keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Vappen !

Jälleen on yksi juhlapyhä käsillä. Ei varmaan tarvitse kertoa, että olen innoissani :)

Tänään oli vuorossa koe-eläinten eli rottien ja hiirien käsittelyä ja aamulla olisi ollut kalan leikkely, mutta jotenkin onnistuin missaamaan sen ja menen huomenna korvaamaan kanan leikkelyn yhteydessä. Tuo koe-eläinten käsittelytunti aiheutti mulle siinä määrin ikävän olotilan, että oli pakko heittää Iipun kanssa megalenkki ihanassa auringonpaisteessa (voi kun sitä riittäisi vapuksikin, edes ihan hiukan!), puhallella parit ilmapallot, levitellä serpentiinejä ja kokkailla vappujuttuja. Huomenna ja ylihuomenna en edes varmaan ehtisi kun on kaiken maailman PreWappua, kokkareita ja muuta asiaan kuuluvaa.

Karppimunkit
4 munaa
0,5 dl mantelijauhetta
1dl soijajauhoa
1dl makeutusjauhetta tai vastaava määrä -nestettä
1 tl leivinjauhetta
2 rkl Fiber Huskia tai pari tl ksantiinia, psylliumia tms.
kardemummaa

paistamiseen öjyä ja pinnalle makeutusjauhetta


Munat ja makeutusjauhe vatkataan kovaksi vaahdoksi ja sekaan nostellaan varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paistoöljy kuumennetaan kattilassa ja taikinaa annostellaan öljyyn kahden lusikan avulla. Käännetään kerran paistamisen aikana ja nostetaan ritiläkauhan avulla lautaselle jäähtymään vähän. Sitten pyöräytetään munkit makeutusjauheen kautta tarjoiluastialle ja nautiskellaan!






Simaa en ehtinyt täksi vuodeksi tehdä (yhyy), mutta kun löytyi kokeilun arvoinen ohje, niin ajattelinpa säilöä talteen ensi vuotta silmällä pitäen.

Kevyempi sima
4 l vettä
3 dl Canderelia
1 rkl sokeria
3 luomusitruunaa
3 luomuappelsiinia
nokare hiivaa
rusinoita

Pese hedelmät huolellisesti. Kuori hedelmistä suikaleita perunankuorimaveitsellä isoon
astiaan (huom! luomuhedelmistä voi käyttää hyvin myös kuoret). Poista valkoinen osa ja
paloittele hedelmäliha astiaan. Lisää sokeri. Kaada kiehuva vesi päälle ja anna jäähtyä
huoneenlämpöiseksi. Lisää Canderel-jauhe sekä pieneen vesitilkkaan sekoitettu hiiva.
Anna käydä seuraavaan päivään. Siivilöi ja pullota. Laita kuhunkin pulloon rusinoita.
Sima on parhaimmillaan viikon kuluttua jääkaapissa säilytettynä.



(Ohje: Canderel, kuva täältä)


Juuressalaatti (perunasalaatin korvaaja #2, kts. #1)
1ps keittojuureksia keitettynä
1/2 omena pieneksi pilkottuna
pätkä (mauste)kurkkua pieneksi pilkottuna
(juustoa)

Kastikkeeksi majoneesin ja kermaviilin/kerman sekoitusta - maustetaan yrttisuolalla ja valkopippurilla tai oman maun mukaan ja sekoitetaan kaikki ainekset keskenään. Jätetään jääkaappiin maustumaan. Tarjoillaan nakkien kyytipoikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti