keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Blaah


Josko pieni arkipostaus kaikkien juhlallisuuksien jälkeen. Bloggailuintoni on ollut tyystin maassa viime aikoina, pahoittelut siitä. Nytkin tuntuu, että on enemmän kuvia kuin sanoja. On tapahtunut paljon kaikenlaista pientä, muttei mitään maata mullistavaa.

Suurimman osan ajastani on Saaren viikkojen ohella napannut uusi tulokas.

Kaupunkilaisten kaipuu lähelle luontoa? Taustalla Kehä I.
Rahoitus loppunut kesken?

Ledin eli Letuskin eli Letun kanssa olemme nyt alkaneet harjoitella ihan perusjuttuja, kuten istumista, maahan menoa, paikallaan pysymistä ja seuraamista sekä muita meidän arkielämäämme helpottavia taitoja ja iloksemme Ledi on osoittautunut erittäin innokkaaksi, nöyräksi ja ahneeksi koulutettavaksi. Lisäksi sillä on melkoisesti nopeutta ja ponnistusvoimaa, joten agiakin pitää ehkä jossakin vaiheessa käydä testailemassa.


Tytötkin ovat ottaneet lisääntyneet treenikerrat ilolla vastaan ja antaneet parastaan.


Saaren viikot alkavat tältä erää olla taputeltu, sillä nyt loppuviikosta osallistun eläinlääkäripäiville ensimmäistä kertaa vieraana työntekijän roolin sijaan ja eläinlääkäripäivien läsnäolo luetaan mukaan Saaren klinikkapisteisiin. Perjantaista sunnuntaihin tosin vielä päivystän Mäntsälässä, mutta onneksi kyseessä on jo tämän lukukauden viimeinen päivystys.

Menneisiin kolmeen viikkoon on kuulunut esimerkiksi lehmien kohtujen ja munasarjojen ultraäänidiagnostiikkaa käsi lehmänpyllyssä luonnollisesti, lampaiden tiineystarkastuksia, kuolleiden porsaiden availua, vasikan letkutusta, koiran kastraatio ja eutanasioita. Muutamia poikkeuspäiviä lukuunottamatta nyt on ollut jotenkin mukavampaa ja helpompaa kuin ensimmäisellä Saaren jaksolla. Ehkä tottumus tekee tässäkin asiassa terää.

En silti ole hylkäämässä pieneläinpuolta - no worries there. Vaan kun saisi jostakin vielä kesätyöpaikan. Ahdistus alkaa nostaa päätään.


Ja vaikka sitä kovasti kaivattua lunta ei tänä vuonna ole vielä yllä olevia kuvia enempää näkynytkään, niin yhtenä päällimmäisistä jutuista mielessäni kaihertaa tällä hetkellä edessä häämöttävä joulu.


Olen jo ehtinyt tehdä joulukortteja, leipoa kahdesti karppijoulutorttuja, pasteijoita ja karppipiparkakkutaikinan. Eiväthän nuo luomukset edelleenkään silmää hivele, mutta selkeää kehitystä on tuon voitaikinan koossapysymisessä kuitenkin tapahtunut.

Tällä hetkellä pohdin, riittäisivätkö innostus ja voimavarat uuden joulukalenterin kokoamiseen, mutten ole vielä päässyt mihinkään lopputulokseen. Muutaman päivän päästä se nähdään!

23 kommenttia:

 1. Tsemppiä loppusyksyn rutistukseen! Aiotko kesäksi kuntapraktiikkaan vai pieneläinpuolelle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivon pääseväni pieneläinpuolelle!

   Poista
 2. Jos sanoja ei vaan tule niin kuviakin on kyllä ihana katsella. Kiva kuulla Ledin edistymisestä, se on niin söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Ledi on kyllä melkoinen nallukka :D

   Poista
 3. Voih, en ehkä kestä noita teidän koiria, ihania <3 TAHTOO!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shelttikuumetta ilmassa? :P

   Poista
  2. On ollut jo pidemmän aikaa, nämä sun kuvat ei sitä ainakaan vähennä :D

   Poista
 4. Joulukalenteri oli kyllä tosi ihana ja inspiroiva viime vuonna, mutta voin kuvitella hyvin miten työlästä semmosta on myös toteuttaa! Hei kysyisin, mistä olitkaan hommannut kynttelikön, missä oli valolle reikiä ja kynttelikkö oli pyörivä? Yritin ettii viime joulusista postauksista, mutten nyt löytänyt sitten juuri sitä postausta. Oon yrittäny metsästää kaupoista samanlaista, muttei ole osunut vielä kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin tästä, että oli jäänyt julkaisematta ja vastaamatta sun toinen kommentti, jossa kysyit samaa. Sorry, tahaton moka! Se on siis niinkin huikeasta kaupasta kuin Saiturin Pörssi :) Siellä niitä on näkynyt tänäkin vuonna. Stockka myi samasta tuotteesta sitten sitä kalliimpaa versiota ainakin viime vuonna.

   Poista
 5. Tuo teidän uusin perheenjäsen on kyllä hirmuisen komea!! Ja kuva Jodasta ja Ledistä sulatti sydämen..
  Mielestäni postausvauhtisi on hitaimmillaankin nopeampi kuin monessa muussa blogissa. Vaikka tietysti uusia juttuja usein mielellään lukeekin, niin toivottavasti bloggaamisesta ei kuitenkaan tule mikään ikävä velvollisuus. Toivon, että bloggaamisesta ei mene maku, sillä harmittaisi kovasti jos lopettaisit!
  Täytyykin käydä kurkkimassa edellisestä kalenterista hyviä joulufiilistelyitä ja vinkkejä, sillä muistaakseni luin sen jälkikäteen, enkä ole päässyt vielä hyödyntämään niitä ihania ideoita. Jään jännittämään tuleeko uutta kalenteria ja toivottelen hyvää viikon jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä aika sydäntä lämmittävä näky :) Kiitos tästä kommentista, tuli hyvä mieli ja into postailla nosti taas päätään! Mulla on aina ollut periaatteena se, etten kirjoita "väkisin", koska se varmasti näkyisi teksteissäkin. Ihan fiilispohjalta mennään, niin kauan kuin fiilistä riittää :) Hyvää viikon jatkoa sinnekin!

   Poista
 6. No, nyt on sitten teilläkin kasassa melkein kaikki värit :-) Meillä on trikki, soopeli ja blue merle, ja melkein joka lenkillä saan vastailla kysymykseen: "Ovatko ne tosiaan kaikki ihan samaa rotua? Eipä uskoisi! Onko tuo harmaa harmaantunut vanhuuttaan?"

  Kiitokset kiiinnostavasta blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gotta catch 'em all! :D No ei... Bimerlen kyllä joskus haluaisin ja onhan ne trikitkin kauniita, mutta kyllä tämä koiramäärä saa riittää. Mutta mietin tuota samaa kyllä viimeksi juuri tänään - sheltit on tosi heterogeeninen rotu mitä ulkonäköön tulee. Erivärisiä, -kokoisia ja -rakenteisia kaikki tyynni! Lähisukulaisista voi löytyä jonkin verran samaa :) Mutta pakko myöntää... itsekin olen joskus lapsena luullut merleä vanhaksi koiraksi... :D

   Poista
 7. teetsä joulukalenterin? :) Voi apua tää blogi <3

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia taas koirista :) Olisi kiva lukea enemmänkin siitä miten arki sujuu kolmen koiran kanssa teillä. Lenkitättekö esim. kahdessa eri porukassa vai kaikki yhtä aikaa? Ledi on kyllä tosi hauskan värinen ja ihan eri näköinen kuin Taikkis ja Iippu, tekisi itsekin mieli ottaa kolmas koira, mutta yritetään nyt vielä kuitenkin malttaa kun edellinenkin on vasta hädin tuskin aikuinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. pitäisi varmaan kirjoitella siitä myös. Toistaiseksi olemme lenkittäneet kahdessa porukassa :)

   Poista
 9. Voithan tehdä vaikka adventtikalenterin ... siis kirjaimellisesti :-) Eli vain adventtipäivänä aukeaa luukku - tai syttyy kynttilä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mutta neljä luukkua tuntuu kovin vähäiseltä :) Haastetta elämään!

   Poista
 10. Ois kiva saada postausta siitä, millainen teidän on teidän normaali arkipäivä noin aikataulultaan :) Olen itse hammaslääkiksen opiskelija ja haaveilen kovasti koirasta perheen koiran jäätyä kotiseudulle, mutta aikataulutus pohdituttaa kovasti, vaikka kotona suurimmalta osalta vapaa-ajan vihdynkin. Kiitos ihanasta blogista, teidän lauma on tosi symppis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon aina välillä tehnyt päiväni kuvia -postauksia, ehkä voisi toteuttaa sellaisen joskus tässä taas :)

   Poista