maanantai 9. marraskuuta 2009

Etwas zu essen

Viime päivinä on tullut syötyä mm.

Karppihampurilainen



Sämpylänä pannuleipä (ohje: http://tassunjalkiasydamessa.blogspot.com/2009/09/syyskokkailuja.html ), välissä itse tehtyjä jauhelihapihvejä (jaukkua, kananmunaa, ripaus mantelijauhetta, mausteita), cheddar-juustoa (jep, koitan väkisin nyt ujuttaa edes juuston ruokalistalleni... saas nähdä), kurkkua, tomaattia, ketsuppia ja salaattia. Nam!


Vielä karpimpi hampurilainen



Sama kuin em., mutta jätin kokonaan sämpylän pois - tilalla vain salaattia ;)

Karppipitsa



Tällaista tuli väännettyä eilen kotipuolessa Kadonneen jäljillä -ohjelmaa seuratessa. Pohja "Vyötärönmetsästäjän pizzapohja" - tosin jätin rahkan pois ja laitoin vähän enemmän kananmunaa sekä jauhoja plus vettä.

1 prk maitorahkaa
1 pss (150g) emmental punaleima-juustoraastetta
2 kananmunaa
4 rkl vehnälesettä
3 rkl ruisjauhoja
n. 1 tl leivinjauhetta

Ainekset sekaisin ja lusikoidaan ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paisto 200 asteessa ensin 10 min ja sen jälkeen haluamasi täytteet päälle ja takaisin uuniin n. 10-15 min. (Lähde: http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=83)


Täytteeksi ei vanhempieni talosta löytynyt siihen hätään kuin suppilovahveroita ja metwurstia, mutta tosi hyvää tuli näinkin eksoottisesta yhdistelmästä :D




Paistetut keltaiset omenat




Jälkkäriksi kokeilin paistaa omenalohkoja voissa. Maustoin kanelilla ja hunajalla, tarjoilin kookosmaidon kanssa. Toimi, tätä pitää tehdä toistekin!

PS. Vaikka nämä voivatkin vaikuttaa ns. mättöruuilta tai herkuilta virallisterveellisellä ruokavaliolla elävän silmään, niin karpille nämä ovat kaikki ihan ns. normaalia, sallittua ruokaa. Se onkin yksi juttu, minkä vuoksi pidän karppauksesta - saa syödä herkullisia ruokia ilman huonoa omaatuntoa, kunhan vain tsekkaa, että turhat hiilarit on karsittu pois :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti