keskiviikko 4. elokuuta 2010

Kesäruokia

Inspis ruuanlaittoon on ollut vähän hukassa nyt pahimpien helteiden aikana, koska uunia on tylsä lämmittää näin kuumalla ja pannulla paistaessakin nousee hiki otsalle. Töiden jälkeen on myös usein niin kova väsy ja nälkä, että mihinkään hokkuspokkuksiin ei ole jaksanut ryhtyä, vaan hiukan ehkä liikaakin on tullut käytettyä valmistuotteita. Joitain aikaansaannoksia on kuitenkin tullut kuvailtua, eli tässä niitä.

Lidlin paprikatarjoukset (1,29€/kg muistaakseni) voivat tarkoittaa vain yhtä asiaa: täytettyjä paprikoita! Paprikan normaalihinta kun on siinä määrin suolainen, että harvemmin raaskii neljää kerralla ostaa.

Täytetyt paprikat

Ennen uunia:


Ja jälkeen lautaselle kumottuna:


Täytteenä muistaakseni jauheliha-keittojuures-tomaatti-juusto-kerma -kastike asianmukaisesti maustettuna ja päällä juustoraastetta. Siis muuten aika normaaleja täytettyjä paprikoita, mutta perinteinen riisi vaihdettu juustoon (ei huono vaihtokauppa, IMO :P).

Tulipa räppäistyä kuva myös maailman helpoimmasta ja herkullisimmasta lohikastikkeesta, kun vihdoin onnistuin löytämään noita hunajakermamarinoituja lohisuikaleita ensimmäistä kertaa täällä asuessani - ja nytkin ABC:n marketista :D Lohen mausteet on näissä niin kohdillaan, ettei tuote kaipaa kuin kypsennyksen ja vähän kermaa kylkeen kastikkeen virkaa ajamaan. Kalatiskiltä nappasin mukaan myös remouladekastikkeen, joka ei ollut toki täysin karppi, mutta ihan ok ja tosi hyvää! Täytyisikin selvittää ko. tuotteeseen joku toimiva resepti ja kokeilla tehdä itse.

Hunajainen lohikastike


Kolmas kameran muistiin tallentunut annos onkin omaa käsialaa. En oo ikinä ollut suuri broilerin rintafileiden ystävä (eikä sellaisten irrottaminen oikeasta kananraadosta dissektioissa juuri auttanut asiaa :D), koska ne helposti jäävät hiukan kuiviksi. Sellaisia oli kuitenkin jäänyt pakkaseen, joten päätin koittaa loihtia niistä jotakin uutta.

Päädyin paistamaan fileet ensin pannulla voissa ja tekemään niihin sitten kylkiin taskut, joihin jemmasin mozzarella-juustoa. Pintaan levitin tahnan, joka koostui Heinzin mangocurry-kastikkeesta, kermasta, juustoraasteesta sekä hyppysellisestä suolapähkinöitä ja paistoin fileet kuorrutteineen uunivuuassa (n. 200 asteessa sopivaksi katsottu aika). Oli aika nam, tosin tuo kastike olisi musta saanut maistua enemmän mangolta ja vähemmän currylta. Idea oli kuitenkin ihan vaalimiskelpoinen: kana ei ollut yhtään niin kuivaa, kun sisällä ja päällä oli mehevöittävää täytettä! Seuraavaksi ehkä mangochutneyta tuon Heinzin kastikkeen tilalle :)

Mangocurry-broileria mozzarellasydämellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti