maanantai 8. helmikuuta 2010

Jump kangaroo, jump!

[angst] Rakas päiväkirja. Nyt ottaa päähän. Seikkailin kolme tuntia erinäisissä Helsingin kaupunginosissa kesätyöpaikkaa kinuamassa. Eksyin tarpeeksi monta kertaa, pääsin vasta 19 maissa kotiin ja olen aivan jäässä vieläkin. Ai niin ja saldo: no ei yhtään mitään. Painajaismaista touhua. Kuka ylipäätään on keksinyt, että opintotuki pitää katkaista kesäksi? Ja miksi sen pitää olla niin pieni, ettei sillä pysty elämään? Miksi sossukin maksaa enemmän? [/angst]Yliopistolla kävin tänään vain leikkelyissä. Aurinko paistoi ihanasti - tässä vaiheessa olin vielä varsin hyvällä tuulella! Tällä kertaa opin, miltä näyttää koiran anaalirauhanen (sattui osumaan skalpellin reitille lihasten välistä verisuonia esiin preparoitaessa) ja -tiehyt sekä ductus thoracicus (=rintatiehyt, imutie) sekä cisterna chyli (=maitiaissäiliö, imusuoniston osa). Näin vallabin luurangon, mukaanlukien kallon keitettynä. Onkohan sokrujen (niinikään pussieläimiä) hammaskalusto samankaltainen?


(Kuva)

Alkuviikosta jenkkikoiranraadoltamme löytyi bursiitti (limapussin tulehdus ja sen aiheuttama sidekudoksinen paksuuntuma takajalan nivelessä), kaksi uutta punkkia, trauman aiheuttama arpeuma jalasta ja revenneitä kynsiä. Lieneekö ottanut tarhalla yhteen muiden kanssa?

Nämä siis tällaisina jänninä kuriositeetteina verisuonten ohella.

Viikko on ollut aika rankka ja huominen tulee sitä myös äärimmilleen vietynä olemaan (9-12 leikkely, 12-14 kehitysbilsan luento, 14-16 solu- ja molekyylibilsan ryhmätyö). Mitään ylimääräistä ei sitten oikein olekaan ehtinyt tekemään - TOKO ja joogakin taitaa jäädä välistä. Onneksi viikonloppu on tarkoitus viettää kotopuolessa vanhojen ystävien parissa. Saa taas nollailtua kunnolla.

Kynnet olen sentään saanut melko kivaan kuosiin. Ne olivat jossakin vaiheessa tosi hauraat ja lohkeilevat, mutta nyt alkavat hiljalleen jo olla entisessä kunnossaan ja mitassaan. En tiedä, mikä se välivaihe oli, mistä se tuli ja mihin meni. Nyt oli kuitenkin pakko kokeilla noita viikonloppuna löytyneitä kynsitarroja - ennen mulla ei tällaisia ole ollutkaan! :)Tänään olisi tarkoituksena vielä laittaa ruokaa (kanakastiketta), katsella hiukan telkkua ja kirjoitella ystävänpäiväkortit valmiiksi postiin vietäviksi.


(Kuva)

Ja ystävistä puheenollen... onneksi - huolimatta siitä, kuinka myöhään ja kuinka pahantuulisena kotiin palaakaan - on vastassa pikkuinen pörriäinen, jonka maailma (ja sitä kautta myös oma) kirkastuu sillä hetkellä, kun ovesta astuu sisään. How many people can you say that about?"Muuten vain"-video Iipusta toissaviikonlopulta. Ajattelin kokeilla, miten latautuu ja pyörii täällä. Sen myötä terkkuja Iipulta lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Voi miten mukavaa, kun jaksat päivittää näin ahkerasti! Tämä blogi on suuri ilo ja motivaattori, kun olen itse hakemassa tänä keväänä ensimmäistä kertaa eläinlääkikseen. Jo nyt tuntuu, että sisäänpääsemiseni olisi yksi maailman suurimmista ihmeistä, mutta yritettävä on, vaikka sitten monen monta kertaa :) .
  Ihanaa alkanutta vuotta sinulle ja Iipulle sekä tsemppiä opintoihisi!

  P.S. Onpa hellyyttävä video Iipusta :) . Itselläni on vanhempi koiristani myös sheltti, josta näyttäisi löytyvän samanlaisia piirteitä kuin Iipusta videon perusteella.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän sitä opintotukea voi nostaa kesäisinkin, jos vaan pisteet riittää! Ainakin meillä yleisessä lukuvuoden aikana saadut pisteet (55-60) riittävät kattamaan kesänkin tuet, ja itse olen tähän mennessä nostellut opintotuet läpi vuoden.:) Toki niillä ei oikein elä, mut onpahan jäänyt kesätöistä enemmän taskuun.

  VastaaPoista
 3. uskomatonta: Kiitos ja kannattaa todella lähteä yrittämään - jo se itsensä voittamisen tunnekin on mahtava! Ja Iippu kiittää myös :)

  sansu: Tästä en ollutkaan tietoinen. Onko varmaa, ettei Kela sitten ala perimään noita myöhemmin takaisin? Ja eikö kesällä joudu sitten tekemään erikseen hakemuksen tuista, johon sitten vaadittaisiin myös kesäopintoja?

  VastaaPoista
 4. Opintotukea pitää maksaa takaisin vain, jos tulorajat ylittyy. Silloin, jos pisteitä ei ole tarpeeksi, tuen saaminen voidaan katkaista, mutta en ole kuullut, että kellekään läpi vuoden tukia nostaneelle lääkisläiselle olisi noin käynyt. Mulle lähetettiin eräänä vuonna selityspyyntö (puuttui pari opintopistettä), mutta siihenkin vain kirjoitin, että opintoni jatkuu normaalisti ja homma oli sillä selvä.

  Olen siis nostanut kesätuet kaikilta lääkisvuosiltani tähän mennessä. Jotta saisit kahdentoista kuukauden tuet, vaaditaan 12x4,8op eli noin 57 op, meillä tämä tulee täyteen joka vuosi ihan normaaleista lukuvuoden opiskeluista. Erillinen kesätukihakemus pitää täyttää, mutta siihen oon laittanut kesän uusintatenttejä (jotka olen usein jo suorittanut hyväksytysti ennen kesää!). Esimerkiksi viime kesältä laitoin kesäkuulta kirurgian 7op (olin käynyt kurssin syksyllä) ja anestesiologian 3op heinäkuulta (jonka olin käynyt keväällä).

  Suosittelen kyllä hakemaan kesätukea, se on aika hyvä lisä kesällä, varsinkin jos ei ehdi tehdä töitä kuin sen kaksi kuukautta (meillä on niin lyhyt kesäloma). Itse olen hakenut tukia ihan senkin takia, koska en saa enää parilta viimeiseltä opiskeluvuodelta tukia, jos meinaan tehdä töitä (tulorajat ylittyy).

  VastaaPoista