tiistai 25. helmikuuta 2014

Epäonninen parivaljakko


Random-kuvia viikonlopulta. Ylimmässä kisakatsomomme, joka tosin taisi olla pystyssä vain viitisentoista minuuttia. En juuri perusta jääkiekosta, yllättäen.


Eläinkauppareissu. Piti ostaa akvaarioon muutama kasvi, mutta jäivät lopulta kauppaan. Sen sijaan ostimme hiukan raakaruokaa. Täytin eläinlääkäripäivillä lomakkeen, jolla sai lunastettua itselleen tuollaisen alennuskortin. Ei paha!


Citymarketista tarttui mukaan tällaisia käteviä yksittäin pakastettuja broileri- ja possunlihakuutioita - vinkkinä vain muillekin pikkukoirien tai kissojen omistajille! Maistuvuudesta en tosin osaa sanoa vielä mitään.


Huoleton on lemmikitön. Huomasin perjantaina, että Joda hoivasi vasenta etutassuaan erityisellä antaumuksella ja ravisteli sitä välillä. Tassussa ei näkynyt päälle päin mitään vikaa, mutta pikkuhiljaa varpaat alkoivat turvota ja punoittaa, joten nuoleminen oli pakko estää kaulurin avulla. Nyt sitten yritetään hoitaa tassu paikallisvalmisteilla kuntoon.


Zooplussan paketti sentään saapui tänään pienen potilaan iltaa piristämään.


Paketista paljastui mm. huippusuosituksi osoittautunut lelukeppi, jossa on tuollainen höyhenkimppu pitkän narun ja varren päässä. Pitkän ja vauhdikkaan leikkisession päätteeksi kimppu osui Utua silmään ja aiheutti pitkänpitkän siristelyn ja silmävuodon. Toivon mukaan sarveiskalvoon ei kuitenkaan tullut haavaa...

Miksi näiden ikävien juttujen pitää aina sattua ryppäinä?

Onneksi toisenkin potilaan huomio saatiin kiinnitettyä muualle, kun laatikosta kaiveltiin esiin vielä kissojen aktivointilauta, joka täytettiin ensi hätään kuivaherkuilla.


Tästä aktiviteetistä riitti iloa pitkäksi aikaa! Seuraavaksi olisi tarkoitus katsoa, miten käy raakaruuan kanssa.

12 kommenttia:

 1. Ai kuutioita saa nykyään marketeistakin? Se olisikin hienoa! Toivottavasti silloin myös nämä markettiruokia syöttävät ihmiset innostuisivat tarjoamaan toisinaan laadukkaampaakin ruokaa lemmikilleen kun sitä saa muun kauppareissun ohessa. :) Ja voi, teille nyt kyllä sattuu ja tapahtuu. Paranemisia niin tassun kuin silmänkin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja Mushin Vaisto-sarjaa! Koirille tosin. Toivottavasti ei jää tähdenlennoksi tämä raakaruokien marketteihin marssiminen :) Kiitos, silmän kohdalla selvisimme säikähdyksellä ja tassukin on jo parempaan päin :)

   Poista
 2. Hei! Mulla olis kysymys liittyen eläinlääkikseen pääsemiseen vaikka sullahan siitä on jo aikaa.. :D

  Oletko sitä mieltä että jos ei ekalla hakukerralla paikka eläinlääkikseen aukeakaan, niin se välivuosi kannattaisi viettää jossain toisessa yliopistossa opiskellen vaikka fysiikkaa tai kemiaa? Vai kannattaisiko töiden ohella lukea vain itsenäisesti?:D Haut alkaa kohta ja tässä mietin että kuinka moneen paikkaan haen kun en kuitenkaan usko ekalla pääseväni lääkikseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu ihan susta itsestä :) Monet meidän vuosikurssilta ainakin opiskelivat 1-2 vuotta muuta alaa yliopistossa ja pystyivät silti lukemaan itsensä sisään. Itse taas koin, että omalla kohdallani välivuosi, joka mahdollisti täydellisen pääsykokeisiin keskittymisen oli ehdoton juttu sisäänpääsyni kannalta, tosin mullahan ei ennen sitä ollut edes tarvittavaa fysiikan ja kemian tietoutta. Eli sanoisin, että riippuu pohjatiedoistasi. Tsemppaa kuitenkin ihmeessä jo tänä vuonna ja yritä kaikkesi - jollei muuta, niin se auttaa ainakin ensi vuoteen valmistautuessa, jos joudut hakemaan uudestaan :) Voimia koitokseen!

   Poista
 3. Höyhenhuiska on meilläkin suosikki, toivottavasti silmä on jo kunnossa. Meillä oli pienoinen paniikki Mochan silmien kanssa, kun onnistui jollain kumman ilveellä saamaan itselleen raapaistua haavat molempiin silmiin. Kissanäyttely oli juuri muutaman päivän päästä, mutta meni onneksi silmähuuhteella ohi, että päästiin osallistumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kunnossa :) Steriilillä keittosuolaliuoksella huuhdeltiin pari kertaa. Meilläkin huiskat ovat olleet aina kovassa huudossa, mutta tämä linnun lentoa tms. matkiva oli vielä ihan über-suosittu :D

   Poista
 4. Olen hakemassa vuoden päästä eläinlääkikseen ja mietinkin nyt, mitä kannattaisi kirjoittaa ylppäreissä. Olen ajatellut kirjoittavani äikän, enkun, kemian, biologian ja pitkän matikan. Ruotsia pohdin vielä, koska se on minulle todella haastavaa, vaikka kaseja ja olen siitä kuitenkin saanut. Ne ovat kuitenkin olleet niin suuren tuskan ja pänttäämisen takana, etten jaksaisi ottaa ruotsia jo valmiiksi vaikeaan kirjoituslistaan. Onko ruotsin kirjoittamisesta jotain hyötyä eläinlääkistä ajatellen? Ja muutenkin mitä kannattaisi kirjoittaa sisään pääsemisen helpottamiseksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydet lähtöpisteet saa, jos kirjoittaa L:n äidinkielestä, pitkästä englannista tai pitkästä/keskipitkästä ruotsista, pitkästä matematiikasta ja joko fysiikasta/kemiasta/biologiasta ainereaalissa. Näistä maksimi on siis 9p, jonka saa kirjoittamalla L:n eli maksimipisteet ovat 4 x 9p = 36p. Muista kokeista (esim. lyhyt matematiikka, psykologia tms.) L:n kirjoittamalla saa vain 6p eli noita yllä mainittuja suositaan. Lisätietoa täällä: http://www.vetmed.helsinki.fi/opiskelu/valinta/HAKUOPAS2014.pdf (sivu 14). Näinpä jos ruotsi ei maistu, niin englanti käy sen sijaan ihan hyvin ja muuten laatimasi lista olikin oikein mainio :)

   Poista
 5. Moikka! Olen myös pian hakemassa eläinlääkikseen, ja suuressa mietinnässä onkin nyt muuttaminen. Muutan poikaystäväni kanssa pikuisesta kaupungista suureen Helsinkiin, joten kaikki on kovin uutta. Osaatko suositella jotain asuinalueita? Vuokran tulisi olla suht edullinen, ja ympäristön sellainen, että myös aktiivinen harrastuskoirani, nuori novascotiannoutajana viihtyisi siellä. Helsingin keskusta ei siis houkuttele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin sanoa omasta puolestani että Viikissä ja Oulunkylässä on hyvät ulkoilumahdollisuudet, paikat on ihan kampuksen lähellä ja noilla alueilla saattaisi olla HOAS:in halvempia opiskelijakämppiä. Kannattaa tarkistaa Hoas:ilta millaisiin asuntoihin saisi ottaa koiran. Ei-opiskelijakämpän vuokrat ovat päätä huimaavia!

   Poista
  2. Tämä aihe näköjään herättää tunteita, tsekkaa myös alla oleva vastaus :)

   Viikki on kai yleisesti hyvänä pidetty, mutta täällä vuokrat eivät ole halvimmasta päästä ja kämpät ovat sattuneista syistä aika suosittuja, joten niihin ei välttämättä heti pääse. Itse emme ole viihtyneet Viikissä mitenkään erityisen hyvin - täällä on koiria ehkä vähän liikaa. On kiva metsä ulkoiluun, mutta vastaantulijoita riittää sen verran, että vapaaksi on koiria hiukan huono päästää. Myöskään palvelutaso ei päätä huimaa.

