perjantai 19. helmikuuta 2010

Mudcake

Vietän pitkästä aikaa rauhallista perjantaita kotona ilman sen kummempaa ohjelmaa. Skippasin aamuluennon, nukuin pitkään, tein viikkosiivouksen, kirjoitin parin päivän oppimispäiväkirjaosuudet KeBiin (á 200 sanaa), kävin parin tunnin Lidl- ja Citymarket-reissulla (kiva, kun sijaitsevat niin "helpon" matkan päässä... eivät kaukana, mutta liikenneyhteydet eivät mitkään parhaat...), tein ruokaa... Huomenna T2 tulee käymään Vantaalla 13 aikaan ja on yötä. Kiva siis nauttia nyt tästä rauhallisuudesta ja omasta ajasta :) Saatanpa vääntää vielä fetasalaattia ja katsella Haarautuvan rakkauden talo -leffan.

Kävin kaupassa kovan nälän kourissa ja tuli kova mieliteko leipoa jotakin. Vaihtoehtoina olivat pizza, porkkanapiirakka, suolainen tai makea pannari... päädyin kuitenkin lopulta mutakakkuun karppimuunnelmana. Olen joskus koettanut tehdä vastaavaa karppipalstan ohjeella, mutta siitä tuli ihmeen kitkerää. Niinpä nyt sovelsin ihan normaalin mutakakun ohjetta.

Mutakakku
200g suklaata (tummaa, 70-80%)
200g voita sulatettuna
vajaa 1 dl soija(tai vehnä-)jauhoja
6 kananmunaa
kuumennusta kestävää makeutusainetta maun mukaan (tai 2,5 dl sokeria keltuaisten joukkoon vatkattuna)

1. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita siihen sulatettu voi.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
3. Vatkaa keltuaiset ja makeutusaine vaahdoksi. Lisää joukkoon suklaa-voiseos sekä jauhot.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon.
5. Paista 150 asteessa 20-30 min (kuuluu jäädä keskeltä tytisevän raa-aksi).


Maku oli tällä kertaa kohdillaan, mutta ensi kerralla paistan vähän vähemmän aikaa (nyt 30 min). Nyt tein puolikkaan annoksen, joten kakusta tuli aika ohut ja se paistui vähän turhan kypsäksi. Nautiskelin kakkua kermavaahdon ja kuningatar-piltin alle verhoiltuna.


Huomispäivä jänskättää jo hieman etukäteen - lauman olisi nimittäin tarkoitus kasvaa (älä äiti tipahda tuolilta, ethän ;) ). Olen pyöritellyt ajatusta jo monta viikkoa ja päädyin lopulta toteuttamaan projektin. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin!

7 kommenttia:

  1. Itse tajusin tuon mutakakkureseptin (siis ihan normaaliversion) jouluna ja ai että kun tälläisen suuren luokan herkuttelijan maailma kirkastui! :D Ennen ostelin aina Frödingerin mutakakkuja, mutta itse leivottu on miljoona kertaa parempaa! :)

    Ja hei, postaustoive olisi :) Eli haluisitko vähän kertoa tyypillisestä pääsykoelukupäivästäsi, opiskelutekniikoistasi yms? Kaikki edelliset postaukset liittyen lääkikseen pyrkimiseen olen jo lukenut läpi ja oli tosi inspiroivaa lukea niitä! Missä vaiheessa lukemisesi oli tasan vuosi sitten? Ja missä vaiheessa kevättä sinulle tuli fiilis, että nyt osaan jo soveltaa ja yhdistellä Galenoksen tietoja jne?

    Jk

    VastaaPoista
  2. Heips, minulla olisi muutama kysymys sinulle koskien valmennuskurssia:) Sellaisia käytännön kysymyksiä ja haluaisin tietää mitä mieltä olit opetuksesta yms. Voisinko kirjoitella sinulle johonkin s-postiosoitteeseen ehkä? :)

    M

    VastaaPoista
  3. Jk: Kiitos ideoista, voisin jotain tuon tapaista kyllä kirjoitella :) Ite en oo ennen karppausta mutakakusta ollut edes tietoinen, hämmentävää kyllä :D

    Anonyymi: Jätä mailiosoitteesi, niin voin ottaa yhteyttä :)

    VastaaPoista
  4. Oi mitä kaikkia ihania reseptejä, en malta odottaa että pääsen kokeilemaan kaikkea! Olen tosi usein käynyt täältä hakemassa inspiraatiota ja ruuanlaittovinkkejä omalle, tänä vuonna alkaneelle karppaukselleni. Kiva kun joku muukin elukkalainen karppaa. :)

    Muutenkin blogisi on aivan ihana, olen tätä jo pidempään lueskellut ja nyt päätin sitten ilmiantaa itseni.

    t. Veera (c65)

    VastaaPoista
  5. Oi, kiva että on muitakin karppaavia elukkalaisia langoilla! :) Ykkösellä meitä on ainakin pari jopa. Kiitos kommentista ja älä huoli, ainakaan vielä en yhdistä nimeä kasvoihin, joten näennäinen anonyymiteetti säilyy :D

    VastaaPoista
  6. Tässähän tämä s-postiosoite olisi: tulevaopiskelija@pp.sonera.net :)

    VastaaPoista
  7. Joo tosi kivoja kakkuja voisin itsekkin syödä tollasii ja tehdä tommosii

    VastaaPoista