keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Itsetehty Snickers


Eilen illalla innostuimme pakertemaan itsetehtyä suklaata, tällä kertaa vhh-"Snickersiä", eli O:n lempisuklaapatukan kaltaista herkkua kotoa löytyneistä tarpeista.

Siihen käytettiin:

Suklaakerrokset
- n. 100 g maitosuklaata (stevialla makeutettua)

Puolet suklaasta sulatetaan mikrossa ja kaadetaan pieneen vuokaan ohueksi kerrokseksi. Jähmetetään jääkaapissa tai pakastimessa.

Maapähkinätäyte
- 1/2 dl Lidlin makeuttamatonta maapähkinävoita
- 13 g voita 
- 1 rkl (karppi)sokeria
- muutama rkl suolapähkinän puolikkaita

Maapähkinä- ja tavallinen  voi sulatetaan mikrossa ja joukkoon sekoitetaan muut aineet. Levitetään jähmettyneen suklaakerroksen päälle. Siirretään takaisin jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.

Suklaatoffeetäyte
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl voita

- 1 rkl (karppi)sokeria

Ainekset sekoitetaan kattilassa ja keitetään sakeaksi pohjaa myöten sekoittaen. Seos on valmista, kun vesilasiin pudotettu tippa sitä jähmettyy pieneksi palloksi. Levitetään jähmettyneen maapähkinäkerroksen päälle ja siirretään takaisin kylmään jähmettymään.

Lopuksi sulatetaan loput maitosuklaasta ja kaadetaan se jähmettyneen toffeetäytteen päälle. Jähmetetään vielä kertaalleen kylmässä ja leikataan sitten halutun kokoisiksi paloisiksi. Säilytetään jääkaapissa ja nautiskellaan makeanhimon yllättäessä!


EDIT. Muokkasin reseptiin pari muutosta, joiden avulla herkusta tuli vielä parempaa!

2 kommenttia:

  1. Oi kiitos tästä! Joskus bongasin vastaavanalisen respetin jostain jenkkiläisestä blogista, mutta en jaksanut silloin alkaa suomentamaan ja miettimään mittasuhteita :o Tämä resepti menee nyt kokeiluun ja jos onnistuu teen parille ystävälleni yllärilahjaksi tätä, mun lisäkseni he ovat snickersin suuria ystäviä :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, paineita kunnon Snickers-faneilta :D Toivottavasti maistuu! Kannattaa tehdä koemaistoja joka välissä, niin tulee mieleistä makeudeltaan ja suolaisuudeltaan ;)

      Poista