tiistai 28. kesäkuuta 2011

Juhannustaikoja ja -iinoja


No niin, juhannuksesta ois sitten selvitty. En ookaan tainnut laittaa nyt hetkeen Taikasta kuvia, mutta aikamoinen kasvuspurtti on täällä nyt yhtäkkiä otettu, kuten kuvista näkyy.


Ai ei mene läpi vai? :D No joo, kyseessähän on oikeasti meidän lemmikkivaunussa tutuksi käynyt matkaseuralaisemme juhannusaatolta, blue merle shelttinarttu - niinikään Taika nimeltään!

Juhannustaikoja kaksin kappalein
Matkaseura oli siis erimukavaa ja aika äkkiä tuo Tikkurila - Kuopio -väli hujahtikin ohi. Kuopiosta matka jatkui sitten vielä syvälle maaseudulle kaverini mökille juhannusaattoa viettämään.

Historiallinen kuva: Iippu kiinni lelussa. On tuo pentu vaan tehnyt sille hyvää :)
Taikankin kohdalla erinäisissä esineissä (hihna, hiusharja, aurinkolasit, hiuspanta... you name it) roikkuminen tai niiden nakertelu on viime aikoina vain lisääntynyt. Hiukan eri syistä tosin: 

Mun pieni harvahammas :) Neljä etummaista puuttuu.


Syötiin paljon ja hyvin, grillailtiin, saunottiin ja suunnattiin illaksi Tahkolle, joka lienee kyseisen seudun menomesta nro 1 - ainakin väkimäärästä päätellen. Vaan enemmän taisin tulla silti kohdanneeksi pk-seutulaisia. Varsin tapahtumarikas ilta kaiken kaikkiaan :)



Kaverini suuntasivat sunnuntaiksi takaisin töihin, mutta mä poikkesin sitten takaisin tullessani vielä kotipuoleen. Lauantai oli ihan katastrofaalinen päivä, kun mua ei sitten lupauksista huolimatta oltukaan asemalla vastassa ja pelkäsin jotakin pahaa tapahtuneen, mutta ei siitä sen enempää. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Sunnuntaina päätimme lähteä katsastamaan järvimaisemat ensimmäistä kertaa Taikan kanssa, kun vihdoinkin koitti nätti ilma mun kotipuolessa ollessani.





Kuvat ovat tästä eteenpäin valitettavaa pokkarilaatua järkkärin akun simahdettua.

Taika maastoutuu taustaan
Yllä olevasta kuvasta huomaa, että mun pieni ei ole enää niin pieni enää. Paitsi henkisesti. Vaikuttaa siltä, että se tulee kasvamaan Iipusta ohi ihan lähiaikoina. Tassujen koko antaa vastaavaa osviittaa. Toivottavasti näin käykin, sillä Iippu on turhan pieni rotuisekseen - kunhan ei nyt vain ihan minicollieksi venähtäisi :) Shelteillähän tuo kokohaarukka vaihtelee enemmän kuin missään muussa tietämässäni rodussa.

Vaan kyllä tämä pentuaika kuluu aina vain ihan liian nopeasti! Mä en itse henkilökohtaisesti koe pentuja mitenkään rasittavina pissa-kakkarallista, tehdyistä pahoista ja aivottomasta menosta huolimatta, ne on musta vain yksinkertaisesti ihanan huolettomia :)


Istuskeltiin rantakallioilla useampi tunti ja syötiin ahomansikoita. Tai no, istuin, S nukkui ja paranteli darraansa ja tytöt juoksentelivat ympäriinsä.

Somewhere over the rainbow...




Olin kuullut, että Taikan äiti ja veli olivat kunnostautuneet uimisessa ja ottaen huomioon, miten suurta riemua juomakupissa räpiköiminen oli tuolle omalle muruselleni tuottanut, päätin esitellä järven ja Taikan toisilleen.


"Taika - järvi, järvi - Taika"
Eipä tyttöä kovin kauan tarvinnut maanitella, kun uteliaisuus jo voitti. Kahlailtiin muutamassakin paikkaa ja ottipa pentu muutamat uimavedotkin.

Merihätään joutunut lelu piti uhrautua pelastamaan
Ilmeisesti veden märkyys vielä inhotti ja turkkia kuivailtiinkin sitten huolellisesti joka ikiseen pystyssä tönöttäneeseen heinänkorteen, pitkällään röhnöttäneeseen S:ään ja Iippuun, joka muuten kiertää pienetkin lätäköt kaukaa :)

"Yhyy, märkää!"
Takaisintulomatkalla poikettiin tarkastamaan vielä kaupungin virallinen koirien uimaranta. Kyltti oli päässyt parissa vuodessa jo rapistumaan, mutta vesi oli lämmintä.


Ihan suoralta kädeltä Taika ei veteen syöksynyt, mutta erilaisilla rannalta löytyneillä puunkappaleilla houkuttelemalla kyllä. Ne kun piti kaikki pelastaa kuivalle maalle :) Osa jopa ihan uimalla!

Vesinokkaeläin <3
Tämä halko oli ihan all-time favourite :)

Sellaista. Siellä ruudun takana moni elää varmasti nyt jänniä hetkiä pääsykoetuloksia odotellessaan (Alle 12h, iiiik!). Mä muistan itsekin vielä ihan tarkkaan oman viimeisen jännityksen iltani :) Tulkaapa ihmeessä kertomaan huomenna fiiliksiä, mä pidän teille yön ajan vielä kovasti peukkuja!  

12 kommenttia:

  1. Moi, nyt on pakko kommentoida tänne. Yliopistohaku.fi-sivustolle päivitty jo valinnan tulokset...ja mä pääsin!!! Halusinkin tulla tänne kiittämään sua tästä ihanasta ja kannustavasta blogista! En oo aikasemmin pahemmin kommentteja uskaltanut jättää, mutta nyt täytyy kertoa, että oon viimesen vuoden aikana lukenut varmasti joka päivä sun kirjotuksia ja saanut niistä aivan valtavasti tsemppiä lukuihin. Kävin Alkio-opiston valmennuskurssin, ja ajatus kansanopiston kurssille ilmoittautumisesta syntyi kun luin sun omasta pääsykoetaustasta. Mulla jäi lukiossa myös fy/ke lukematta, ja ilman sun blogia en oo varma olisinko uskaltanut uskoa siihen, että sisäänpääsy on mahdollista vaikka nuo aineet olisi jäänyt lukiossa väliin. Eli ISO KIITOS tästä sun blogista ja tsemppaavista sanoista!<3 Mustakin tulee eläinlääkäri!

    En varmaan uskalla mennä nukkumaan, jos heräänkin aamulla ja tää kaikki oli unta :D

    Ps. Meilläkin sheltti kotona, niin ihana lukea myös kaikki sheltteihin liittyvät postaukset :)

    -Paula

    VastaaPoista
  2. Eikä!!! Ihan mahtavaa, suuret onnittelut tulevalle kollegalle! :) Voi tätä nykyajan kehitystä, kun tuloksetkin saa tietää jo edellispäivänä! :D

    Kiva kuulla, että mun kokemuksien jakamisesta on ollut iloa, hiukan sillä silmällä olen niitä ylös kirjoitellutkin :) Vielä kerran paljon onnea ja rapsutuksia sheltille!

    VastaaPoista
  3. Aamukuudelta menin vitsillä katsomaan, että olisiko yliopistohakuun tullut jo hylätty-merkintä, mutta sieltä löytyikin hyväksytty. Koe meni niin penkin alle, että olisin täysin valmistautunut hakemaan ensi vuonna uudestaan. Nyt sitten vaan tärisen ja haahuilen ympäri kotia onnessani, enkä oikein voi uskoa tätä todeksi.

    Minulla on alla jo toinen kandin tutkinto, mutta en kuitenkaan aidosti pitänyt alasta, joten päätin toteuttaa sen salaisen haaveen, joka on kytenyt jo pitkään. En tietenkään aikoinaan lukenut lukiossa fysiikkaa ja kemiaa kuin ne pakolliset, joten vedin ne läpi hammasta purren itsekseni, ja nyt se palkinto sitten tuli! Sun blogi on ollut suuri motivaattori kun pänttääminen on tökkinyt, kiitos suuresti!

    VastaaPoista
  4. Hei mun täytyy kanssa sanoa että tää blogi on ollut tosi tosi tsemppaava vaikka yleiselle puolelle hainkin :) (Ja pääsin!) Eli kiitos tältäkin suunnalta!
    Ja onneksi olkoon kaikille elukkaan päässeille, ootte paikkanne ansainnu!
    -Sape

    VastaaPoista
  5. Ihanan kesäiset kuvat! Voi että olis koirakuume täälläkin, mutta ei elämäntilanne anna periksi. :/ Kissan kanssa mennään eläinlääkäriin ensi viikolla, mm. hammaskiveä poistattamaan. Jännittää emäntää jo valmiiksi miten kaikki menee... Lähinnä kissan kantokoriin ujuttaminen yksin. Kishu on liukas kuin saippua!

    VastaaPoista
  6. Hylsyhän se tulla napsahti. Tosin kirjettä ei kuulu eikä näy, ja nettiin en antanut nimeä laittaa, mutta tuolta yliopistohausta kävin kurkkaamassa. Odotettavissahan tämä oli, mutta kauhiasti se kirpasee siitä huolimatta. Mites tästä suosta nyt noustaan ylös?

    -Mäykky

    VastaaPoista
  7. Mäkin niin haluaisin koiran, joka tykkää käydä vedessä. Suunnitelmissa olisikin oma koira (sitten joskus kun sellaisen hankin) totuttaa veteen ihan pienestä. Kävin eilen koirarannalla kattelemassa noita vesipetoja :)
    Toisaalta onhan se helppo varsinkin syksyllä/keväällä, kun toi perheen koira välttelee lätäköt ihan itsestään.. mut silti!

    Vuoden päästä näihin aikoihin olen kyllä aivan eri tunnelmissa. Ei varmasti riitä aivokapasiteettia koirasta haaveiluun.

    VastaaPoista
  8. Täällä toinen, joka ei päässyt elukkaan tänä vuonna. Tämä oli kuitenkin ihan odotettavissa, nimittäin aika vain yksinkertaisesti loppui kesken, ja fysiikka ja kemiakin on vielä niin heikolla pohjalla. Nyt täytyy vain heti syksystä alkaen alkaa pänttäämään ja etenkin laskemaan paljon, jotta ovet aukeaisivat 2012. Itse asiassa olen jo alkanut lukemaan Gallea taas (en voi näemmä pitää näppejä erossa siitä edes kuukautta...), mutta näin kesän kunniaksi ihan vain mielenkiinnosta ja sen verran kun oikeasti jaksan. Käyn ehkä korottamassa muutaman ylppäriaineen lähtöpisteiden kanssa ja sitten vain täysillä eteenpäin.

    Kiitos supermotivaattoriblogista ja rapsutukset Taikinalle (; ♥

    VastaaPoista
  9. Tällä kertaa elukan ovet aukeni mulle! Olen ihan täpinöissäni vieläkin!:)
    Haluaisin jo tilata joitain kirjoja, mutta saako niitä "ostettavia" kuinka paljon halvemmalla, jos tilaa jossain kimppatilauksessa?
    Tahtoo Königin! Muuttuispa kaikki pääsykoematskupaperit seteleiksi!:D

    Hippe

    VastaaPoista
  10. Krista: Oi oi, mahtavaa! Onnea suuresti! Kyllä se vain niin on, että mikään ei ole mahdotonta, kun vain jaksaa tehdä töitä :) Kiva kuulla, että blogistani on ollut iloa.

    Sape: Mahtavaa, onnitteluni opiskelupaikan johdosta!!! :) Kiva kuulla, että yleisen puolen opiskelijakin on saanut näistä höpötyksistä jotain irti :)

    Liiolii: Hihii, kissat osaavat kyllä olla haastavia tuon suhteen! :) Hammaskiven poisto on kyllä aika rutiinitoimenpide, että eiköhän kaikki mene hienosti. Vaan kyllähän sitä itsekin aina jänskää omiensa puolesta :)

    Mäykky: Voi Mäykky, mä niin toivoin, että oisit päässyt :( Lohdutushali täältä sinne! Nyt suosittelen, että lepäilet ja keskityt muihin asioihin jonkun aikaa, eiköhän se motivaatio sieltä vielä uudelleen ajan kanssa heräile. Älä masennu, suurin osa ei kuitenkaan pääse heti sisään, se on ihan normaalia. Ja nyt, kun sulla on pohjat jo valmiina, hommaa on hiukan vähemmän ja sulla on etulyöntiasema moneen muuhun verrattuna. Harmittele harmistus rauhassa pois, mutta älä anna sen nujertaa. Lopussa kiitos seisoo :)

    Anonyymi: Joo, mulla oli ihan sama - oon toivonut koiraa, joka viihtyisi vedessä ja ylipäätään leikkisi. Nyt mulla on sellainen :) Mitäs sulla on ensi vuonna, pääsykokeet?

    sirunen: Voi, säkin :( Onneksi osaat kuitenkin suhtautua asiaan noin positiivisesti! Lueskele vaan, mutta varo kyllästymistä :D Muuten kuulostaa kyllä hyvältä plääniltä. Kiitos itsellesi kommentoinnista ja Taikina kiittää♥

    Hippe: Oih, onnea paljon sinnekin! :) Kannattaa kyllä odotella sitä kimppatilausta - siinä säästää sievoisen summan rahaa. Samoin käytettyinä kirjoja saa vanhemmilta opiskelijoilta yleensä huomattavan halvalla. EKY:n keskustelufoorumilla on ihan oma osionsa näille. Sinne voi jättää ostoilmoituksenkin ja syksyä kohden monet aktivoituvat myymään vanhoja kirjojaan :) Vielä kerran onnittelut ja syksyllä törmäillään!

    VastaaPoista
  11. Täällä myös tuleva elukkatohtori!! Ihan mahtavaa! Syksyllä ehkäpä törmäillään :) Ja kiitos vielä kun jaksat kirjoittaa tätä blogia. Se on toiminut suurena motivaaattorina! :)

    VastaaPoista
  12. triksu: Ihanaa, mahtavaa!!! Onnea kovasti! :) Ja kiitos vain itsellesi lukemisesta ja kommentoinnista :)

    VastaaPoista