tiistai 16. huhtikuuta 2013

Päiväni kuvina

Olen blogihistoriani aikana toteuttanut muutaman päivä kuvina -postauksen, mutta niin moni asia on muuttunut edellisestä, että ajattelinpa kuvailla eilen uuden, kun saan aina välillä kyselyitä eläinlääkisläisten arjesta. Ilma oli tunkkaisen harmaa, joten kuvausolosuhteet olivat kaukana optimaalisesta, mutta ainakin muistin pitää kameraa jatkuvasti käsillä.


Heräsin eilen ennen kahdeksaa NRJ:n pärähtäessä kelloradiosta kuuluville ja kömmin sängystä ylös. O oli herännyt mua aikaisemmin ja käyttänyt jo koirat ulkona. Keittelin mukillisen lempeää vaahtokarkinmakuista IHQ-teetä ja lorautin sekaan tilkan kermaa. Teen kyytipoikana nautiskelin kulhollisen turkkilaisen jugun, raejuuston, stevian ja vaniljajauheen sekoitusta - ehdotonta lemppariani nykyisin.

Hipsuttelin aamutossut jalassa sohvalle, fleecepeiton alle ja kaivoin esiin päivän opiskelumateriaalit, jotka tällä kertaa käsittelivät mm. nautojen ruuansulatuskanavan alkueläimiä, hematologiaa ja sydänsairauksia. Undo liittyi nopeasti seuraan ja kehrätä hyrryytteli siinä sylissäni.

Aihepiirin vaihtuessa pidin aina taukoa. Lisäsin kissojen kuppiin jauhelihaa, mutta se ei todellakaan tehnyt kauppaansa. Nyt Joda on onneksi alkanut kelpuuttaa ruokalistalleen jo luu-lihamössöt, mutta kokonaisten siipien tai kaulojen nakerrus ovat vielä molempien kissojen kohdalla utopistisia haaveita.


Jodan mielestä karvatöppöseni olivat aivan vastustamattomat, joten se viihdytti itseään roikkumalla niissä siinä minun steppaillessani.



Saatuani materiaalit luettua aloin valmistautua yliopistolle lähtöön. Oli pakko saada päälle jotain kevään väristä - ihan vain ulkona vallinneen harmaan kelin henkiseksi vastustamiseksi.


Mun valmistautuessa lähtemään O saapuikin jo kotiin ja koirat olivat riemuissaan.


Hurautin dösällä viidessä minuutissa koululle (jep, laiska minä) lehmä-aiheista ryhmätyötämme valmistelemaan. Aiheenamme oli huonosyöntisen lypsylehmän ruokinnan korjaus, oikeastaan kertauksena kakkoskurssin ruokintaopin tietojen pohjalta.


Työn valmistelussa ei montaa tuntia nokka tuhissut ja sen jälkeen menimmekin O:n kanssa käymään kaupassa. Nappasin samalla koiraverkosta paremman kuvan, kun joku siitä kyseli. Mielestäni tuo on toistaiseksi vaikuttanut ihan pätevältä hintaansa nähden.


Ostokset olivat aika perussettiä: turkkilaista jugurttia, rahkaa, raejuustoa, kermaa, juustoraastetta, salaattiainekset, O:lle hedelmiä, molemmille marjoja, pakastevihanneksia ja salaattiaineksia... Nappasin lisäksi eläimille maisteltavaksi tuollaisen pakastelohipötkön, O partavaahtoa rosvopartansa taltuttamiseen ja suurimpana löytönä kilon savukirjolohen alle vitosella. Takarivin juomat ostimme tämän viikon bileisiin ja loput ostokset liittyvätkin sitten savukalasta väännettyyn salaattiin.




Undo osallistui tapansa mukaan ostoskassien purkamiseen, kehräsi ja hyöri.


Salaatti syntyi nopeasti kaupassa improvisoimallani reseptillä: jääsalaattia, kurkkua, ananasta, katkarapuja, lohta, juustokuutioita sekä jääkaapista löytynyttä tuoretta ruohosipulia. Kastikkeeksi pari purkkia tzatziki-dippiä.


 Maistui, tosin olin kuvitellut tuon dipin paljon raikkaammaksi.


Ruuan jälkeen upotin pari tuntia blogipostauksen kirjoittamiseen. O painui päiväunille ja Undo tähysteli päivän tapahtumia.




Saatuani postauksen valmiiksi, menin herättelemään muuta laumaa torkuiltaan. O ja Joda kellivät siellä tassut vastakkain.


Sulattelimme eläimille myös pienempiä Minigrip-pussikokoisia satseja isosta kanankaula-klöntistä, jonka O oli käynyt aiemmin päivällä hakemassa. Kiitoksia vain vinkeistä!



 Kahdeksan jälkeen lähdimme iltalenkille masentavaan tihkusateeseen. Lunta ja lammikoita riittää.


Lopulta päivä päättyi siihen, millä alkoikin: lehmäjuttujen lueskeluun ja jugu-raejuustosekoituksen lusikointiin sohvalla - milloin samalla huiskalelua heilutellen tai palloa Taikkikselle heitellen.

Nukkumaan pääsin vasta aivan liian myöhään, vaikka aloinkin vilkuilla kelloa sillä silmällä jo puoli kahdentoista maissa... mikähän siinäkin on?

Kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin tavallinen päivä siis. Onneksi tänään ja huomenna saa vaihtaa hetkeksi vapaalle, tekee hyvää!

Mitäs tuumaatte, onko tällaista harmaata arkipäivää mieltä kuvata?

PS. Sain vihdoin levennettyä blogipohjaa, niin että mahtuu isompiakin kuvia, jee! Banneri tosin nyt vähän bugaa. You can't seem to have it all at once...

