lauantai 22. elokuuta 2009

Lihapullia eri muodoissa


Eilen palauduttuani Milanon reissulta (tästä postausta luvassa myöhemmin) kotiin, en jaksanut kikkailla ruuan kanssa liikaa, vaan hain Lidlistä vähän lihapyöryköitä (eivät olleet kaikkein vähähiilarisimpia, mutta halpoja - vain 0,99e/ps) ja jotain muuta pientä.

Eilinen ateriani koostuikin sitten lihapullapannusta ja pehmeiksi keitetyistä pakastekukkakaaleista sekä miniluumutomaateista (aika köyhä salaatti tällä kertaa). Lihapullapannun sävelsin viime syksyisistä pakastesuppilovahveroista (paistetaan voissa ja maustetaan esim. sipuli- ja valkosipulijauheella sekä aromi- tai yrttisuolalla), sekä niistä lihapullista, joita sekoittelin joukkoon. Lisäsin vielä pari nokaretta jääkaapista löytynyttä kevätsipulin makuista sulatejuustoa, soijajauhoa ja vettä, jotta pannusta tuli kastikemaisempi. Hyvää oli ja nälkä lähti :)

Tänään tein pussin toisesta puolikkaasta hieman erilaista muhennosta tai kenties tätä voisi luonnehtia jonkinlaiseksi wokiksi, koska toisen pääosan muodostivat wok-vihannekset (Pirkka, 1,39e/ps):



Hyvää oli tuokin! Mausteena vähän tofua (jota ostin ja maistoin tänään ensi kertaa - saisiko tuosta jonkinlaisen juuston korvikkeen?), paprikajauhetta, mustapippuria ja yrttisuolaa.

Jäljelle jääneestä wokista tekaisin vielä huomiselle päivälle laatikkoa kaatamalla sen voideltuun vuokaan ja heittämällä päälle hieman munamaitoa (2 munaa ja n. 5 dl kauramaitoa/vettä). Tällaista tuli:



Tofua uskaltauduin laittamaan myös hieman salaattiin (salaatinkastikkeen, kurkun, tomaatin, paprikan ja hasselpähkinärouheen kylkeen) ja ihan hyvin se upposi :)



Tässä vielä hieman tämän päivän ostoskoristani löytyneitä maitotuotteiden korvaajia:

- Oatly-kauramaito/-juoma (Ostin ensimmäistä kertaa, ihan hyvää ja sisältää kalsiumia, ei tosin tarpeeksi - vielä jotain tabletteja tarvitsisin)
- Alpro Soya -tofu (juuston korviketta)
- Sunnuntai Kuohkea vispi (kuohukerman korviketta, joskin rakenne huomattavasti paksumpi ja muistaakseni kaurapohjainen - ei erityisen herkkua)
- Go Green -ruokakerma (14%), kasvispohjainen, ok-makuinen



Ei mitään älyttömiä herkkuja, olisi niin paljon helpompaa, jos voisi vain elää maitotuotteilla... mutta kai tähänkin vielä joskus tottuu :[

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti