perjantai 31. joulukuuta 2010

Back

Jouluaatto sujui perinteisissä merkeissä. Herätys kymmeneltä, kuusen koristelua jouluisten TV-ohjelmien tahtiin, viimeisiä paketointeja, koiran kanssa ulkoilua. Aamuinen joulusauna.


Pakkanen hipoi melkein -25 asteessa. Iippu - takki päällä - yritti ontua kaikkia palelevia tassujaan vuorotellen, sitten useampaa yhtä aikaa, mutta epäonnistui karvaan pettymyksen saattelemana. Kehotin koiraparkaa kääntymään takaisin sisälle, mutta eipä tuo päässyt kuin muutaman askeleen eteenpäin istuutuen lopulta hankeen itkeskelemään lohduttomasti. Sydäntä särkevästi suorastaan. Ja itku jatkui vielä sylikyydissäkin.

Meillä osataan tämä draamailu ;)Iltapäivällä käytiin perinteitä vaalien joulukirkossa sekä viemässä isovanhempieni haudoille kynttilät. Kuuden maissa syötiin viime vuosien tapaan karppiystävällinen jouluateria. Siitä kiitos äidilleni, joka oli jälleen onnistunut laatikoiden, kastikkeiden ja muiden herkkujen valmistuksessa. Ilta jatkui ruokalevolla, TV:n tuijottelulla ja lopulta, S:nkin liityttyä seuraamme, lahjojen availulla.

Sain (lähes) kaiken mitä toivoinkin - siitä suuri kiitos asianomaisille! Tai ehkä olin vain ollut niin kiltti tänä vuonna?! :D


Nyt olenkin

* juuri sitä toivomaani digijärkkäriä
* pinkkiä kovakantista matkalaukkua
* sitä Pentikin poroa (apua, en kestä, mitä teen nyt sille feikille?)
* toivomaani hopeista tuikkuoksaa (en keksinyt parempaakaan määritelmää :D)
 * pinkkejä karvavuorellisia saappaita (Hanget - saatte sulaa! This girl is prepared!)
* toivomaani eläinlääkärikirjaa ja paria karppausreseptikirjaa
* korviksia ja shelttiavaimenperää 
* mehulinkoa
* toivomaani hajuvettä
* yöpaitaa, torkkupeitettä, säärystimiä
* kalenteria
* en Pentikin palloja, mutta yhtä kaunista lasista kuusenpalloa
(* muuta pientä, mitä en tähän hätään jaksa muistaa) 

...rikkaampi minä :)
Joulunpyhät mahdollistivat perusteellisen rentoutumisen: tuli luettua, katseltua sarjoja, nukuttua pitkään, nähtyä kavereita ja nautiskeltua jouluherkkuja.Maanantaina ampaisin Vantaalla käymään: postilaatikkoa tyhjentelemään (mainosten määrä täällä päin on käsittämätön, joulukorttien määrä oli tipahtanut viime vuoden iloisesta yllätyksestä), lumen määrää ihmettelemään, kukkia kastelemaan (ovat muuten vieläkin kastelematta) ja lahjoja tuomaan. Ennen kaikkea kuitenkin töihin tiistai- ja keskiviikkoaamuksi.
Ja tänään vähän alennusmyyntejä penkomaan. Ihan vähän, vähän vain.

Nyt laukun pohjalla kuumottelevat jo liput Tampereelle uutta vuotta viettämään. 

Siis jos VR vain suo ;) 

Ihanaa alkavaa vuotta lukijoille! Muistakaa pitää koiranne visusti remmeissä huomenna ja lenkittää ne ajoissa, jottei taas päästä lukemaan surullisia tarinoita raketteja pelästyneistä karkulaisista!

EDIT. Lisäilty muutama kuva toiselta kameralta.

4 kommenttia:

 1. Hyvää uutta vuotta! Ihanasti kirjoitettu tuo Iipun "draamailu" :D Oletko koittanut tossuja? Meidän dobberilla oli tassujen kanssa pakkasella ongelmaa, mutta ei enää kun hommattiin töppöset :) Pysyy tassut lämpöisinä. Ja eikö se niin ole, että kun tassut palelee niin koko kroppa palelee :) Täälä valokuvaharrastaja kysyy uteliaana minkä digijärkkärin sait lahjaksi? :)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus taas, odotinkin jo että millonkas tulisi uusi (; tosi kivoja ja hyödyllisiä lahjoja olet saanut! Minuakin kiinnostaisi tietää millainen tuo uusi kamera on (;

  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 3. triksu: Kiitosta vain :) En oo viel onnistunut löytämään sopivan kokoisia tossuja - turhan isoja ovat olleet kaikki :( Nyt akuutein hätä on tosin jo ainakin väliaikaisesti ohi: näillä keleillä ei vielä tassut jäädy, mutta auta armias kun asteet laskevat sinne pariinkymmeneen asteeseen :/ Teilläkö dobberi on ihan suosiolla suostunut töppösiä pitämään? Mua hiukan pelottaa, että Iippu ei suostu töppösissä ottamaan enää askeltakaan :D

  Ja mun kamera on nyt tuo aiemmin mainittu Samsungin NX100. Olisin luultavasti päätynyt Canoniin, jos oisin ihan parasta mahdollista järkkäriä lähtenyt hankkimaan tai jos oisin oikein harrastaja. Koska itse tykkään kuitenkin pitää kameraa paljon mukana, halusin sen olevan digikameran kokoluokkaa, niinkuin tämä yksilö on :) Ja tätä mallia markkinoitiin myös helppokäyttöiseksi ekaksi järkkäriksi, mikä passaa mulle hyvin :D

  Vielä en ole uutukaiseen kauheasti ehtinyt perehtyä, mutta luultavasti tulen sitä kommentoimaan, sitten kun jotain sillä otettuja kuvia alkaa täällä näkyä ;)

  Anonyymi: Tackar, mustakin oli vallan kivoja lahjoja! :) Ja kamerasta sepustelin tuohon ylemmäs^

  VastaaPoista
 4. Ensimmäisillä kerroilla tossuja pitäessään halusi koko ajan päästä niistä eroon, mutta kyllä varmaan itsekkin huomasi niistä olevan hyötyä ja on kiltisti pitänyt niitä jalassa. Aina alussa kun ulos lähdetään niin pudistelee tassujaan, ja arastelee kävelmistä. Sitä pitää aina vähän usuttaa juoksemaan. Kun se pääsee vauhtiin niin ei enää koko tossuja huomaakkaan :D Jostain kuulin että pienelle koiralle olisi kätevä laittaa jotkut fleecekangaspalaset tassujen umpärille ja sitoa narulla tai jollakin kiinni. En sitten tiedä miten hyvin toimii. :)

  VastaaPoista