tiistai 14. joulukuuta 2010

Kuinkas sitten kävikään...

Mun pitäis oikeastaan nytkin istua nenä kirjassa, mutta ei pysty, ei kykene... Mä melkein vaadin aina yhden irrottautumispäivän tentin jälkeen - tällänen lukuputki ottaa voimille. Nyt mua on erityisesti surettanut koko joulunalusajan ohi livahtaminen. Joululahjat on ostamatta, kauneimmat joululaulut laulamatta ja muuten myös kuuntelematta... mietin jo, että mahdanko jaksaa ylipäätään kaivaa joulukoristeita edes esille, mikä on multa jo tosi huolestuttavaa... :D

Iski se vimma sieltä kuitenkin. Olis tosin saanut valita jonkun muun ajankohdan kuin puol viis aamulla ennen vikaa tenttiinlukupäivää, mutta ilmeisesti nää ilmiöt ei tunne kelloa  :D

No, suunnilleen tältä näyttää mun jouluni tänä vuonna:











Mun rakkain joulukoriste lapsuudenkodista... Ollut meillä niin kauan kuin muistan :)




Pääasiassa keskityin keittiöön, koska makkari on vielä tenttiprujujen vallassa ja olkkarissa tuo punainen ei vain toimi, kuten viime vuonna tuli todettua. Hiukan hopeaa blingiä ripottelin kuitenkin sinnekin.



Niin ja tänään kun piti jatkaa lukemista apinanraivolla, niin mitä teinkään? Pyörin Prismassa, kävin agilityssa, puhuin maratonpuhelun T:n kanssa, pesin koneellisen pyykkiä ja tiskejä, sekä leivoin...

Karppipiparkakkutaikina ja...

 No mitä? :D Joulutorttuja ilmiselvästi ! 

Ainakin, jos määritelmäksi riittää voitaikina ja luumusose...

Jännä, miten nuo kotihommat alkavatkin kiinnostaa, kun pitäisi lukea :D No, huomenna sitten uusi yritys... tosin työvuoro on kyllä sellainen pikku forsemajööri sitten siinäkin...

Ai niin, pitänee jakaa täälläkin mun yksi valtaisa erävoitto kodinkoneista! Taisin joskus avautua, että mun uusi (käytetty) pesukone pesee pyykkejä 3-5h, ja siltikin ohjelmaa joutuu itse kääntämään säätönupista eteenpäin. Niinpä olenkin vältellyt pyykinpesua viime aikoina viimeiseen asti - etenkin, kun edelliskerralla lopulta kyllästyin totaalisesti ja kaivoin pyykit märkinä koneesta ulos.

Eilen tosiaan sitten yritin uudestaan ja kävin parin tunnin päästä todentamassa tilanteen: ohjelma ei ollut edennyt yhtään vaan jumpsutteli edelleen samassa kohdassa. Lähtiessäni sitten kylppäristä pois kone sammuikin kokonaan. Pirkale! Ei kun valot päälle ja katsomaan. Ja kas, siinä samassa kone lähtikin jälleen käyntiin. Tässä vaiheessa aivoissani alkoikin ruksuttaa, mutta oli pakko vielä kokeilla: valot pois... ja *ylläriylläri* kone sammuu taas...

Koko tämän ajan kone on siis ollut ihan kunnossa, mutta pistorasiasta loppuu virta, jos valot sammuttaa! Tämä havainto kyllä kirvoitti siinä sitten pikku voitonripaskat - kone ei olekaan rikki! :D Ja eipä ihmekään, jos pesuohjelmassa kestää sen viisi tuntia, kun harva kone kuitenkaan silkalla pyhällä hengellä taitaa toimia :>  Niin että kiitti vaan HOAS tästäkin jekusta!

5 kommenttia:

  1. Hei, tulin vastavierailulle! Kivan oloinen blogi, enköhän tule toistekin. :)

    Miten teit joulutortut? Nuo ovat oikeasti tosi nättejä siihen verrattuna, mitä mun yritys oli. ne tekeleet levisivät kaurakeksiä muistuttaviksi lituskoiksi, mutta hirveän pahoiksi sellaisiksi.. Olen koittanut katsella karppausfoorumilta ohjetta, mutta niissä meinaa olla melko paljon viljoja. Eikä muuten toimi sen määrän korvaaminen muulla, kuten totesin leipoessa.. :P

    Hah, tuota pesukonejuttua! :D

    VastaaPoista
  2. Haha, laitoin noista kuvan ihan vain niiden koomisuuden vuoksi :D Mut saman tyyppistä kokeilevaa keittiötä löytyy multakin kun ilmeisesti sulta :)

    Tein pohjan tällä ohjeella:
    http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=700

    Tarkoitus oli tehdä ihan lehtitaikinaa, eli taitella taikinalevyä n kertaa, mutta multa loppuivat jauhot kesken, joten taikina jäi liian löysäksi taitteluun :D

    Jauhoiksi (mantelijauheen rinnalle) en tällaisiin makeisiin suosittele tuota ruisjauhoa, siitä jäi vähän kitkerä maku. Soijajauhot oli multa vaan loppu. Joku gluteeniton ehkä menis ehkä myös?

    Ja luumujuttu näyttää oudolta, koska on luumupilttiä eikä -marmeladia ihan hiilarisyistä :)

    VastaaPoista
  3. Tuolla ohjeella tenkin. Sen desin laitoin hasselpähkinäjauhjoa + soijajauhoa ja vähän riisijauhoa, jos muistan oikein. Mä käytän toisinaan tuota riisijauhoa ja gluteenittomia jauhoseoksia vähän, vaikka ne ei mulle sovi.. Yritän opetella pois niistä, mutta pelkällä mantelilla ja soijalla ei meinaa onnistua! (Niin, mulla siis ei ole keliakiaa, vaan vilja-allergia ja ihan kokeilemalla on tuntunut, että maissi, riisi, tattari yms. on ihan yhtä pahasta kuin kotimaiset viljat joten opettelen tässä jättämään kaikki pois eikä gluteeniton sovi.. Mun leipomukset saattaa siis muuttua hyvinkin karpiksi, vaikka en varsinaisesti hiilareita kyttääkään. :))

    Mitä jauhoa sä käytit noissa? :) Pelkkää soijaa sen mainitun ruisjauhon tilalla?

    Mitä muuten käytät noissa karppifoorumin ohjeissa sillon kun ohjeessa on mainittu esim. vehnälese? Tai onko sulla kertoa jotain muuta hyvää, esim. siemenperäistä vaihtoehtoa? Vai voisko fibrexiä käyttää korvaavana? :)

    Miljoona kysymystä! Kiva, jos jaksat vastata. :)

    VastaaPoista
  4. Joo, mä tein ekalla kerralla (noi mitkä näkyy kuvis) mantelilla+ruisjauholla ja ksantaamilla, eilen mantelilla, soijajauholla ja ksantaamilla. Eiliset onnistui periaatteessa ihan kohtalaisesti, vaikkakin soijajauhoa joutui lopulta laittamaan tosi paljon, että taikinasta sai käsin muovailtavan, mutta sitten soija alkoikin maistua jo läpi ja taikinasta tuli tosi mureneva (tietty kun ei ole sitkoa - olis varmaan tarvinnut läträtä ksantaamilla oikein kunnolla!). Kokeilin tehdä samasta taikinasta lihapasteijoita, siihen se soijankin maku sointui paremmin.

    Ehkä pitäisi yrittää muuntaa joku rahkaton voitaikina karpiksi mantelijauheella, (soijajauholla) ja psylliumilla, niin taikina ei lähtökohtaisesti olisi niin kosteaa, että jauhoa tarvitaan hulluna.

    Käytän vehnälesettä välillä, jos ohjeessa käsketään, välillä soijarouhetta. Useimmiten jätän ne kuitenkin pois ja käytän vain mantelijauhetta. Mun lempparikarppileivonnaiset on tässä jo ehtineet valikoitua (porkkanapiirakka, pizza, välillä jotkut karppileivät, piirakkapohjat, unelmatorttu) ja niistä oikeastaan mihinkään ei leseitä tarvita, vaan käytän pääasiassa mantelijauhetta noihin ja sitten kananmunaa, juustoa tms. protskua ja rakennetta tuomaan :)

    Ksantaamia ja psylliumia pitäisi opetella varmaan käyttämään enemmän.

    VastaaPoista
  5. Hmph. Kirjoitin jo kommentin, mutta unohdin sen varmennuksen!

    Kiitos taas vinkeistä. :) Mietinkin, että mitenköhän maistuu tuo soija läpi, mutta pasteijoissa se voisi tosiaan toimia. Se perinteinen voitakinahan on vain voita, vehnäjauhoa ja pikkuisen vettä, joten luulisi että rahkattomankin version kehittely onnistuisi!

    Ksantaamia en ole käyttänyt, mutta psylliumia lisäilen lähes kaikkeen leivontaan, joka on ihan loistava pelastus. :)

    VastaaPoista