maanantai 3. elokuuta 2015

Asuntohaaveita


Tänä vuonna asuntomessut järjestettiin Vantaalla, joten pitihän sinne luonnollisesti päästä. Ihan ensimmäisenä viikonloppuna emme vielä paikalle kehdanneet rientää, mutta toista viikonloppua pidemmälle emme malttaneet odottaa. Asuntomessut olivat meille molemmille ensimmäiset laatuaan, joten emme olleet ihan varmoja, mitä odottaa.


Kulku messuille onnistui näppärästi uutta kehärataa pitkin. Senkin kävimme testaamassa jo radan ensimmäisenä käyttöönottopäivänä. Emme sentään ensimmäisessä junassa, vaikka siihenkin kutsun saimme.


Messualueen keskellä oli pieni lentokone ja yhden kerrostalon seinät oli koristeltu erilaisin ajoneuvoin. Ehdimme kiertää lähestulkoon kaikki messukohteet, vaikkemme olletkaan liikkeellä kukonlaulun aikaan. Oli mukavaa olla liikkeellä O:n kanssa, sillä olemme jo hiukan alkaneet haaveilla oman omistusasunnon hankinnasta ja nyt oli kiva vertailla, miten toiveemme osuvat yksiin. O myös viihtyi messuilla oikein hyvin ja oli melkein minuakin innokkaampi näkemään joka asunnon. Mainitsipa vielä nyt pari viikkoa myöhemminkin, että asuntomessuilla oli kyllä kivaa.

En väittänyt vastaan.


Kiirettä sai kyllä pitää, eikä kamera laulanut ollenkaan siihen tahtiin kuin olisi voinut kuvitella, mutta tässä joitakin näkymiä, jotka koin kuvan arvoisiksi.


Aika askeettista?


Noista alassuin olevista ruukuista olen jo pitkään haaveillut. Käteviä kissakodissa, kun saisi kukat kissojen ulottumattomiin... tosin saa tavallisenkin amppelin... Viihtyykö jokin viherkasvi oikeasti tuollaisessa pidempään, anyone?


Ihanat parvekeruukut.


Yksi ainoita kuvia lempikohteestamme, eli kohteesta nro 11. Ihana, avoin ruokailutila, jota oli hankala ikuistaa kuvaan.


Saunat taisivat olla lempikuvauskohteeni. Niin hienoja! Mustia seiniä en tosin oman saunaani ehkä valitsisi.


 Upeat, modernit lauteet!


Nätti kiuas. Mahtavatko kivet pysyä valkoisina?


Aina vaan mustaa seinää...


Uima-altaalle tuskin itsellä riittäisi käyttöä, etenkään tällaisina kesinä, mutta tässä altaassa oli kiva tuo rappunurkkaus.


Ulkoporeallas sen sijaan on aivan ihana, sellainen pitää olla jatkossakin. Tämä oli kivasti suojassa lasikatteen alla, joskin kyllä taivasalla taitaa olla vieläkin mukavampi olla. 


Takka on myös ihan must. Tavallinen tai sisustustakka - molempi parempi.


Hieman erilaista arkkitehtuuria.


Ihanat kattoikkunat, ihana valo.


 Mikä mahtava tähystyspaikka eläimille ikkunan ääressä!


Polttopuiden säilyttämisestä voi tehdä sisustuselementin.


Upeat lamput. O haluaisi meille ehdottomasti tällaisen kodin, jossa olisi korkea olohuone. Äidillään ja siskollaan on jo vastaavat.


Upea pöytä. Samantyyppinen oli meillä yhtenä vaihtoehtona Viikkiin muuttaessamme.


 Sieviä.


Ihana tähtitaivas.


Kätevät sängynaluslaatikot ja kaunis kattokruunu.


Taas se huonekorkeus.


Saunoista lempparein. Ihana tuo lasinen yläosa.


Välimeren henkeä. Ranskalainen parveke avautuu alla levittäytyvään olohuoneeseen.



Miten hieno! Herkulliset värit.


Harmaat lauteet voisivat mennäkin.


Suloinen pieni kattoterassi...


... viheriöineen.


Oikeastaan ainoa asia, jonka olisin suoraan voinut messuilta kotiuttaa. Tuoksui ihan vietävän hyvältä. Harmi, kun ei tiedä, mikä kyseisen merkin tuoksuista oli esillä. Ostaisin heti omaankin kotiimme.


Viimeisenä herkkuna kävimme tutustumassa 80-luvun tyyliin sisustettuun asuntoon yhdessä uusista kerrostaloista. Mikä nostalgiaryöppy!


Kaappeihin kehotettiin kurkistelemaan sisään ja niistäkin löytyi toinen toistaan mietitympiä yksityiskohtia, kuten tämä suloisesti kulahtanut kuivauskaappi.


Tuli ihan mummula-fiilikset.


Monenmoista ajatusta messuilla heräsi, vaikka ihan sellaista unelmataloa tai -sisustusta ei löytynytkään. Luulen kuitenkin, että ensi vuonna taitaa olla Seinäjoen reissu edessä.


4 kommenttia:

  1. Hyvä postaus ja upeat kuvat! :) itsekin olisin noille messuille halunnut mutten saanut välimatkan ja töiden takia toteutettua reissua. Toivottavasti löydätte unelma-asuntonne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti, vaikkei nyt ihan vielä ajankohtaista olekaan :) Ehtii vielä suunnitella ja haaveilla ;)

      Poista
  2. Kiva kun kuvasit käyntinne! Tosi kauniita kohteita ja ai että tuo eka lastensänky olisi ollut unelma pienenä (ehkä vieläkin...)!! Haaveilin kovasti yläsängystä ja rakastan tuollaisia suojaisia koloja. :D Mietin kestääkö kantti hankkia sitten ikiomaan asuntoon jonkunlainen yläsänky, joko nykyisen pedin korvaajaksi tai sitten "vieraskäyttöön". :DD

    Olisi kivaa joskus päästä jonkinlaisille asuntomessuille tai ihan vain asuntoesittelyihin, kiehtovaa nähdä erilaisia pohjapiirroksia ja sisustustoteutuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, jep! Se oli kyllä hieno :) Mäkin tykkäsin pienenä kovasti yläsängyistä ja jossakin vaiheessa sellaisen parvisängyn sitten sainkin. Se oli juuri sellainen suojainen oma paikka, mutta jossakin vaiheessa kyllästyin kapuamaan sinne joka ilta ja tulin nukkuneeksi enimmäkseen vuodesohvalla parven alla :P Asuntomessut oli kyllä kiva kokemus, suosittelen tsekkaamaan joskus, jos tilaisuus tulee!

      Poista