sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Arkimuonitusta

Mm. tällaisilla on tällä viikolla porskutettu eteenpäin.

Lihamureke

Mureketaikina:

400g jauhelihaa, 2 kananmunaa ja mausteita (pippuria, suolaa, yrttisuolaa jne.) sekoitetaan tasaiseksi massaksi kulhossa ja muotoillaan levyksi uunivuokaan. Levy täytetään esim. suppilovahveroilla ja sienillä tai vaikkapa herne-maissi-paprikalla, pelkällä pakastemaissilla, keitetyillä kananmunilla tai oman maun mukaan.



Taikinan reunat käännellän täytteen päälle ja mureketta paistetaan uunissa n. 200-225 asteessa n. 45 min tai kunnes se on kauniin ruskeaa.



Kuva lopputuloksesta ei anna ruualle oikeutusta, koska valos meni pieleen ja kuvat olivat sumuisia. Tosi hyvää kuitenkin oli, kun tuo juusto sulaa ihanasti sienien joukkoon, nam <3



Marjajälkkäri



Jälkkäri koostui tällä kertaa yksinkertaisesti kerroksittain ladotuista pakastemarjoista, hunajasta ja "muruseoksesta", joka tässä tapauksessa käsitti voihin nypittyjä kookoshiutaleita ja muita kaapista löytyneitä jauhoja. Mausteeksi sopisi hyvin vaniljaesanssineste, mutta sitä ei nyt ollut. Muutama minuutti mikrotusta ja päälle kookosmaitoa (varsinaisia maitotuotteita juustoa lukuunottamatta kun edelleen välttelen). Hyvää ja helppoa :)


Kookoskeksit



3 munaa
3dl makeutusjauhetta (sokerin tilalla)
300g kookoshiutaleita

Munat ja makeutusjauhe vatkataan vaahdoksi. Kookoshiutaleet sekoitetaan joukkoon. Lusikoi pieniä kokkareita uunipellille ja paista uunissa 175-180ºC:ssa n.10 min.

Ohje täältä: http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=415

Itse tein tosin pienemmän annoksen ja lisäilin joukkoon vähän kaakaojauhetta, koska suklaata kuorrutukseen ei sattunut kaapista löytymään (eivätpä nuo yleensä kaapeissani juuri ehdikään lojumaan ;) ).

Olivat ihan hyviä kyllä. Ensi kerralla voisi vielä kokeilla sitä kuorruttamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti