maanantai 11. lokakuuta 2010

Fall

Saas nähdä, tupruttaako huomenna kotipuolessa jo lunta. Näillä leveyspiireillä tuskin vielä? Päätin kuitenkin agilityhallille kävellessäni hyödyntää vielä viimeisiä tilaisuuksia kuvailla tuota upeaa ruskaa, joka puissa parhaillaan rellestää. Jotenkin täällä etelässä se on vielä intensiivisemmän oloinen kuin meillä kotikaupungissa koskaan. Johtunee suuremmasta lehtipuiden määrästä (terävää logiikkaa, huh?) :)





Oli melko pramea auringonlasku :) Tuossa alemmassa kuvassa näkyykin jo meidän agilityhallin pääty vasemmalla.


Itse agilitytreeneissä oli sen verran vilskettä, että unohdin kameran tyystin. Oltiin ehkä vieläkin huonompia kuin viime viikolla - jotenkin kai oletin, että muutkin ryhmässämme olisivat yhtä vasta-alkajia :D No, ei parane ottaa vakavasti, vaan edetä omien edellytysten mukaan :) Putki meni paremmin kuin viimeksi ja kepitkin ohjauksella aika hyvin. Kokeilin myös saada Iippua jäämään puomin kontaktipinnalle sanomalla "seis" (kuten osalle porukasta oli aiemmin opetettu). Fail. Kyllähän tuo pysähtyi, muttei sitten suostunutkaan enää kunnolla laskeutumaan puomilta alas, vaan paineistui täysin, kun luuli tehneensä jotakin väärin. Mun moka, olisi pitänyt arvata, ettei toimi meillä. Nää on näitä pehmeiden koirien haasteita, mutta enpä enää kovaankaan vaihtaisi :) Parasta mulle henkilökohtaisesti oli kuitenkin huomata, että yleensä niin tyyni Iippuseni oli tällä kertaa jo aivan innoissaan treenien alkaessa tai sitten se oli vain iloinen nähdessään mut, kun tulin sitä vapauttamaan - hard to tell :)

Muita tämän päivän saavutuksia: 
* kliinisen ravitsemustieteen tentti - check (ihanaa!)
* tentinjälkeisshoppailut - check
* jouluristeilylippujen varaus - check
* ruotsin viikkotehtävän teko - check
* postaus - in progress
* HIMYM:n ja BBT:n uudet jaksot - next

Tänään alkoi uusi kurssi - eläinlääketieteellinen genetiikka, jota pitää mm. tutkijaguru Lohi. Odotan tätä kurssia varovaisella uteliaisuudella. Tykkään jalostusasioista ja genetiikasta (lukion risteytyslaskut, koirien/siilien värien periytymiset, tautien periytymiset), mutta saapa nähdä, uppoudutaanko tällä kurssilla jo turhankin syvälle detaljeihin ja kauas siitä maailmasta, jossa kliinikkoeläinlääkäri toimii.

Lisäksi pitäisi vääntää sellainen isompi ruotsin kirjallinen projekti (en ole vielä aloittanutkaan...), käydä zumbassa ja harjoittelemassa klinikalla kaksi iltavuoroa (klo 14-22, nyyh), pakata koko nelipäinen lauma ja kaikki kimpsut ja kampsut jonkinlaiseen kasaan ja ampaista perjantaina luentojen jälkeen kohti kotipaikkakuntaa ja maatilaharjoittelua. Ja lauantaina viideltä lypsylle. Aiai, tulen olemaan vielä melko makoisasti rikki.

6 kommenttia:

  1. Mäkin ajattelin just tänä aamuna, josko ottaisi kameran mukaan, kun mennään Nanan kanssa päivälenkille. Monena päivänä on jo pitänyt se tehdä, kun toi ruska on nyt upeimmillaan! Minkä mittainen se sun maatilaharjoittelu on? Ja kuulostaa muuten hurjan mielenkiintoiselta toi sun genetiikan kurssisi!

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä koitoksiin!

    Taas jäin miettimään tuota samaa seikkaa, mistä jo aiemmin kyselin ja mihin jo hyvin vastailitkin. Jos normi koulupäivät eläimet (koirat) vielä pärjääkin hyvin yksin kotona ilman pissattajaa, miten on nämä (yli)pitkät klinikka-/päivystysvuorot? Päivystyksiä ei kai sinulla vielä ole ollut, mutta ilmeisesti 5. vuonna niitä on reippaastikin? Onko yleensäkään tuollaisten pitkien päivystysten ym aikana mitään mahdollisuutta käydä välillä kotona?

    VastaaPoista
  3. Janita&Nana: Joo, mun oli kanssa kauan pitänyt, enkä vieläkään tuossa kerinnyt kuvailla kaikkea, mitä olisin halunnut :) Täytyy katsoa, josko täällä kotipuolessa vielä kerkiäisi. Tää harjoittelu kestää 12 päivää ja keväällä on saman mittainen sikalaharjoittelu. Ja juu, toi genetiikka on kyllä mielenkiintoista, etenkin kun Lohen tutkimusten varjolla keskitytään tosi paljon koirien perinnöllisiin sairauksin esimerkinomaisesti.

    Haavena elukka: Kiitos :) Pitkien klinikkavuorojen (normaali vuoro itselläni ja ymmärtääkseni myös kandeilla 8h, eli tavallista työpäivää vastaava, eli ei nyt mikään ylipitkä) ja etenkin päivystysten ajaksi koiralle on vain hankittava hoitaja, jos asuu yksin. Monilla on kuitenkin kumppani, kämppis, kaveri tai vanhemmat hoitamassa lemmikkejä tarpeen vaatiessa. Ja voihan sitä tuolloin vaikka sopia jonkun lähellä asuvan kurssikaverin kanssa, että toinen aina hoitaa päivystävänkin kaverin koiran. Kannattaa huomata, että tätä se tulee sitten valmistuttuakin olemaan, koska eivät ne päivystykset ja pitkät työpäivät silloinkaan mihinkään lopu :) Tosin sama koskee montaa muutakin työtä.

    Jos tällaisin järjestelyin ei hoito onnistu, voi koiransa ottaa myös klinikalle mukaan. Siellä on omat osastonsa henkilökunnan koirille, eli kunnon lenkitykset vain ennen ja jälkeen ja luita koppiin pureskeltavaksi ja ruokatunnilla tai hiljaisemmalla hetkellä voi sitten käydä pissattamassa koiran, viemässä sille vaikka kongin ja pitämässä vähän seuraa :) Ja toki jos asuu Viikissä, niin puolen tunnin mittaisen ruokatunnin aikana voi joku ehtiä poiketa kotona pissattamassa koiran, mutta nopeahan siinä saa olla :)

    VastaaPoista
  4. Tää sun blogi on kyllä edelleen yks mun lemppareista. :) Sujuva kirjoitustyyli ja erilaisia aiheita. Tällanen hyvän mielen blogi.
    Ja edelleen, toi teidän ala on niiiin jotenkin spesiaali ja kaukana "normi ihmisen" tiedoista ja maailmasta, että kiinnostava päästä sinnekin "kattomaan."

    ah, ihanan rauhottavia syksykuvia. RRRRakastan syksyä ulkona. <3 <3

    MOH

    VastaaPoista
  5. Heippa, eksyin sun blogiis blogilistan kautta, josta etin eläinlääkikseen liittyviä blogeja. Kiinnostaisi kovasti, että pääsitkö ensimmäisellä hakukerralla ja miten kovasti luit pääsykokeisiin, entä mitä aineita luit ja kirjoitit lukiossa sekä mihin aineisiin eläinlääkiksen pääsykokeissa painotettiin (biologia, kemia, matikka, kielet, pääsykokeeseen luettava kirja....)? Toivottavasti vastailisit! ;)

    VastaaPoista
  6. MOH: Kiitos kaunis, kivasti sanottu :) Koitan taas saada postauksiakin aikaan, kun vihdoin saan kameraan vähän virtaa! Ja tosiaan syksystä on yllättäen tullut mullekin aika lemppari, niin kaunista ja kuulaan raikasta!

    ptu: Heip! Oon kirjoittanut omasta pääsykoeprosessistani aika kattavasti näissä postauksissa:
    http://tassunjalkiasydamessa.blogspot.com/2010/02/lukurutiineista.html

    http://tassunjalkiasydamessa.blogspot.com/2009/11/are-we-human-or-are-we-dancer.html

    http://tassunjalkiasydamessa.blogspot.com/2009/08/paasykoerumba.html

    Kannattaa lukaista ne läpi, niin saat kattavat vastaukset :) Samoin muut tuolla oikealla linkin "pääsykoe" alla olevat tekstit varmaan valaisevat elukkaan hakua.

    Joka tapauksessa lyhyesti: pääsin ekalla yrittämällä sisään, lukiossa luin ja kirjoitin aivan vääriä aineita: humanistisia aineita ja kieliä ja pääsykokeessa painottuvat kemian ja fysiikan tehtävät, jotka vuodesta riippuen enemmän tai vähemmän pohjautuvat Galenokseen tai lukion oppimäärään (abien suosimiseksi). Lisäksi nykyään mukana on yleensä jokin laaja aineistotehtävä :)

    VastaaPoista