulun eläintenhoitajan tai hevosen hoitajan koulutksesta lisä pisteitä?

  VastaaPoista
 14. Oi voi, kiitos kaikille vastauksista ja onnea lukurumban loppumisen johdosta! Vaan ovatpa kaikki vastailleet aika pessimistisiä kokeen suhteen! No, sitäpä olisin itsekin ollut, joten paras vain jäädä odottamaan tuloksia :)

  En malttanut olla lukematta kokeen kysymyksiä Älyvuodosta silloin koepäivän jälkeen ja kieltämättä aika helpolta vaikutti, eli pisterajat saattavat hyvinkin nousta korkealle.

  Mihin se aineisto muuten liittyi? Saiko siitä apua noihin hengitystie-esseisiin vai olivatko ne täysin Gallen pohjalta? Joka tapauksessa typerää, että pääsykokeen painotus siirtyy enemmän ja enemmän pois Gallen aiheista. Abien kalastelua motivoituneiden vanhempien kustannuksella?

  E: Jäikö montakin tehtävää kesken? Monetkaan eivät ehdi tehdä koko koetta ja pääsevät silti sisään :) Näin myös minä.

  Raakapisteiden ja skaalattujen eron joku tuossa selittikin ja kyllä - viime vuonna rajat laskivat tosi alas. Epäilyksenä on eräs hyvin tiukka uusi arvostelija ;) sekä se, että kiintiöiden paikkaa vaihdettiin niin, että nyt ensimmäisessä kiintiössä pääsi yhteispisteillä (eli ne, jotka olivat hyviä lukiossa ja todennäköisesti menestyvät helpommin myös pääsykokeessa) ja toisessa kiintiössä loput. Eli ekassa pääsi nyt monta sellaista, jotka olisivat päässeet ihan jo pelkän pääsykokeenkin perusteella, mutta nyt jäi sitten heikomminkin menestyneille sijaa.

  E: Kiitos kissavideosta, se oli hauska se kissojen rankaisemismenetelmä :D Ehkä mullekin vielä joku päivä kissa tulee :)

  Anonyymi viimeinen: Koe kestää viisi tuntia ja eläinaiheisesta koulutuksesta ei saa lisäpisteitä, toisin kuin ymmärtääkseni Tarttoon. Typerää sinänsä, ettei lääkisläisten sosiaalisia taitoja tai elukkalaisten eläintaustoja oteta mitenkään huomioon :/ Mielestäni alalla olisi tärkeää kuitenkin huomioida nämäkin seikat eikä vain sitä "luonnontieteellistä ajattelua"...

  VastaaPoista
 15. Jäi osatehtäviä sieltä täältä ja yksi jäi puoliksi kesken kun aika vihellettiin poikki. Tosiaan oli melko helppo koe. Selasin sen aluksi läpi samalla kun kirjottelin henkilötietoja vastauspapereihin ja ajattelin että nyt jos koskaan pääsen sisään, on niin helppo koe! Jäi kyllä kaihertamaan ja pahasti.. sen helpon bentsoe(a)pyreeni tehtävänkin sössin kun tasapainotin reaktioyhtälön väärin.. en tajua miten siinäkin onnistuin. Kiiressä kun söheltää niin noita typeriä virheitä tulee ihan huomaamatta ja sitten kun en niitä tehtyjä tehtäviä ehtinyt enää tarkistamaa.. No ainakin TIEDÄN että en ole ihan toivoton tapaus ja että ensi vuonna olen nopeampi ja tehokkaampi enkä jää yhtään nysväämään hankalampien tehtävien kimppuun. Virheistä oppii ja silleen :( Olisin vaan niin huippu onnellinen jos pääsisin silti sisään, koska kuulun niihin äärimotivoituneisiin opiskelijoihin itsekin ;) Toisaalta sitten taas, ne jotka eivät ole koettaan sössineet ovat ansainneetkin paikkansa, että en voi siinä mielessä olla katkera. Mutta niinku sanoit, ei auta muuta kun odottaa.

