tiistai 19. huhtikuuta 2011

Palmusunnuntai


Aloitetaanpa sillä, että haluaisin vielä kiittää kaikkia viime postaukseen kommentoineita, olette aivan ihania! :) Oli häkellyttävää huomata, kuinka empaattista lukijoita multa löytyy ja kuinka paljon! Kiitos siis myötäelämisestä! Pennusta tullaan kuulemaan varmasti vielä paljon ;)

Nyt kuitenkin muutama tunnelmapala eiliseltä.


Kissa vai koira?

Pääsiäinen on hiljaa hipsimässä tänne mun neliöihini. Eilisen palmusunnuntain kunniaksi annoin itselleni luvan levitellä loputkin koristeet esille (tänä vuonna ostetut olin jättänyt suoraan). Mullahan on viimeisen kuukauden aikana saattanut lähteä hieman lapasesta näiden lasisten pääsiäiskoristeiden keräily ja itseasiassa vielä lisääkin tekisi mieli :D

Kaikkihan alkoi tästä vihreästä lasikukosta, jonka sain isovanhempieni jäämistöstä syksyllä navettaharjoittelussa ollessani:Nyt se on saanut kavereikseen tällaisia:


Myös ihkaensimmäiseen omaan kotiin ostetut ihkaensimmäiset sesonkikoristeet ovat jälleen löytäneet paikkansa...


... ja "Esineiden kotikin" sai hiukan keväisempää täytettä.Kylvin tietysti myös hiukan ohraruohoa laakeaan vatiin. Saapa nähdä, ehtiikö tuo enää nousta pääsiäiseksi, kun pussin kyljessä luki, että itäminen tapahtuu vasta viiden päivän kuluttua. Olisi ehkä sittenkin pitänyt ostaa tavallista rairuohoa.

Tämän kanssa kävi kyllä muutenkin vähän köpelösti, kun olin jo aikoja sitten ostanut yhden pussillisen ohraa pääsiäistä odottelemaan. Se nakotti piiiitkään eteisen kenkähyllyn päällä, mutta viime viikon kiirepaniikkisiivouskohtauksessani olen nähtävästi tuupannut sen jonnekkin - luultavasti jääkaappiin, lääkelaatikkoon, sukkalaatikkoon tai muuhun yhtä loogiseen paikkaan. Jännittää vähän itseänikin, että mistä se lopulta löytyy! Jos olisit ohransiemenpussi, missä piileskelisit?

Onneksi muistin ostaa uuden pussillisen lähikioskilta mikroskopointieväitä hakiessani. Nuuhkimme samalla Iipun kanssa kevättä ja ihastelimme jo täyteen kukkaan ehtineitä leskenlehtiä.

Hurrrrrja hai!
Samalla reissulla tuli ostettua myös kevään ensimmäinen jäätelö. Hiukan tätä elämystä tosin himmensi se, että kyseinen soijajäde oli tainnut seistä pakastealtaassa viime kesästä ja sen rakenne muistutti enemmän jogurttia kuin jätskiä :)

Iipun ja itseni ulkoilutettuani ampaisin jälleen dösällä Viikkiin mikroskooppiin nojailemaan. Onneksi tunnelma oli rento, eikä kukaan jaksanut panikoida. Enemmän huolta kurssisalissa tuntui aiheuttavan persujen menestys (jota seurattiin läppäreiltä suorana lähetyksenä) kuin seuraavan päivän histopatologian tentti ;)

Meidän piti myös kevään kauneimman päivän kunniaksi käydä avaamassa terassikausi ja lievittää tenttistressiä yksien kylmien tuopillisten verran, mutta eipä sitä Viikistä tietenkään vielä avointa terassia löytynyt. Jouduimme siis tyytymään sisätiloihin.


Osa porukasta suuntasi tämän jälkeen vielä parille pussikaljalle, mutta itse palasin vähin äänin skooppaamaan.  Neljä tuntia myöhemmin olin saanut kaikki reilut 40 leikettä katsottua läpi ja saatoin hypätä juosta pää kolmantena jalkana seuraavaan Vantaalle lähtevään dösään. Onneksi kellokaan ei näyttänyt vasta kuin...


Mikroskopointitentti osoittautui kuitenkin ihan kohtalaiseksi: siinä kysyttiin vain kuusi leikettä ja nekin olivat sieltä helpoimmasta päästä (rasvamaksa, granulooma, benigni mixed tumor jne.). Ihan kaikkia histologisia muutoksia en varmaan saanut jokaiseen vastaukseeni rustattua, mutta läpimenon suhteen olen kuitenkin ihan luottavaisella mielellä.

