keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Ihana arki


Koulu jatkuu nyt kolmatta viikkoa ja arkisiin kuvioihin on palauduttu. Pieneläinten sisätautijakso on ollut erityisen kovasti mieleeni - harmi, että sitä ei ole jäljellä enää kuin pari päivää. Olisin voinut viettää sen parissa vaikka koko loppukevään. Selvä kiinnostuksen kohde ja potentiaalinen erikoistumisalue spotattu! Ei sillä, ettäkö olisin yllättynyt.

Sisätautiosastolle saapuu siis haastavampia sisätautipotilaita paitsi sairaalan omista potilaista, myös muiden klinikoiden lähetepotilaista ympäri Suomen esimerkiksi tähystyksiä ja muuta haastavampaa diagnostiikkaa varten. Oppimistahti tuolla on ollut aika eksponentiaalinen, eikä ole yhtään haitannut käyttää kaikkia iltoja pänttäämiseen.

Sen vastapainoksi olen rauhoittanut viikonloput täysin opiskeluvapaiksi päiviksi ja keskittynyt puhtaasti rentoutumiseen. Jotenkin hassua, että mitä vanhemmaksi sitä tulee, sen enemmän aikaa tuntuu tarvitsevan ihan vain arkiviikosta palautumiseen. Tai ehkä se on vain tämä klinikkavuosi ja sen intensiivisyys. En kuitenkaan valita! Huippukivaahan se on päästä vihdoinkin tekemään sitä, mistä nauttii.


Onnistuin taannoisella Tallinnan reissullamme koukuttamaan O:n croissantteihin, kun usutin hänet maistamaan sellaista. Hups!


Viikko-pari sitten saimme vihdoin tänne eteläänkin lunta, mistä koirat ovat olleet erityisen innoissaan. Eihän tämä nyt edellistalville vertoja vedä, mutta ainakaan ei ole yhtä pimeää.


Ehdin iloita onnistuneeni nappaamaan Ledistä ensimmäiset hyvät yksilökuvat, mutta näitä koneelle ladatessani huomasin, että kuvien taustahan on aivan puhkipalanut! Voi näitä mustia eläimiä! Aivan mahdottomia kuvattavia! Nyt kaikki vinkit kehiin, jos sellaisia löytyy!


Ja jos edellisviikonloppu sujui herkuttelun parissa, niin nyt olemme palanneet rytinällä varsin arkisiin pöperöihin: kermaista kana-ananaskastiketta ja uunijuureksia, rapeita kanankoipia ja sweet&sour-wokkivihanneksia, jauhelihapihvejä ja lanttutikkuja...


Lauantai-illan kunniaksi tosin leivottiin hiukan tomaatti-basilika-mozzarella-piirakkaa ja siemailtiin lasilliset viiniä elokuvaa katsellessa.


Samoin katselimme The Big Bang Theoryn ykköskautta, koska O ei ole koskaan päässyt siihen ihan täysillä sisälle ja alusta aloittaminen on siihen toki paras apu. Suloisinta oli, että kissatkin vahtasivat televisiota hetken aikaa toisiaan kaulaillen.


Nyt palaan huomisen potilasesitykseni pariin. Perjantaina olisi luvassa kurssikaverini syntymäpäiväjuhlat, joihin on kutsuttu myös nyt tammikuussa tiedekuntaamme saapuneita vaihtareita kokeilemaan saunomista. Itsehän toimin jälleen tuutorina, joten tulkkaushommissakin on riittänyt uutta haastetta tälle jaksolle. Lauantaina olisi sitten vuorossa eläinlääkäreille tarkoitettu kissaluento Hämeenlinnassa, jee! Eipä siis muuta kuin palailemisiin!