   Jos etsii edullista kämppää, niin HOAS on tosiaan hyvä ja ns. pariskuntakämppiin saa ottaa koiran ilman sen kummempia selvityksiä. Myös LOATS:n Medioma-kämpät Ruskeasuolla ovat eläinlääkisopiskelijoiden suosiossa, erittäin halpoja kahden ihmisen asua ja siellä asuvat kaverini ovat viihtyneet koirinensa hyvin. Myös Vantaan Jokiniemessä HOAS:lla on halpaa asua ja itse tykkäsin alueesta kovasti. Ainoa haittapuoli oli se, että Helsinkiin kulkeva dösä kulki iltaisin vain tunnin välein.

   Muita kivoja alueita ovat ainakin Oulunkylä (sinne ehkä itse muuttaisimme mieluiten - joen varressa on kivoja ulkoilureittejä!) ja Arabianranta (ei ehkä halvin),.

   Poista
 6. Moi anonyymi! Satuin huomaamaan kommenttisi ja vastaan, vaikket minulta kysynytkään. Asun itse Siltamäessä Hoasin asunnoissa, ja täällä on varmaan halvimpia hintoja, mitä Hoasilta löytyy, mutta asuinalue on kuitenkin kiva, eikä mikään narkkareiden valtaama Koivukylä. Viikkiin eläinlääkikseen pääsee yhdellä bussilla suoraan, Rautatieasemalle kulkee kaksi bussia ja Kamppiin yksi. Muuten bussiyhteydet on vähän kehnot, esimerkiksi jos jonnekin Pitäjänmelle tai muuten "poikkiliikenteeseen" tahtoo, niin joutuu kyllä vaihtamaan bussia kesken matkan. Se kai on Helsingissä aika normaalia kuitenkin. Ja busseja ei kulje minuutin välein, niinkuin just jossain Viikissä, vaan kiire-aikoina aamulla ja iltapäivällä 10min välein ja muuten 20min välein. Myös yöbussi kulkee tänne. Täällä on kaksi ruokakauppaa, r-kioski, apteekki, kampaamo ja rupunen baari. Ja pizzeria, jossa en ole ikinä käynyt. Kirjasto myös kävelymatkan päässä, ja Malmin ostoskeskus 5 minuutin bussimatkan päässä. Siellä on Prismat ja Lidlit ja Citymarketit ja muut. Malmilla on myös 24h kuntosali, joka maksaa 20 euroa kuukaudessa, ja on opiskelijoiden ahkerassa käytössä. Jos ei inspaa unisportit. Tammiston liikkeet on myös parin kilometrin päässä, ja monesti tulee käytyä pyörällä siellä kaupassa. Koirapuisto (isojen ja pienien erikseen) löytyy ihan talojen vierestä, ja kävelymatkojen päässä löytyy muitakin. Vantaanjoen varrella on puistomaista aluetta, ja koiran kanssa täällä on hyvä ulkoilla. Täällä on muutenkin paljon koiria, niin löytyy paljon leikkikavereitakin. Koiranomistajat tulee helposti tutuiksi ja melkein joka lenkillä jää höpöttelemään jonkun kanssa. Hoasin asunnot ovat Luhtitaloja, niin kerrostalomainen meininkikin välttyy sillä. Jokaisella on oma ulko-ovi, eikä rappukäytävän meluja siis kuulu. Ja postit tulee erillään oleviin postilaatikkoihin, niin ei koiraparat joudu stressaamaan postiluukun kolahduksiakaan. Meillä on 48 neliön asunto (kaksi makuuhuonetta ja keittiö), ja vuokra on 502 euroa. Sähkö ja netti kuuluu hintaan.

  Viikki on myös kiva tietysti, mutta vähän kalliimpi. Se on kunnon opiskelijapaikka, kun tämä Siltamäki on enemmän landea, missä asuu lapsiperheet ja koiranomistajat. Ja siinä Viikin ympärillä olevat alueet on myös mukavia; (kallis) Arabianranta ja Kumpula.

  VastaaPoista