16 kommenttia:

  1. Kuvapostaukset on aina mukavia :)

    VastaaPoista
  2. Juu tällaiset on kivoja postauksia! :)
    Kuinka aikasin heräsit kun ehdit lueskellä ennen yliopistolle lähtöä? Itse meinaan aina nukkua viime tippaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen kasia heräilin :) Mäkin nukun tosi myöhään, jos en meinaa lukea...

      Poista
  3. Hei, tosi kiva postaus! Alkoi naurattaa tuo sun loppukommentti "saa vaihtaa hetkeksi vapaalle", kun musta toi sun päivä oli kuin täydellinen vapaapäivä :-D Tässä sen huomaa, kuinka elämässä kaikki on niiiin suhteellista.
    toivoo nimimerkillä: kokopäivätyö+pääsykokeisiin lukua joka ilta sekä viikonloput päälle = ei omaa aikaa ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo ei toi päivä mun elämän rankimpiin lukeutunut :D Tylsyys ja tasaisuus oli tässä tapauksessa se, mistä irroittelua kaivataan ;)

      Tsemppiä ja voimia sulle sinne rutistukseesi! :)

      Poista
  4. Tykkäsin :) Kivoja kuvia ja juttua ihan harmaasta arkipäivästäkin, näitä lisää.

    Siis toi tee mun on pakko saada :D

    VastaaPoista
  5. Kuinka pitkiä lenkkejä teet koiriesi kanssa? Ja tarviiko sheltit paljon aktivointia? Mulla ei ole mitään käsitystä shelttien aktiivisuustasosta, niitä kun näkee aktiiviharrastajilla ja sitten myös mummojen lemmikkeinä :) Varsin sopeutuvaisia vaikuttaisivat ainakin olevan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sheltit ovat todella aktiivisia :) Ennemmin me väsytään kuin koirat :D Mieluummin näkisin sheltit kyllä aktiivisen perheen jäseninä kuin korttelin ympäri kiertäjinä - tosin ehkä puhuitkin teräsmummoista :D

      Mutta siis tosiaan, meillä koirat pääsevät ulos 3-5 kertaa päivässä ja vähintään yhteen noin tunnin lenkkiin pyrimme. En kirjoittanut pissatuksia postaukseen, kun en pitänyt niitä niin oleellisina, että olisin ottanut kuvia ja tosiaan O huolehtii niistä myös :) Eivät nuo seinille hypi, jos joskus jää lenkkeily vähemmälle - kunhan ei kovin pitkäksi aikaa jää :D Ollaan harrastettu aiempina vuosina arkitokoa ja agia molempien kanssa, tällä hetkellä ei ole vakivuoroja mihinkään, kun halusin keskittyä kouluun. Itsenäisesti sitten tehdään temppuja tai muita juttuja namipalkalla ja leikitetään paljon sisälläkin. Taikkis osaa kyllä tuoda leluja, kun kaipaa tekemistä - ottaa pallosta koppia, etsii piilotettuja leluja yms. ;) Välillä käydään hiihto- tai pyörälenkeillä. O:n spesialiteetti on potkia koirille palloa tai heitellä niille metsälenkeillä frisbeetä. Sitä molemmat rakastavat. Taikkiksen takia käydään välillä kesäisin myös koirien uimarannalla, koska neiti tykkää noutaa leluja vedestäkin. Huh, intouduinpa tarinoimaan :D

      Poista
  6. Moikka :)
    Sulla on aivan ihana blogi ja sitä oon mielenkiinnolla jo kauan seuraillutkin... tosin itsellä nousee aina eläinkuume ihan valtavasti kun tätä katselen, asustelen kimppakämpässä joten tällä hetkellä ei vielä tule kuuloonkaan oman elukan omistaminen valitettavasti. :/
    Mutta piti kysellä että otitko toisen/molemmat koirasi kun asuit yksin / jouduit muuten huolehtimaan yksin eläimestä? Miten se sujui jos näin on, erityisesti pentuaika? Ja harrastatteko koirien kanssa jotain?
    Olisin hirmu kiitollinen jos pystyt vastaamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Iipun kanssa me asusteltiin vajaa kolme vuotta kahdestaan ja samalla etsiskelin kriteereihini soveltuvaa toista shelttiä sille kaveriksi. Taikkis tuli keväällä 05/11 (siitä löytyy juttua, jos haluat kaivella vanhoja postauksiani) ja O astui kuvioihin loppukesästä -11 ja me muutettiin yhteen kesällä -12, eli kyllä mä aika pitkäänkin elin kahden koiran kanssa niin, että olin niistä yksin vastuussa ja kaikki meni hyvin. Silloin oli kesä ja pystyin pitämään koiria aika paljon töissä mukana, mikä helpotti pissarumbaa yms. Meidän harrastuksista voi lukea tuosta ylempää. Iipun kanssa ollaan käyty muutamalla tokokurssilla ja agissa ykkösellä ja kakkosella, Taikkiksen kanssa pentukurssi ja arkitokoa sekä agissa viime vuosi. Nyt päätin pitää vähän taukoa tämän rankemman kouluvuoden (tai oikeastaan parinkin) takia :)

      Poista
  7. Miten huomasin tämän postauksen vasta nyt? Tosi kiva postaus ja ihania kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tää hautautui totuttua nopeammin? :D Kiitos :)

      Poista
  8. Tosi kiva postaus, kuvathan kertoo kuitenkin enemmän kuin sanat ;)

    Tuon tzatziki-dipin voi tehdä myös maustamattomaan jogurttiin, on siten vähän raikkaampaa, eikä niin "tönkköä" kuin kermaviiliin tehty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa, kiitos paljon vinkistä! Pitääpä ehdottomasti kokeilla! :)

      Poista