tiistai 29. lokakuuta 2013

Kurpitsakupla


Näin surkea on mun viime viikkojen kuvasaldo - ainakin julkaisukelpoinen sellainen. Malmia, sneak peekkia halloween-asuuni ja uunijuustoa vadelmilla. Syy löytyykin jo samaisesta luettelosta. Elämme onnellisina höyrähtäneinä kuplassa, jonka nimi alkaa h:lla ja loppuu n:ään.

Iloksemme seuraamme on perjantaina liittymässä tämänhetkisen tiedon mukaan parisenkymmentä enemmän tai vähemmän samanmielistä ihmistä. Erityisen mukavalta tuntuu, että joukkoon mukaan on ilmoittautunut myös vanha lapsuudenystäväni ja pikkuserkkuni, jota olen koko täällä asumisaikani, eli 4,5 vuotta yrittänyt tuloksetta houkutella pk-seudulla käymään. Vihdoinkin hän päätti uskaltautua!

Eräs toinen kaverini ihmetteli taannoin kovasti, miksi aloitimme halloween-valmistelut jo kolme viikkoa ennen H-hetkeä, mutta taas se tuli todistettua: aikaa niihin saa todella upotettua - etenkin, jos yrittää samaan aikaan käydä täyspäiväisesti koulua. Suuren osan ajasta lohkaisee suunnittelu ja ideoiden metsästys, sen jälkeen alkaa reseptien testailu ja koristeiden askartelu. Kaikki tämä etenee usein monen yrityksen ja erehdyksen kautta loppupisteeseensä, joten valmista ei edes synny niin paljon kuin voisi olettaa. Onneksi viime viikko oli kahta päivystystä lukuunottamatta vapaa.

Olen huomannut, että tällainen luova toiminta ei ole minulle vain henkilökohtainen henkireikä - se on myös hyvää parisuhdeterapiaa meille. Tuntuu nimittäin nyt siltä, että olemme jälleen arkihuolienkin keskellä saaneet otteen siitä leikkisyydestä ja samanlaisesta huumorintajusta, joka meidät O:n kanssa alunperin yhdisti. Hassut ideat ja huonot läpät ovat lennelleet aivoriihissämme vuorotahtiin. Minä olen keksinyt idean ja O on vienyt sitä eteenpäin. Raahannut oma-aloitteisesti kaupasta tyhjiä mattorullia ja jätehuoneesta sanomalehtiä. Innostunut ehkä hieman kirppistelystä, jota aiemmin syvästi kammoksui.

Kun minä olen ollut heittämässä pyyhkeen kehään, O on napannut sen ilmasta ja ripustanut tyylikkäästi naulakkoon. Lue: pelastanut useamman projektin, joiden suhteen minä kärsimättömämpänä luonteena olen jo ollut luovuttamassa.

Näin sen pitääkin edetä, tiimityönä. Toinen toistaan tukien.

Niin myös silloin, kun maalasimme koristeita spraymaaleilla Viikin pusikoissa ja jonkun ohikulkijan paikalle soittama poliisipartio yhytti meidän kahdesta suunnasta. "Mitä helvettiä te oikein teette?" oli miespoliisin ensimmäinen kommentti, kun hän huomasi, ettemme olleetkaan maalipurkkeinemme läheisen seinän kimpussa. Pyysimme lainvartijat katsomaan työmme tuloksia ja saimme hetken hämmennyksen jälkeen osaksemme kehuja, tsemppejä ja hyvät halloween-biletoivotukset.

Kaikesta huolimatta tai ehkä juuri kaiken tämän vuoksi olen monena iltana tuntenut olevani onnellisempi kuin pitkään aikaan.

"Kun elämä tuntuu harmaalta, järjestä juhlat."

8 kommenttia:

 1. Nyt alko kiinnostaa minuakin mitä siellä pusikossa sprayailitte :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Laitan kohtee(i)sta kuvia halloweenin jälkeen :P

   Poista
 2. Ihanan onnea tihkuva teksti :) <3 mutta huhhuh, jos viaton koristespreijailukin saa jo jonkun kauhistumaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, joku vissiin luuli että ollaan kunnon bädääss graffititaitelijoita, jos oli soittanut poliisit pelkästä spraymaalipullon hölskyttelyäänestä. Ei vissiin uskaltanut tulla itse kurkkaamaan, mitä siellä oikeasti tapahtui ;) Vaikka hyvähän se on, että ilmoituskynnys kaiken maailman töhrääjistä on matala, ärsyttää ne sutut itseäkin.

   Poista
 3. Voi ei alkoi naurattaa ihan ääneen tuo teidän pusikkomaalailu. :D Sun blogista tulee aina niin hyvälle ja kotoisalle mielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Oltiin varmasti koominen näky niille poliiseillekin :D

   Poista
 4. Heh, sä oot tajunnu alottaa ajoissa. Mullakin tässä viimesen puolentoista viikon illat menny kyllä aika tehokkaasti ja vähän meinaa paniikki tulla vaikka mulla onkin vielä tää ilta ja ens yö aikaa :D Saa nähä meneekö myöhään. Olis voinut toki itsekin olla vähän aikasemmin liikkeellä, jäi muun muassa kurpitsavalot saamatta kun ne oli myyty loppuun jo yli viikko sitten. Mua jotenkin ärsyttää kun kaikki pitää haalia miljoonasta eri kaupasta kun joka kaupassa on vaan vähän jotain ja siihen on kyllä ainakin itellä tuhraantunut aikaa. Yks ilta askartelin juttuja varmaa joku 5 tuntia ja sain ehkä puolet leikeltyä, liimailu sun muu olis vielä tekemättä. En toki ihan noita kaikkia askarteluja käytä mutta onpahan sitten ens vuotta varten valmiina :) On tää kyllä mukavaa sillon kun on aikaa.

  Oikein hurrrrrjan kivoja Halloween kemuja teille! :)

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti eiliset juhlat meni hyvin :) Meillä on pienimuotoista halloweenin juhlintaa tiedossa ensi viikon perjantaina, kun tänä viikonloppuna miehen kavereita tuli meille.

  VastaaPoista