sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Lähiöbrunssi


Sunnutaiaamun brunssi on yksi niistä asioista, joista olin haaveillut pari vuotta, ennen kuin sain sen toteutettua. Todennäköisesti olisin haaveillut vielä pari vuotta lisää, jos kesä olisi ollut yhtään kauniimpi. Meillä tulee usein sunnuntaisin tarve tehdä jotakin mukavaa, arjesta irrottavaa - lauantain jäädessä usein sluibailupäiväksi. Hienoilla keleillä on kiva retkeillä, mutta nyt, kun kesä tuntuu jääneen taakse ja vaihtuneen syksyyn jo kuukausi sitten, piti keksiä jotakin sisäilma-aktiviteettia. Nyt viimeisen reilun kuukauden aikana se on kolmena sunnuntaina ollut brunssi.


Ensimmäisellä brunssilla kävimme Jumbon Fazerilla, joka jätti vähän kylmäksi. Tuntui siltä, että brunssiin ei oikein oltu jaksettu paneutua. Teetäkin oli tarjolla vain yhtä sorttia. Toiset kaksi kertaa olemme käyneet Rastilan leirintäalueen Lähiö-nimisessä ravintolassa, josta tämän postauksen kuvatkin ovat. Siellä meininki ollut hiukan eri. Munakkaat tarjoillaan valurautapannuista ja ne sisältävät munan lisäksi kasviksia ja yrttejä. Sillit lienevät kotona tehtyjä - ainakin maistuvat siltä - ja niitä on tarjolla useampaa sorttia. Savulohi maistuu paikan päällä savustetulta ja on ihan todella hyvää.


Lisäksi tarjolla on makkaroita, erilaisia kasvis- ja salaattilisukkeita, talossa leivottua leipää, muroja, jogurttia, mysliä, marjoja, erilaisia herkullisia juustoja, smoothieta, vohveleita ja suklaakakkua... ainakin. Ja se, että smoothie tarjoillaan tuollaisesta ihanasta pilttipurkista puhuttelee ainakin omaa esteettistä silmääni väkevästi. Mitä ihanaa panostusta!


Vohvelit saa paistaa omin pikku kätösin vohveliraudoilla valmiista taikinasta. Kylkiäisinä on ollut hilloa, kermavaahtoa ja Nutellaa.


Niin että jos satutte liikkumaan Itä-Helsingissä, niin ainakin meidän kokemustemme perusteella kannattaa poiketa.


Siellä tehdään ruuan ystävistä näin onnellisia!

PS. Vinkkejä muista kivoista brunssipaikoista keskustan ulkopuolella otetaan vastaan!

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! :) ihana aamupalapaikka on Töölössä sijaitseva Tintin Tango ;) (ei nyt ihan vastannut sun toivetta keskustan ulkopuolisesta brunssipaikasta, mutta silti!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää olikin mulle ihan uus nimi! Ehkä meiän on jossakin vaiheessa pakko liikahtaa lähemmäs keskustaa, kun aika hiljaiselta vaikuttaa tää muu tarjonta :D

   Poista
 2. Näyttääpä hyvältä! :) Paljonko tuollainen maksaa? Näyttää sen verran täyttävältä, että pärjää varmaan hyvin ihan iltaan/yöhön asti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnat vaihtelee 15-30e välillä, tää oli parinkympin setti. Ihan rahanarvoista tavaraa, riittää kyllä helposti sinne myöhäisiltaan asti :)

   Poista
 3. Treffipubi Hertsikassa on tosi laadukas ja sinne virtaa paljon ruokabloggareita.
  http://www.andalusianauringossa.com/2015/06/juhannuskalenterin-22-luukku.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, laitetaanpa korvan taakse :)

   Poista