sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Lankalauantai



Pitkäperjantai oli tänä vuonna omalta kohdaltani aika lyhyt perjantai: nukuin yhdeksästä noin puoli kolmeen ja nousin sitten valmistelemaan lauantaista pääsiäisateriaa. Aika koomailuksi se tosin välillä meni ja The Big Bang Theorya tuli varmaan katsottua siinä ohessa ainakin viitisen jaksoa.
Yhdet parin tunnin päikkärit, vai pitäisikö sanoa ilkkarit oli pakon sanelemana myös otettava. Myös O oli rättiväsynyt lähes koko yön valvottuaan, mutta jotenkin onnistuimme saamaan valmistelut hyvälle tolalle siinä yön pimeinä tunteina.


Viime vuonna veljeni antoi palautetta leivän puutteesta - enhän mä itse osaa sellaista kaivata. Niinpä päätin tällä kertaa leipoa tuollaisen makean, kreikkalaisen pääsiäisleivän. Alkuperäisessä reseptissä munien kuuluisi kyllä olla kirkkaanpunaisia, mutta meidän väreihimme sopi mielestäni paremmin tällainen hempeämpi jenkkityylinen ratkaisu. Ei muuten ollut ihan helppoa tuo munien värjäys! Keltainen ja vihreä elintarvikeväri eivät tahtoneet millään tarttua kiinni. Myöskin pitkon vääntäminen tuotti hiukan vaikeuksia, kun meiltä ei tahdo löytyä keittiöstä riittävästi pöytätilaa tuollaiseen leipomiseen. Kokosin sen sitten lopulta kolmesta osasta.


Pastelliväreillä mentiin sittenkin, kun sain lopulta aikaanpyöriteltyä noista tykötarpeista omaa silmää miellyttäneen kokonaisuuden. Heräsimme aamulla laittamaan ruokaa ja siivoamaan viimeisiä silauksia. Vieraat saapuivat klo 13-14.


Taikkis oli erityisen innoissaan vieraista - etenkin kummipojastani, mutta kissat pitivät ainakin alkuun luovaa etäisyyttä.


Pikku-T sormiruokaili - tai oikeastaan tiputteli koirille suuuuria herkkupaloja, kuten kurkkua. Meidän muiden menu näytti tällaiselta:


Alkuruoka

Pääruoka

Valkosipuli-yrttikuorrutettua karitsanpaistia


Jusutolla ja kermalla kuorrutettuja unijuureksia sekä babyporkkanoita ja ruusukaaleja 


Keväistä salaattia, salaatinkastiketta ja fetajuustokuutioita yrttiöljyssä


Pääsiäisleipä ja yrttituorejuustolevite


 Kaikki lautasella


Jälkiruoka

 Pashajäädyke mangokastikkeella



Kahvipöydässä
Mämmikääretorttu 



Sitruunajuustokakku-täytteiset Kinder-munat mangosydämellä



Oli ihanaa saada pitkästä aikaa oikein ruokavieraita kylään ja ylipäätään veljeni perhe ensimmäiselle visiitilleen meidän luoksemme. Saimme ihania tuliaisia ja eläimillä oli jännää, kun oli niin monia tuttuja läsnä. Veljeni ei tosin malttanut jäädä enää kahville, mutta sen osasinkin ennakoida.

Loppuillan otimme rennosti ja jatkoimme TBBT-maratonia, torkuimme, kävimme saunassa ja tiskasimme monta koneellista astioita. Tämä päivä alkoi komealla rääppiäisaamiaisella, seuraavaksi olisi tarkoitus lähteä koirien kanssa ulkoilemaan ja yöksi taas päivystämään. Palaillaan!

16 kommenttia:

  1. Nuo Kinderit - aah! Näyttää ihanilta. Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan näkösiä ruokia ja niin söpö kattaus että! Voi kun meillekkin tulisi ruokavieraita joskus :) Varsinkin noi jälkkärikinderit oli mainion näkösiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kiva saada ruokavieraita, edes kerran vuodessa! :D Kiitos :)

      Poista
  3. Saa taas hämmästellä sun luovaa mielikuvitusta ruokien suhteen! :) Muistelenkin tehneeni viime vuonna pupulautasliinat sun vinkistä :)
    Noi kinderit tekivät suurimman vaikutuksen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin, että oonko ihan tylsä, jos laitan ne tänäkin vuonna, mutta päätin olla :D Puput <3

      Poista
  4. Huh miten upeita herkkuja! Maistui varmasti :)

    VastaaPoista
  5. Minä katon leuka lattiassa miten ihanan näköstä ruokaa! Oot tosi luova, itekki saa inspistä ku noita kuvia kattelee :)(ja hyviä ruokavinkkejä)

    VastaaPoista
  6. Apua, että oot kekseliäs ja taitava! Kyllä teille kelpaa tulla ruokavieraaksi!

    VastaaPoista
  7. Todella kekseliäät nuo juustokakkutäytteiset Kinderit, niin herkun näköisiä! :P Haluaisitko jakaa niihin ohjetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis niissä on ihan kaikessa yksinkertaisuudessaan vain kermavaahdon ja maustamattoman tuorejuuston seosta, jota maustoin vaniljalla ja sitruunamehulla. Sulatin kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä ja sekoitin joukkoon. Käyttämäni määrät taisivat olla luokkaa 2 dl kermaa, 1 prk tuorejuustoa, 3 liivatelehteä, mutta tuosta määrästä jäi kauheasti yli muuhun käyttöön :) Sitten vain lusikoin tuota seosta ja mangopilttiä kerroksittain Kinder-kuoriin, jotka olin siis aiemmin halkaissut (yllätyksen poistamiseksi) ja kovertanut yläosan pois.

      Katso, että päällimäiseksi tulee tuorejuustoseosta, anna jähmettyä jääkaapissa vähintään muutama tunti ja lusikoi "keltuaiseksi" pieni määrä mangopilttiä juuri ennen tarjoilua :) That's it!

      Poista
  8. Nam! Olet taitava!!

    Sape

    VastaaPoista