  Aineistosta sen verran, että siitä sai lähestulkoon kaikki asiat poimittua esseetehtäviin (pl. makrofagitehtävä). Eli koe kyllä jokseenkin suosii tämän kevään ylioppilaita jotka eivät ole välttämättä ehtineet galenostaan avata. Makrofagitehtävässä joutui galenoksen tiedot iskemään paperille, mutta muuten ei sitä tiiliskiveä olisi tarvinnut halita. Tai no olihan siellä yhdessä tehtävässä muistettava alveolien kokonaispinta-ala, mutta olisko siitä kaksi pistettä jopa menettänyt jos ei sitä muistanut. Tuntuu turhauttavalta, että osaa gallen kannesta kanteen ja sitten sitä ei olisi oikeastaan tarvinutkaan osata :(

  -E-

  VastaaPoista
 16. Sama fiilis jäi minullekin kokeesta, epätävallisen helppo oli. Mun päätavoitehan tosin on ensi vuodessa, eli tänä vuonna ei mitään saumoja sisälle. Onneksi tuli kuitenkin käytyä kokeessa, niin ei tarvitse käytännön järjestelyjä ensi keväänä jännittää. Nyt vain heti kirjat käteen taas, niin ehdin opetella KAIKEN ensi vuotta varten. Silloin mä pääsen sisään vaikka se ois mun viimeinen teko! ;-)

  VastaaPoista
 17. voi nenä :/ Mul ei mitää saumoi. Jos koe oli muiden mielestä helppo ja mullä meni joka tehtävässä jokin vikaan. Ensvuonna vaan pakko kaikesta huolimatta keskittyy niihin laskuihin eikä kapinallisesti uskoo et Galenoksen hallitseminen auttaa. Ärh..

  -I-

  VastaaPoista
 18. Heippa Nea!
  Kiitos mielettömän hienosta blogista! Oot toiminu aikamoisena motivaattorina tässä kevään mittaan lukujen parissa ku alko välilla usko horjua. Mä väänsin viä kotieläintieteiden kandia samaan aikaan Briteissä ja välillä kyl tuntu ku ois vaan tuuli menny suoraan korvien välistä! Mutta, kandin sain kirjotettua, sain tutkinnon ja hain elukkaan. Vihjeides mukaan jopa lihoin sen pari kiloo :D

  Koe oli ... mielenkiintoinen. Tylsä se tosin vähän oli ilman mitään kuvia ja ikävä ydinvoimala teema löi heti silmille :D mut loppujen lopuks ihan jees. Sormet ristissä odotan nyt sit kesäkuun loppua, onneks sain kesätöitä ratsastuksenohjaajana lasten kesäleirillä niin ompahan kehittävää tekemistä ettei ihan järki lähe pähkäillessä!

  Kiitokset siis ja hyvät kesän jatkot!:)
  -Toivoa saa-

  VastaaPoista
 19. E: vaikka jäisikin osatehtäviä tekemättä, niin ei peli välttämättä ole vielä menetetty :) Hyvä se toki on silti valmistella itseään pahimpaan, ettei sitten tipu niin korkealta, että jättää leikin saman tien sikseen. Pessimistihän ei pety :)

  Se mullakin jäi pääsykoekevään jälkeen päällimmäisenä mieleen, että hei - tää matskuhan on ihan ymmärrettävissä ja selätettävissä, ei ollenkaan niin hepreaa kuin olin kuvitellut!

  Äärimotivoituneena oot myös paikkas ansainnut - jos tänä vuonna kaatuukin sitten ajan puutteeseen, niin motivaatiolla sitä pakertaa vielä uuden yrityksen tai parikin :) Ehdottomasti motivoituneita eläinihmisiä tälle alalle kaivataan ennemmin kuin huippuneroja luonnontieteilijöitä, jotka eivät muutakaan uraa keksi ;)

  Multa meni muuten vähän ohi se eka tehtävä, siis mitä sieltä tekstistä piti niihin aukkoihin täydennellä - jotain sanoja mutta millä logiikalla?

