... elukalle on nähtävästi hakenut tänä vuonna 708 ihmistä, mikä on 116 ihmistä enemmän kuin viime vuonna. Aika suuri nousu mun mielestä. Kun sisään otetaan tänä vuonna 68, pääsee hakemuksen jättäneistä sisään n. 9,6%. Tietysti yllättävänkin suuri osa jättää saapumatta kokeeseen ja osa tulee vain katsomaan kysymykset, joten ei tilanne aivan näin lohduton ole nyt hakevillakaan :)
Tsempityksiä vielä viimeiselle viikolle hakijat, täällä eletään hengessä mukana :)
APuaa! miksi juuri nyt piti tulla tuommonen ryntäys kun minäkin sinne koitan :DD no eipä siinä, kokeilen näillä tiedoilla mitä nyt on saanu tuosta opuksesta irti. Ja vanhat pääsykokeetkin on jo laskettu läpi joten nooou hätä! oikeastaan toivon sinne laskuja ja kuva tehtäviä koska olen niissä huomattavasti varmempi kuin ihka oikeissa teoria kysymyksissä. Tokihan se vähän ahistaa kun en ole missään valmennuskurssilla ollut vaan itse koittanut opiskella noita asioita.. saapa nähdä miten käy, on vaan ihan hullun jännittävää! :D Terveisin lomittaja marjo
VastaaPoistaSaa nähdä miten käy. Mitä oon kattonu, nii kokeeseen osallistumismäärä on ollu aikalalla samaa tasoo, vaikka ois ilmottautunukin hakijoita enemmän eri vuosina.
VastaaPoista-H
Lomittaja Marjo: Onneksi varsinaisia teoriakysymyksiä on viime vuosina ollut kuitenkin vähemmistö. Viime vuonnakin taisi olla ihan vain tehtävä tai pari suoraan Gallen tekstistä - laskemalla pääsee varmemmin sisään. Ei siis paniikkia :)
VastaaPoistaH: Totta, toivotaan, että näin käy myös tänä vuonna :)
Tuli tässä kysymys mieleen, että koskeeko tuo pääsykoe tosiaan vain Gallea vai voiko sinne tupsahtaa tehtävä fysiikasta tai kemiasta noin yleensä (esimerkiksi lukion oppimäärästä)? Vai olisiko tällöinkin asia jotenkin käsitelty tuossa kirjassa?
VastaaPoistaPeriaatteessa jotain fy/keen liittyvää voidaan kysyä myös Gallen ulkopuolelta, koska kirjan alussa/pääsyvaatimuksissa taidetaan sanoa, että lukiotasoista fy/ken osaamista edellytetään Gallen ymmärtämiseksi.
VastaaPoistaJoskus on ainakin kysytty jotain suht yksinkertaista autokolari-törmäystehtävää fyssasta... Mutta nämä taitavat olla enemmän poikkeuksia kuin sääntö, eikä esim. orgaanisten yhdisteiden sivuryhmiä saa muistaakseni nimetä niin kuin lukiossa, vaan niin kuin Galle opettaa :)