keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Kuinka näin musta talvi tulikin?


Muiden kirotessa lumen ja pakkasen määrää itse vain ajattelin fiilistellä menemään. Musta ja lumeton talvi pk-seudulla, my ass...!

Tänään oli hieno aurinkoinen päivä, eikä pakkastakaan liikaa (~10 astetta). Tietysti siihen mennessä, kun pääsin lähtemään kotiin yliopistolta oli aurinko jo lopettelemassa urakkansa tältä päivältä, mutta päätin silti ikuistaa vähän näkymiä siltä varalta, että vastaavaa talvea ei sitten pariin seuraavaan vuoteen saada...


Ensinnäkin - aurausmerkeistä näkyy vielä näin hurjasti, eli kehtaisi sataa vaikka 30 cm lisää !


Viikki kylpee lumipaljoudessa...


... mutta yliopistolle pääsykään ei tuota ongelmia, kun joku rohkelikko on raivannut umpihankeen varsin salonkikelpoisen vaihtoehtoisen reitin!


Puut ovat kasvattaneet oksilleen pumpulipalloja...


Katot kestänevät vielä muutaman kymmentä senttiä lisää lunta ennen sortumisvaaran uhkaa (R.I.P kaikki Ruotsin kaninäyttelyssä katon romahdettua menehtyneet pupuset)...


Autojen puhdistaminen lumesta ei vie kuin häviävän lyhyen hetken... (Kuva-arvoitus: montako autoa alla olevaan kinokseen kätkeytyy ja ennen kaikkea milloin niillä on viimeksi ajettu?)


So would you like to go for a ride?


Hatun käyttö näillä keleillä kuitenkin on suotavaa, tämän tietää jopa lyhtytolppa...


... mutta onneksi koirankakkapussit saa heitettyä roskiin kuivin käsin ja jaloin. Ainakin melkein.
;)

Yliopistolla meillä alkoi tuossa alkuviikosta ruuansulatus-kurssi. Toistaiseksi on ollut vain luentoja (enkä ole vielä ehtinyt yhtään aiheita lukemaan kotona), mutta ensi viikolla alkavat sitten taas leikkelytkin :) Maanantaina on kuitenkin edessä vielä solu- ja molekyylibilsan tentti, johon aloin tänään valmistautua jäätyäni taas lukulomalle. Muuten olen koettanut ahkeroida kehitysbilsan oppimispäiväkirjan, solubilsan ryhmätyön ja labratyöselostuksen parissa. Hieman liikaa kirjallisia töitä kenties muutamalle viikolle (yleensä kun näitä ei elukassa kauheasti ole - tottumattomuutta siis). Lukioon nähden eläinlääkis onkin siinä mielessä helpompi, että varsinaisia palautettavia töitä täällä ei usein ole, paitsi siis nyt. Onneksi ollaan kuitenkin jo voiton puolella.

Tänään olivat SoMon viimeiset tunnit, joilla esitimme pienryhmätyömme vapaavalinaisista aiheista. Varsin mielenkiintoista kuunneltavaa olivat kaikki. Opin mm. miksi ja miten kameleontti vaihtaa väriä, millaista on kyyn myrkky, mitä haittavaikutuksia on koiran kemoterapialla, mikä aiheuttaa kissarotu "scottish foldin" korvien taipumisen ja mitä oheismutaatioita siihen liittyy sekä voiko eläimillä esiintyä Downin syndroomaa... Oma aiheemme oli kissa- ja koiraeläinten evolutiivinen erkaneminen (milloin ja miten). Voisikin kyllä sanoa, että nämä elukan projektityöt ovat kaikesta lisätyöstään huolimatta olleet paljon kiinnostavampia kuin minkään aiemman opinahjon :)


2 kommenttia: