perjantai 28. elokuuta 2009

Lantturanskiksia

Karppauksessa peruna on suuren tärkkelyspitoisuutensa vuoksi pannassa, mutta jos joskus alkaa tehdä mieli ranskalaisia, voi niitä vääntää lantusta :) Maku (aika miedosti lanttumainen)ja ulkonäkö ovat yllättävän lähellä perunaista esikuvaansa.

Valmistus:

lanttuja
rypsi- tai oliiviöljyä
mausteiksi suolaa, paprikajauhetta, grillimaustetta, aromisuolaa tms.


1. Kuori lantut
2. Leikkaa ne viipaleiksi ja sitten esim. n. 0,7 sentin suikaleiksi.
3. Sekoita kulhossa lanttusuikaleet, öljy ja mausteet.
4. Lado öljyiset, maustetut suikaleet uunipellille leivinpaperi päälle.
5. Paista 225 asteessa n. 30 min.
6. Tarjoile esim. (vähähiilaristen) nakkien tai pihvien kanssa.

Hyyväää :)

1 kommentti:

  1. Näitä on pakko testata :P Toivottavasti tykkään noista. Ajattelin tehä itsenäisyyspäivän kunniaksi ite kasvishampurilaisia ja lantturanskiksia.
    Blogisi on ihana <3

    -minttu

    VastaaPoista