18 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä nuo ruuat, varsinkin kun itse ei vaan jaksa laittaa mitään ruokaa, johon menee enemmän aikaa kuin 10 min :/ Mitä Iipulle kuuluu, ei ole pitkään aikaan ollut hänestä juttua? Vai olenko ihan ohittanut jonkun postauksen kokonaan? Ledi on kyllä ihanan näköinen :3
  Voisitko tehdä postausta tuutoroista, siitä olisi kiva kuulla enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, eipä Iipulla ole sen suurempia bisneksiä käynnissä, niin eipä ole ollut kauheasti kerrottavaakaan :) No, itse asiassa ehkä pari juttua on muuttunut, joista voisin kirjoittaa... Mitä haluaisit tietää tuutoroinnista? Tuntuu, ettei siitäkään ihan postaukseksi asti asiaa riitä :)

   Poista
  2. Mitä teillä kuuluu tuutorointiin? Kuinka kauan koulutus hommaan kesti ja missä vaiheessa opintoja saitte aloittaa tuutoroinnin (koulutuksen)? Niin ja saatteko tuutoroinneista opintopisteitä? Nämä kysymykset nousi ensimmäisen mieleen, olen siis ihan pihalla mitä kys. hommaan kuuluu :)

   Poista
  3. Koulutus kesti yhden iltapäivän viime keväänä ja koskee siis vain tänä keväänä saapuneita vaihtareita :) Saa siitä vissiin pari noppaa ja pienen rahallisen korvauksen. Tuutorointiin kuuluu vaihtareiden auttaminen: tulkkaaminen, paikkoihin ja toimintatapoihin perehdytys (esim. potilaat saatetaan hoitaa yhdessä yhteistyönä) sekä muu sellainen, hiukan tapauksesta riippuen :)

   Poista
 2. Kyllä nuo teidän kissat ja koirat on vaan ihania, ei voi muuta sanoa :) Ja tuo mustien lemmikkien kuvaaminen on kyllä haasteellista, itselläni on kohta yhdeksän vuotias musta koira, jonka kuvaaminen on ollut kyllä todella suuri haaste. Kunnon kalustolla se on ollut viimeaikoina helpompaa, mutta edelleen vaikeaa :D Itse en ainakaan juuri tykkää käyttää salamaa. Eikä siihen taide oikeen hyviä kuvausvinkkejä olla.. Pitää vain löytää juuri oikeat kuvausolosuhteet. Eli ei liian kirkasta, eikä liian hämärää. Mutta ehkä joku joka oikeasti ymmärtää valokuvausta, osaa neuvoa paremmin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin puolueettomasti: niinhän nuo ovat! :D Haha. Joo, salamaa en tykkää ylipäätäänkään käyttää, mutta pimeässä kamera ei tarkenna mustaan möykkyyn ja näköjään valoisassa tausta palaa. Mission impossible?

   Poista
 3. Ihania kaulailukuvia kissoista <3

  VastaaPoista
 4. haastoin sut!:) http://dontgiveupwithoutafight-iidu.blogspot.fi/2014/01/challenge-accepted.html

  VastaaPoista
 5. Ihanat kissa (ja koira:)) kuvat!
  Ja kaunis oli talvikotisikin tuolla alempana, ja ne sinun töppöset.. cool :))
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
 6. Koitapa kuvata mustavalkoista koiraa lumitaustassa niin ettei kumpikaan puoli naamasta yli- tai alivalotu... :D

  Ps. Havaitsen että entiset tuolit tekivät paluun! En enää himoitse niitä koska ostin jo "uudet" tänne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You win :D Joo, tilanne hiukan elää sisustuksen mukaan... En ole siihen vielä tyytyväinen :P Mutta bongasinkin, että olit jo löytänyt tuolit, joten voin jatkaa tätä jahkailua iäisyyksiin (apua)... :D

   Poista
 7. Auttaisiko, jos säätäisi valotusajan tosi lyhyeksi? Sillä tavalla oon ite saanut joskus otettua hankalista tummista asioista kuvia.

  Kuulostaa muuten jännältä nuo lanttutikut. Uunissa vai pannulla paistettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kokeilla, olisiko vaikutusta asiaan :) Kiitos! Lanttutikut valmistuvat uunissa, pyöritellään vain raakoina öljy-mausteseoksessa ja paistetaan rapeiksi :)

   Poista
 8. Mitäs tuossa kanankoivessa on mausteena? :) Rupesi kiinnostamaan kun meillä syödään paljon noita marinoimattomia koipia ja yleensä kun laitan vaan currya,valkopippuria ja suolaa. Vois jotain uutta joskus kehittää.

  -Heidi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika perussetti tuossakin :) Varioidaan hiukan eli joko sellaista grillimausteisesta (chili, paprika, pippuri) tai sitten mangocurry-maustettua broileria teemme useimmiten. Uusia tuulia kaivattaisiin täälläkin...

   Poista