lauantai 22. elokuuta 2009

Kotitekoinen suklaa

Kokeilin tänään uutta kotitekoisen suklaan ohjetta saadakseni lisäaineetonta, makeutusaineetonta ja sokeritonta herkkua. Hyvää oli, tätä tulee varmaan tehtyä toistekin :) Hunaja tosin maistui ko. makuun tottumattoman suussa aika voimakkaasti (ostin tänään hunajaakin ensimmäistä kertaa itselleni), mutta päätin nyt kokeilla elää ilman makeutusaineitakin. Saas nähdä, miten naisen käy.

Kotitekoinen suklaa
50g kookosrasvaa
n. 5 rkl aitoa kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
n. 2 rkl hunajaa tai vastaava määrä sokeria tai makeutusjauhetta
(mausteeksi pähkinöitä, pähkinärouhetta, vanilja-öljyä, piparminttuöljyä)



Nämä öljyt ovat siis karpeille kätsyjä (vaniljaöljy korvaa vanilliinisokerin ja antaa hyvää makua lähes leivonnaiseen kuin leivonnaiseen ja piparminttuöljyllä saa kivoja minttusuklaa-luomuksia aikaan, kunhan muistaa käyttää sitä erittäin varovaisesti, helposti nimittäin lorahtaa vähän liikaa. Siksi yleensä kaadankin ko. öljyä pullon korkkiin - 1/2 korkillista on sopiva määrä esim. tämän kokoiseen reseptiin, suureen taikinaan käyttäisin ehkä 1 korkillisen). Ja näitähän saa ihan hyvin varusteltujen ruokakauppojen leivontatarvikehyllyiltä. Hintaa ~vajaa 3e/pullo, mutta kestävät varsin pitkään.



Valmistus:
1. Sulata kookosrasva ja hunaja (erikseen) mikrossa.
2. Sekoita joukkoon makeuttaja ja muut mausteet.
3. Kaada ohueksi levyksi voideltuun vuokaan, leivinpaperin päälle tasaiselle alustalle tai pieniin jääpalamuotteihin.
4. Laita suklaa jähmettymään pakkaseen tai jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
5. Leikkaa paloiksi ja nauti.

8 kommenttia:

  1. Suklaan ystävänä tätä pitää kyllä kokeilla..Näyttää todella herkulliselle!!

    VastaaPoista
  2. Juu ja ainakin se on helppo ja nopea apu äkkiseltään iskevään suklaanhimoon! :) Lisäksi helposti varioitavissa.

    VastaaPoista
  3. kokeilin,kun ei ollut hunajaa laitoin siirappia... lopputulosta ootellessa:)

    VastaaPoista
  4. Kuinka paljon tästä määrästä tulee suurinpiirtein?

    VastaaPoista
  5. Sulatus kannattaa tehdä niin, että kattilaan laitetaan vettä, kulho, josssa on kaakaovoi ja kookosrasva tai vain kaakaovoi, laitetaan veteen. Vesi kuumennetaan ja kaakavoi/kookosrasva sulaa. Lisäsin sitten makeutukseksi Acavesiirappia ja kookossokeria. Sen jälkeen laitoin kaakaojauhetta, vähän hienoa suolaa, lucumaa, maca-jauhetta ja hamppujauhettakin sekä vielä aitoa vaniljaa jauhettuna. Vaniljajauhetta saa esim. luontaistuotekaupoista. Sitten vain pakastimeen jäähtymään. Odottelen tässä hetkeä, jolloin pääsen maistamaan suklaatani.


    VastaaPoista
  6. Onko ainekset hyvä sulattaa mikrossa?

    VastaaPoista