keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Uuden vuoden syömiset + "italianseitä"

Musta on tullut kovin laiska kuvailemaan syömisiäni viime aikoina, tämä siitäkin huolimatta, että olen nyt ottanut aika kovan karppauskirin yleisen voinnin parantamiseksi. Syksy meni vähän turhan löysin rantein ;)

Uutena vuotena rakensin iltaruuan seuraavasti:

* nakkeja
* lantturanskiksia
* lanttusalaatti (perunasalaatin karpimpi korvaaja)

Lanttusalaatti

300 g lanttua
1 pieni maustekurkku
pala purjoa (jätin pois, kosken tykkää)
90g fetajuustoa (tai muuta juustoa)
3 rkl majoneesia
suolaa maun mukaan
½ tl paprikajauhetta

Kuutioi lanttu ja keitä kypsäksi. Pilko kasvikset kuutioiksi, muussaa feta haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset kulhossa.
(Alkuperäinen ohje Atkinsin dieettikeittokirjasta)





"Italiansei"

Tämän ohjeen kehittelin päästäni eilen, kun halusin jotakin vaihtelua perinteiseen sitruunapippuri-juusto-kerma-uunikalaan (koitan taas muuten tulla vähälaktoosisten maitotuotteiden kanssa toimeen - lukuunottamatta varsinaista maitojuomaa). Tarvitaan siis:

1 pkt seitä (400g)
tummia oliiveja (opin vasta tänä syksynä tykkäämään näistä ja ostin ensimmäisen purkillisen kotiin)
1 tomaatti viipaloituna
1 dl kermaa
tomaattisosetta tai ketsuppia oman maun mukaan
juustoa oman maun mukaan
pizzamaustetta (tai basilikaa, meiramia ja/tai oreganoa)

Kypsensin kalaa ehkä n. 15 min uunissa sellaisenaan ennen muiden ainesten latomista ja kaatamista päälle. Juustoa en jaksanut alkaa raastamaan, vaan viipaloin suoraan juustonleikkurilla päälle :D Kauniimpi olisi toki tullut raasteen kanssa, mutta makuun ei vaikuttanut millään tapaa ;) Ja oli herrrkkua :)



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti