keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Jaahas

Sain ilmoituksen, että Photobucket-tilini kuvakiintiö tältä kuukaudelta on ylittynyt, joten tämän kuun aikana lisätyt kuvat näkyvät tuollaisena typeränä kuvakkeena, enkä voi lisäillä enempää kuvia. Jättekiva. Mitään maksullista tiliä en kyllä ala hankkimaan, vaan taitaa lähteä lafka vaihtoon. Ehdotuksia otetaan vastaan tai sitten yritän itse googletella jonkun, kunhan kerkiän...

17 kommenttia:

 1. Hmm. Pienennätkö kuvia? Aika monet digipokkarilla kuvaavat eivät näe tarpeelliseksi pienentää kuviaan, joka näkyy kuitenkin sivun latautumishitautena ja just niiden kiintiöiden täyttymisenä.. Järkkärin omistajana sen kyllä huomaa, jos on kuvan pienennyt unohtunut, sillä silloin kuva lataa ikuisuuden palvelimelle. :P

  Pienennys onnistuu ihan sillä perus-paintillakin Ctrl+W painamalla. :)

  VastaaPoista
 2. Alkuun pienensin aina PixResizerilla aina kansio kerrallaan, mutta mun meni siihen jossain vaiheessa hermo. Sitten oon pienennellyt vaihtelevasti: jos on kiire tai tympii, niin en oo jaksanut pienentää ollenkaan.

  Ärsyttää vaan, kun noiden kuvien takia postauksen tekemiseen menee aina vähintään sen kaksi tuntia... ensin valkkaa kuvat, sitten niistä uusi kansio, pienennetään, siirretään kuvapalveluun ja sitten vielä käännellään oikein päin (ainakin Photobucketissa) ja sittenkin vielä joutuu lataamaan joka kuvan yksittäin postaukseen...

  Ärh, miten ärsyttävän aikaa vievää, keksisin miljoona parempaakin tapaa käyttää aikaa :(

  Ja en muuten kuvaa enää digipokkarilla, vaan järkkärillä, mikä varmasti osaltaan nopeutti kiintiöiden täyttymistä. Kysymys kuuluukin, että miten tästä eteenpäin...

  Jossain oli ohjelma, millä saattoi suoraan nettiinsiirron yhteydessä samalla pienentää kuvat, mutta se oli auttamattoman hidas ja silläkin sai vain yhden kuvan kerrallaan. Eikö muka ole keksitty vielä ohjelmaa, joka tekisi tämän helpommaksi?

  VastaaPoista
 3. Voisikohan Photobucketiin tehdä vain uuden accountin ja alkaa käyttää sitä?

  VastaaPoista
 4. Vois varmasti, mutta tuo että kuukaudessa on tietty kuvakiintiö, joka ei saa ylittyä, on kyllä tosi rasittava piirre, niin että tekisi mieli vaihtaa muualle :/

  VastaaPoista
 5. Oletko tutustunut picasa ohjelmaan/verkkoalbumiin? Kuvien lataus blogiin tuhat nopeaa ja voit valita kuvat suoraan netissä olevasta picasa-albumistasi.

  Nettialbumiin saa ladata 1gt kuvia ilmaiseksi (mikä on paljon kuvia!). Itselläni on albumi ollut vuoden käytössä ja nyt on alkanut paukkua 1gt rajavastaan (ottaen huomioon, että järkkärin sain vuosi sitten ja kuvia tuli räpsittyä/ladattua turhaa monta 10 kappaletta lähes samanlaisia. niin kauan on kestänyt 1gt).

  Nyt kuitenkin ostin... lisätilaa. 20gt maksaa 5$/vuosi eli alle 5€ niin mielestäni se oli halpahinta sille, että saat nettiin varmuuskopiot kuvista siististi.

  Käyhän tutustumassa!

  VastaaPoista
 6. En tiedä onnistuuko jos laittaa tänne: http://kuvat.fi/ - ja ja siitä sitten lataa blogiin? Ilmainen tuo ainakin on, tai no on siinä maksullinenkin versio (itellä on) mutta ilmanen on kans hyvä :)

  VastaaPoista
 7. Picasaa minäkin suosittelen, tosi kätevää siirtää kuvat sieltä suoraan Bloggeriin. Ja jos koneelle on ladattu Picasa-ohjelma, kuvien nettiin siirtokin on helppoa :)

  VastaaPoista
 8. Hah, mä jotenkin luin tuon sun Photobucketin Picasana, vähän niinkuin sillä oletuksella, että kaikki sitä käyttävät.. Kun se kuitenkin on bloggerissa kiinnitettynä.

  Mä teen niin, että valkkaan kansiosta kuvat, jotka haluan blogiin - vedän ne PaintShopProhon, jossa voin samalla muokata kuvia muutenkin. Useimmiten kuitenkin vain pikanäppäimillä pienennän ja tallennan ne. Eniten aikaa vie kaiketi se, että haluan tallentaa muokatut kuvat omaan kansioonsa, enkä vielä ole keksinyt tapaa, jolla tallennus tapahtuisi oletetusti sinne.
  Noh, joka tapauksessa. Blogitekstiä kirjoittaessa klikkaan vain siitä "siirrä kuvia" tms. ja sieltä valitse tiedostot. Sitten vain lisäilen kuvat, en siis käytä välissä mitään kuvapalvelinta. Picasaanhan nuo kuvat siirtyvät automaattisesti, mistä niitä joskus blogin kautta haen, mutta muutoin en ole edes tainnut käydä varsinaisessa Picasan verkkoalbumissani. Mulla ei esim. ole hajuakaan siitä, mistä ylläoleva puhuu, suoraan blogitekstiin lataan vain. :D

  Mun mielestä kovin helppoa näin. :) Jos en muokkaa kuvia, ei tähän mene kuin max. 5min.

  VastaaPoista
 9. Erika: Siis Picasahan on näissä Bloggerin blogeissa valmiina kuvapalveluna, mutta mulla tuli se tili täyteen ja siirryin Photobuckettiin... En tuota 5 dollaria pystynyt maksamaan, kun ei ole luottokorttia.

  Hea: Pitääpä tutkia tarkemmin, ihan uus juttu mulle!

  Anonyymi: Juu, niin on, mutta mulla tuli aiemmin se tili täyteen ja pitäisi siirtyä maksulliseen lisätilaan. Päädyin nyt lopulta luomaan toisen käyttäjän niin sain sitten lisää tilaa sen kautta...

  Marika: Juu, mulla on Gimp ja Photari, joilla muokkaan kuvia ja siinä menee kyllä aikaa. Oon kärsimätön ja hidas, joten toi kuvien pienentäminen rassaa ja pahasti :D

  Mutta joka tapauksessa tein nyt uuden tilin Bloggeriin, jolloin sain saman verran kuvatilaa ilmaiseksi käyttöön kuin ekalla käyttäjänimelläkin. Katsotaan nyt, kuinka kauan se kestää. Koitan taas palata kurimukseen ja pienentää kaikki kuvat, vaikka se ärsyttävää onkin.

  Onko mun blogin kuvien lataus tökkinyt sulla? Mulla lataa aina kaikki niin nopeasti, että ei haittaa itseä :D

  Kiitos avusta enivei kaikille kovasti!

  VastaaPoista
 10. Itse asiassa sun blogi on kuitenkin latautunut ihan kohtuullista vauhtia. Hieman hitaasti, muttei mitenkään niin, että sitä tarvitsisi tuskaisesti odottaa. :)

  Oletko katsonut pikanäppäimiä niistä sun kuvanmuokkausohjelmista? Yleensähän se näkyy siellä ylävalikossa työkalun nimen vieressä. Nopeutti ihan huomattavasti, kun ei tarvinnut enää klikkailla hiirellä! Mulla esim. menee niin, että painan sift+s, jolloin pienennystyökalu pomppaa näkyviin. Oon määritelly siihen automaattisesti 20 prosenttisen kuvakoon alkuperäisestä, jota käytän lähes aina joten voin vaan vuoraan painaa sen sift+s jälkeen entteriä. Sitten vaan seuraavaa kuvaa.
  Tuo ei varmaan ole niin yleinen pikanäppäinyhdistelmä, että se löytyisi muista ohjelmista, mutta varmaan löytyy vastaava ainakin Photarista. :)

  VastaaPoista
 11. Marika: Voi, ei mun kärsivällisyyteni varmaan riittäis pienenteleen kuvia yksittäin, oon ihan liian laiska :D Teen sen sitten tolla PixResizerilla, kun se pienentää kokonaisen kansion kerralla. Mä kun tykkään käyttää yleensä aika paljon kuvia. Pari kuvaa per postaus oiskin vielä ihan jees pienentää yksittäin, mutta kun mulla tuppaa olemaan yleensä enemmän :)

  Se tossa toki rassaa et joutuu luomaan niitä kansioita ja säätään niitten vielä, mut ilmeisesti mitään oikotietä onneen ei tässä asiassa oo :P

  VastaaPoista
 12. Picasassa ei tarvitse luottokorttia! :) Itseasiassa aika monessa nettikaupassa voi ostella ilman luottokorttia, vaikka sivusto ei tunnekaan Visa Electronia. Itsekään en sellaista omista. Pitäisi siis toimia ihan Visa Electronilla tai Visa Debitillä.

  VastaaPoista
 13. Erika: Hmm, katoinko mä sitten jotenkin huolimattomasti, kun en löytänyt muuta mahdollisuutta... No, täytyypä yrittää uusiksi, jos ja kun tämän uuden käyttäjätilin kuvapankki jossain vaiheessa täyttyy... :)

  VastaaPoista
 14. Hitsi, en tiennykkään että photobucketissa on tuommonen joku kuukausi raja noitten kuvien lataamises, minkälainen rajotus tää niinku on? Näkyykö ne kuvat silti blogina normaalina, vai, kun en nyt oikein ymmärtäny ja ois kiva tietää että mikä ihmeen rajotus hommeli siinä on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne yrittää tolla että ihmiset ostais sen maksullisen, rajattoman kuvapalvelun, eli kun tietty kuukausiraja ylittyy, katosivat ainakin täällä mun blogissa kaikki PhotoBucketin kautta lisäilemäni kuvat niin, että niiden tilalla teksteissä näkyi vain PhotoBucketin logo. Kikkailin hiukan ja käytän taas Picasaa, saas nähdä koska siinä alkaa paukkua rajat :P

   Poista
  2. No ärsyttävää ! Entä jos se kuukausiraja ei ylity? Näkyykö ne kuvat sitte normisti? :D

   Poista
  3. Juu, ei siinä sitten mitään erikoista ole. Tosin ne rajat on aika alhaiset.

   Poista