  Djulietta: Palkitsehan itsesi ensin ainakin kunnon lomalla tän vuoden luvuista ja katso, miten pitkälle tämän vuoden ponnistus riittää :) Ainakin itse aioin viime kesänä jemmata kirjat ainakin puoleksi vuodeksi, koska tiesin tehneeni melko tehokkaan pohjatyön kuitenkin jo. Ei pääse sitten syntymään sitä vaaraa, että uupuukin ennen tosikoitosta keväällä ja kun suuri osa tiedosta kuitenkin unohtuu taas ennen kevättä :) Mutta propsit motivaatiosta ja sinnikkäästä asenteesta, eiköhän se vie sisään jossakin vaiheessa ainakin :)

  I: Ai lisää pessimistikerholaisia, voi ei :D Se on kyllä totta, että nykymuotoisessa kokeessa taidetaan mennä laskemalla sisään... Abien suosimista, väittäisin :/ vaikka kannattaa toki niistä harvoista esseetehtävistä ja mahdollisista kuvatehtävistä (eiköhän niitäkin vielä ropise, kun kaikki tuudittautuvat siihen, että ne ovat loppuneet) kaikki irtopisteet, niillä voi kuitenkin olla ratkaiseva merkitys sisäänpääsyn kannalta. Ne kun ovat kuitenkin yleensä niitä ns. helppoja pisteitä.

  -Toivoa saa-: Oi, kiva kun jätit kommentin ja kiva kuulla, että on ollut apua :) Ihanko alusta asti oot kotieläintiedettä lukenut Briteissä vai Helsingissäkö aloittanut? Kuulostaa hienolta joka tapauksessa, mäkin haluisin ulkomaille joksikin aikaa! :) Ja onnea kivasta kesäduunista, muakin on alkanut kiinnostaa ratsastuksen kokeilu, saas nähä... :D Hyvät kesän jatkot sinnekin!

  Kärsivällisyyttä kynsien pureskeluun ja hiusten repimiseen kaikille, kannattaa koittaa unohtaa koko juttu hetkeksi ja nauttia kesästä! :) Omakohtaisesti kyllä tiedän, että se on helpommin sanottu kuin tehty, haha :D

  VastaaPoista
 20. Joo IB-lukiosta suoraan Walesin yliopistoon. Siä oon nyt viimeset kolme vuotta ollu.Mieletön kokemus eli suosittelen vaikka ihan vaan vaihdon muodossa! Kyllä otti kaaliin ku ei mitään hyödyttäny haussa alempi korkeekoulu tutkinto eikä se että oon toiminu kaks kesää hevoseläinlääkärin apulaisena! :( noh mut toivottavasti onnas kyl motivaatioo ois hurjasti!
  Joo rohkeesti vaan hepan selkään! mäki oon 9-vuotiaasta asti siä istunu eikä oo viäkään alkanu kyllästyttään! Milläs mielin päätit vikan vuoden? on varmaan ollu mieletön kokemus!:)

  VastaaPoista
 21. Oi, siistiä :) Ton kannalta IB-lukio on kyllä mahtava, että siinä on sitten koko maailma avoinna! Joku lyhyt vaihtopätkä mullakin ois mielessä, en tiä oisko musta ihan vuodeksikaan lähtemään :)

  Ja hei, vaikket harmillisesti noista aiemmista koulutuksista tai työkokemuksesta hyödykään (Tarttoon hyötyisit melko varmasti...), niin ainakin tuosta apulaisena toimimisesta on apua säilyttämään motivaatio koko pitkän opiskelurutistuksen ajan, kun tiedät kirkkaana mielessäsi, mihin kaikella sillä pänttäyksellä pyritään ja voit olla varma uravalinnastasi nähtyäsi alaa käytännössä :)

  Joo, kyllä mä tykkäsin ihan tosi hurjasti niin opinnoista, uusista kavereista, uudesta kaupungista, uudesta kämpästä... you name it :D Nyt onkin vähän haikeaa, kun se kaikki loppui hetkeksi aikaa ja aika menee vain töissä. Hurjan nopeasti meni ensimmäinen vuosi, saas nähdä miten jatkossa :)

  VastaaPoista
 22. Nyt on ainakin yksi blogiasi viime päivinä lukenut päässyt sisään :) Löysin blogin hiukan myöhässä, olisi ollut hyviä lukemisvinkkejä. Mutta näköjään niitä ei tarvittu. Onnen päivä!

  VastaaPoista
 23. Onnea hurjasti ja tervetuloa (sekä blogin pariin että parhaaseen opiskelupaikkaan)! :) Sitä paremmat fiilikset, kun on ihan omin avuin hankkiutunut sisään! :D

  VastaaPoista