Jei, "enää" kaksi kirjatenttiä, yksi käytännön tentti, kandin esittäminen ja labrapäiväkirjan palautus ja kevät alkaisi olla pulkassa :) Onneksi on koko ajan jotain kivaa, mitä odottaa, niin ei ainakaan vielä rasita yhtään ;)

4 kommenttia:

 1. Heisan!

  Löysin tämän hienon blogisi tässä vähän aikaa sitten, enkä voi muuta sanoa, että on mukavaa päästä seuraamaan "elukkalaisen" elämää blogin kautta. (:
  Itse istuskelen vielä puolitoista vuotta lukiossa (kakkosvuosi on par´aikaa menossa), jonka jälkeen pyrin - yllätys, yllätys - eläinlääkkikseen Viikkin. Itsekin olen eläinrakas eläinihminen, jota elukat ja eläinlääketiede kiinostavat, jonka takia olen mm. yksityiseläinlääkärillä assistenttina.

  Hyvää kevään jatkoa sinulle ja onnea kevään viimeisiin tentteihin! :)

  VastaaPoista
 2. Heiij!

  Olen jo jonkun aikaa seuraillut blogiasi :)

  Ihan sattumalta tänne löysin kun olin selailemassa eläinlääketieteellisen opintoihin liittyvää materiaalia. Ja kuten voikin jo arvata: Unelmana on eläinlääkis! Tosin saattaahan se muuttua, sillä vasta seiskalla pyörin...

  Eläimet on aina kiinnostanu mua ja omistan kanin. Vielä viime syksynä kaneja oli kaksi, mutta toinen kuoli yllättäen, se oli kova shokki, sillä niin rakkaita nämä ensimmäiset kaverini ovat :/
  Tämä kani joka kuoli ei koskaan ollut edes ollut kipeänä ja ikääkään ei ollut paljoa...

  Elossa oleva kanini on leikattu nyt yhteensä 7 kertaa parin vuoden sisällä :( Kanilleni tulee kasvaimia pään seudulle.
  Olisikohan tuosta innostukseni eläimiä auttamaan? Kyllä sitä on oppinut arvostamaan eläinlääkärien ihmeellistä työtä!

  Ai niin, ja kyllä multa ponikin löytyy :))
  Onneksi se on pysynyt terveenä!

  Asiasta toiseen.
  Galenokseenkin olen jo ehtinyt syventyä, kyllä: näinkin aikaisin!

  Auringon täytteisiä kevätpäiviä sinulle ja elukoille :)

  /JuuDiPS/

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Kysyn nyt sellaista kysymystä, johon varmasti löytäisin vastauksen sun vanhoista kirjoituksista, mutta mulla on pieni ongelma: ahdistun sairaalloisesti joka kerta, kun luen paljonko töitä teit pääsykokeen eteen. :D Joten anteeksi, kysyn nyt silti: mistä löydän soveltavia laskuja viimeiseksi kuukaudeksi? Olen laskenut Valmennuskurssin materiaalit läpi, mutta niissä oli ihan pelkkiä perustehtäviä.

  Huomaan, että sua käytetään ihan yleisesti tietopankkina, joten pahoittelen, että lisään kuormaa. Älyvuodosta en löydä tähän kunnollista vastausta (okei, saan siitäkin paniikkikohtauksen!), koska kaikki ovat ihan eri mieltä. Sitä paitsi luotan enemmän ihmiseen, joka on päässyt juuri sinne, minne itsekin haen. :)

  VastaaPoista
 4. "Matte" Heikkinen: Kiitti! :) Kuulostat juuri oikeanlaiselta matskulta tänne! ;) Kiva, kun jätit kommentin ja tsempityksiä sullekin opiskeluihin :)

  JuuDiPS: Oi, voi pupuraukkaa :( Hullun aikaisin olet kyllä Galenoksen avannut :D Voihan sieltä toki niitä bilsoja jo hiljalleen lueskella, mutta fysiikasta ja kemiasta tuskin ymmärtää vielä kauheasti ellei ole täysi luonnonlahjakkuus? :D

  Ihanaa kevättä sinnekin päin ja kiva, kun kommentoit! :)

  Mari: Itse tykkäilin kovasti Huippuvalmennuksen tehtävistä. Eximian oli aika turhia, Epionella kuulemma sitten taas ihan hyviä. Kannattaa tsekata Älyvuodon sivuilta (ja muualta netistä), myisikö siellä joku omia käytettyjään halvalla. Tai vaikka vähän kalliimmallakin, kyllähän niistä sitten itsekin saa rahaa, kun taas eteenpäin myy ;)

  Kaikki vanhat pääsykokeet kannattaa myös tehdä läpi. Niitähän on varmaan kaikissa noissa valmennuskurssien matskuissa tai voi tilata erikseen (elukan sivuilla ohje).

  VastaaPoista