keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Aurinkoisia kuulumisia

Ajattelin kirjoitella taas vähän kuulumisia. Nyt on taas reilun viikon verran eli koko "loman" ajan ollut sellaista menoa, ettei ole juuri ehtinyt juuri istumaan alas. Keskiviikon bileet osoittautuivat menestykseksi ja perjantaina oltiin puolestaan tuutoriporukalla Kalliossa ihan vapaaehtoisuuden pohjalta ideoimassa kivoja juttuja ensi vuoden fukseille eli "varsoille" (henkilökohtaisesti inhoan tuota varsa-termiä...), koska meillä kaikilla tuntui olevan jonkin verran kehitysideoita toiminnan eteenpäin viemiseksi... No, perjantai sitten päättyi omalta osaltani klo 6 aamulla ja klo 8 heräsin junailemaan itseni Tampereelle koirien kv-näyttelyyn turisteilemaan T2:n kanssa. Vain haukotusten määrä kertoi edellisyön lyhyistä unista...


Päivällä siirryin kotipaikkakunnalleni ja illalla kävimme H:n kanssa vielä paikallisessamme pyörähtämässä. Tässä vaiheessa oli kuitenkin pakko antaa väsymykselle periksi and call it a day. Sunnuntai meni mukavasti kirppiskierroksen, persikkarahkapiirakan leipomisen, pitkän lenkin ja Avattaren merkeissä. S kun ei ollut kyseistä pätkää vielä nähnyt ja itse voisin katsoa sen vielä aika monta kertaa :)

Näitä kotipaikkakunnan järvenrantalenkkimaisemia joskus kaipaan



...täällä Vantaalla kun on vain peltoa sen tilalla...




Yllä on muuten hyvä esimerkki Iipun neitiydestä - jopa vain viisisenttinenkin hanki on sille liikaa - helpompaa on kävellä ladulla, josta sitä saa koko ajan olla komentamassa pois (toim. huom. ei mikään yleinen latu tämä, vaan jonkun itse pellolle tekemä, mutta kuitenkin) :)

Maanantaina palailin tänne ja olin viikon ensimmäisillä luennoilla. Iltapäivällä oli vuorossa ryhmätyö, jossa tehtiin rasituskoe koehenkilöille ja mitattiin sitten sykettä ja veren glukoosi- sekä laktaattipitoisuuksia. Tänään olisi taas yksi kesäpaikkahaastattelu luvassa, torstaina rastien metsästystä haalareissa, perjantaina vapaapäivä ja lauantaina tiedekunnan vuosijuhla :) Sitten jo melkein kolkutteleekin pääsiäisloma! Myös tietoja kesätyöpaikoista odotan kuin kuuta nousevaa - helpottaisi tämä stressi vähän, jos jotakin löytyisi.

Juuri alkaneen "EnLiHo(=endokrinologia, lisääntyminen ja homeostaasi)" -kurssin kunniaksi ajattelin myös alkaa pitää ruokapäiväkirjaa. Olen muutenkin tässä nyt aloittelemassa kunnon "kesäkuntoon"-kuuria, joten samalla joutuu myös ruokavalio syyniin - yritän taas palailla tiukemmalle karppilinjalle talven lipsumisten (lähinnä suklaa ja jatkuva napostelu...) jälkeen. Laitan nyt ainakin ensimmäisten päivien syömiset tänne, josko pysyisin siten paremmin kurissa ja nuhteessa. Saa nähdä, miten jatkossa vai kaatuuko koko päiväkirjan pito omaan mahdottomuuteensa :)



RUOKAPÄIVÄKIRJA

Lauantai
Aamu: kuppi kermateetä, 81% Lidlin suklaapatukka junaeväänä
Päivä: kebab salaatilla (täysin karppia, täysin sallittua <3)
Ilta: rasiallinen miniluumutomaatteja, 2 dl kreikkalaista jogurttia, 35g 70% suklaata (auts, lakatkaa ostamasta mulle suklaata, kun tuun kotiin :D), pari light siideriä, kossuvissy, naposteluporkkanoita ja kermaviilidippiä



Sunnuntai
Aamu: kolme nakkia, kolme pekonisiivua, 2 paistettua munaa, 1 tomaatti, pätkä kurkkua, maitotee
Päivä: kesäkurpitsalasagnea, vettä, 1,5 dl rahkaa, 0,5 dl kermaa ja mustikoita, 35g 70% suklaata (aiaiaiai...)
Ilta: pari kourallista pähkinöitä, Pepsi Maxia leffan ääressä
Liikunnat: 1,5h reipasta kävelyä

Maanantai
Aamu: kolme nakkia ja kolme pekonisiivua paistettuna, tomaatti, pätkä kurkkua, salaatinkastiketta, maitotee + lasi PepsiMaxia
Päivä: kesäkurpitsalasagnea, pari palaa karppirahkapiirakkaa, vettä
Ilta: kermatee, vettä, suppilovahvero-kasvis-
kermamuhennosta
Liikunnat: vajaa 1,5h kävelyä

Tiistai

Aamu: kermatee, yliopistolla lounaaksi iso lohisalaatti (sis. mm. savulohta, kananmunaa, tomaattia, kurkkua, retiisiä, porkkanaraastetta, ruusukaalia, salaattia, salaatinkastiketta...)
Päivä: kesäkurpitsalasagnea, lisäkesalaatti (sa/to/ku), jälkkäriksi puoli purkkia rahkaa + kermaa, mustaherukoita ja kermatee
Ilta: kermajuustoa, kermaa+mustaherukoita
Liikunnat: 10+10+10+45 min kävelyä, tokoilua

Keskiviikko
Aamu: kermatee
Päivä: wokvihanneksia+nakkia sweet&sour-kastikkeessa ja kermassa, lisäkesalaatti ja jälkkäriksi mustaherukka-kerma-rahka sekä kaneliomena-kermatee (uusi löytö, nam!)


Tällä hetkellä ruokaremontti näyttää hyvältä siinä mielessä, että turha jatkuva napostelu on karsittu minimiin ja olen ottanut ihan ateriarytmin (!) jälleen käyttöön. Osakseen on toteutunut karppauksen ihanne kolmesta ateriasta päivässä, mutta itselleni mielekkäämpi olisi ehkä neljä. Karppauksessahan nälkä pysyy eri tavalla poissa kuin virallisterveellisellä ruokavaliolla, joten virallisterveellisen linjan viisi ateriaa on jo liikaa.

Kasviksien suhteen tilanne oli alkuun säälittävä, mutta nyt olen hieman petrannut. Alkovalikoima pysyi hienosti karppirajoissa, herkut olivat kaikki karppia ja määrät pysyivät järkevinä - painokin on pudonnut 1,6kg eli vähintäänkin nesteet on saatu liikkeelle! Alku on siis ihan lupaava kaiken kaikkiaan ja olo vallan mainio :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti