maanantai 30. elokuuta 2010

Syksyä ilmassa

Duunit loppuivat varsin ihanaan palautteeseen ja lahjomiseen työkavereiden taholta :) En nyt kuitenkaan sitten uskaltanut lupautua jatkamaan syksyllä osa-aikaisena, koska pakolliset harjoittelut lohkaisevat jo kuukauden työajasta pois ja lisäksi kun asuntotarjouksia lähempää keskustaa ei ole sadellut, on työmatka aika rankka lisä opiskelujen ja työvuorojen päälle. Kuulemma kesä- ja joululomatöitä saa kuitenkin mielellään kysellä, joten ehkä teen vielä myöhemmin comebackin kyseiseen paikkaan. Hyviä muistoja jäi ja jotain tuli ehkä opittuakin!


Viikonlopuksi karkasin kotipuoleen, vaikka pyyntö seuraksi Taiteiden yöhön olisi niinikään hiukan houkutellut. Kotipaikkakunnalla piti kuitenkin juhlistaa venetsialaisia, mutta näkemättä jäivät :/ Viihteellä tuli kuitenkin lauantaina käytyä, mutta se ei useammastakaan syystä ollut kovin onnistunut reissu. Sen sijaan tykkäsin kovasti tämänpäiväisistä, syksyisistä lenkkimaisemistamme - sateesta huolimatta. Sääli, että tuokin alue ollaan nyt kaavoittamassa yksityistonteiksi ja jälleen katoaa yksi ihana luonnonkohde kartalta. Joskus päättäjät voisivat miettiä päätöksiään hiukan tarkemmin. Upeilla rantatonteilla saadaan toki muutama perhe onnelliseksi, mutta samalla kaupungin muiden asukkaiden edut poljetaan jalkoihin. No, ei auta muu kuin nauttia niin kauan vielä pystyy...

 

Tuleva kanttarellikoira?

Löydettiinkin (lue: minä löysin, Iippu sotki) paikka, joka oli ihan keltaisenaan kanttarelleja. Ihan pikkuruisia tosin, joten säästimme aarteen jollekin muulle onnelliselle, joka sattuu paikalle hiukan myöhemmin.

Mahtui mukaan tosin jotakin muutakin kivaa: kävimme S:n kanssa hakemassa mulle pyykkikoneen yhdestä kierrätyskeskuksesta Tampereelta! :) Ei enää valtaisia pyykkipinoja ja yrityksiä ujuttaa itsensä pyykkitupaan sopivalla hetkellä. Koneen tosin saan kotiin vasta kun joku kotipuolesta lähtee tänne päin pakettiautolla. Reilun kuukauden päästä siis luultavasti viimeistään.Tulipa sitä menneen kuukauden aikana hankittua myös pöytätiskikone, koska tiskien suhteen olin ehkä vielä toivottomammassa jamassa, sillä mitään kotityötä en inhoa yhtä paljon. Lisäksi kun karpatessa tulee voilla ja öljyllä lutrattua aika paljon, niin astioita on välillä tuskastuttavan vaikea saada puhtaiksi ja kirkkaiksi. Etenkin muovisellaisia. Niinpä toivotin suurella riemulla uuden tulokkaan tervetulleeksi tiimiin ja toivon sille pitkää ikää! Tässäkin tapauksessa pyrin ajattelemaan ekologisesti ja huusin muruni Huuto.netistä varsin edullisesti - etenkin, kun ottaa huomioon, että siinä on vielä takuutakin jäljellä vuoden verran :) Nämä ovat tällaisia arkielämää helpottavia, hyvinvointia lisääviä hankintoja, joihin olen todella tyytyväinen!Nyt ei muuta kuin nukkumaan ja aamulla tuutoroimaan uusia varsoja maailman parhaan ammatin pariin :) Ihanaa viikon alkua lukijoille!

7 kommenttia:

 1. Jee koulut alkaa. Oon ihan fiiliksissä itekin, toivottavasti tuo ala olisi itselle yhtä innostava kun sulle omasi. :)

  Se on totta, että jos työpaikka on hyvinkin kaukana niin hyvistä julkisista huolimatta pk-seudulla voi matkailu seilaamiseen mennä hyvä (ja väsyttävä...) tovi.

  Oletko käynyt Haltialassa käppäilemässä? Lammassaari Helsingissä (jossain täällä :D) on myös kuulemma ihme luontopaikka keskellä kaupunkia..

  VastaaPoista
 2. MOH: Niin mihinkäs se sun ala liittyikään? Joo, aivan sekaisin on taas koko päivän ollut, kun yrittänyt palailla takaisin yliopistoarjen kiemuroihin :D Hyvin tuli sittenkin näköjään irtaannuttua! Mutta kiva, kun arki taas asettuu uomiinsa :)

  Haltialassa (Pitkäkoskella) käytiin juu silloin kun oli se löytökoiraepisodi pari viikkoa takaperin. Emme silloin ehtineet nähdä kuin pintaraapaisun alueesta (koska piti lähteä viemään löytökoiraa Viikkiin), mutta niin upealta vaikutti, että sinne on mitä pikemmin päästävä uudelleen :) Pitäisi vain selvittää, mistä saa alueen karttoja, koska siellä kulki niitä polkuja hurjan paljon ristiin rastiin.

  Lammassaari on niinikään tsekattavien listalla :) Täältä Vantaalta ei kuitenkaan kovin helposti tule etenkään yksin lähdettyä mihinkään, vaan nuo retkeilyt rajoittuvat lähinnä vain niihin viikonloppuihin, kun mulla on täällä joku autollinen kaveri käymässä :) Paljon olisikin vielä nähtävää, mutta ajat niin rajattuja... :/

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kuvia Iipusta!! :) Tv.S

  VastaaPoista
 4. Tänään oli fuksin eka koulupäivä, olipa jännää :DD Alotin siis nyt Valtsikassa poliittista historiaa opiskelemaan (haha miten kuivalta tuo kuulostaa omaankin korvaan tuo oppiaine...:D ) Jännittävää ja sekavaa tämä opiskelun aloittaminen! :D

  Aivan, okei olitte siis sillä reissulla Haltialassa. Se on kyllä kiva paikka ja tosiaan; risteileviä polkuja riittää.. Itekään en ole niihin perehtynyt todellakaan..

  T. MOH

  VastaaPoista
 5. Ihania metsäretkikuvia Iipusta! Tollainen pöytätiskikone olisi pelastus, jos sellainen vain tähän kämppään mahtuisi. Pikkuisen kyllästyttää käsin tiskaaminen...

  VastaaPoista
 6. S: Kiitos kaunis :) Oli niin kivasti punehtunutta varvikkoa, että piti ikuistaa kivat syysposeeraukset.

  MOH: Oi, jänniä aikoja siis eletään ja kiirettä varmaan riittää näinä ekoina viikkoina! Melkein tulee ikävä viime vuotta itselläkin :D Ja aika sanahirviö tuo aineen nimi tosiaan, mutta propsit valtsikkaan pääsystä! Ymmärtääkseni sinne pääsy on monelle samanlainen unelma kuin eläinlääkis meikäläisille :)

  Janita: Kiitti, itsekin tykkään :) Ja pakko myöntää, että tuli huudettua tuo kone miettimättä yhtään, että mihin se mahtuu :D Onneksi meni sitten juuri ja juuri tuohon kaapin alle tiskipöydälle. Mutta tiskiharja, hrrrr... no friend of mine :D

  VastaaPoista