perjantai 2. lokakuuta 2015

Sisustushankintoja


Pakko kai se on esitellä teille samaan syssyyn pari uutta sisustushankintaa. Makkarin sisustus on jo pitkään ollut retuperällä, mutta pari viikkoa sitten otin ensimmäisen askeleen asian korjaamiseksi ja tilasin Deseniolta kasan julisteita kehystettäväksi. Blogihehkutusten uhri kun olen.


Kivasti sieltä löytyi oman näköisiä juttuja. Toissapäivänä haimme sitten Ikeasta tuollaisen tauluhyllyn ja kehyksiä. Mallailin julisteita hyllylle ja hitto, nehän näyttivätkin aika kivoilta tuossa hyllyn päällä. En siis vieläkään ole ottanut totta puhuakseni askeltakaan makkarin piristämiseksi... mutta ehkä nämä sinne vielä siirtyvät. Ehkä?

Toinen ikuisuusongelma on ollut keittiömme valaistus. Tila on kovin hämärä. Olohuoneessa ja eteisessä on paikat kattolampuille, keittiön pöydän päällä ei ole. Sen sijaan pöydän vieressä käytävällä on. Vai onko pöytämme vain väärässä paikassa? Niin tai näin, etsinnässä on ollut jokin ei-kovin-huomiota-herättävä-muttei-plafondi-lamppukaan. Helppoa? Ei kovin. Viime talvena koekäytimme paikalla yhden lampun, mutta se ei sopinut kytkentöjensä puolesta. Älkää kysykö enempää...

Pari kuukautta sitten törmäsin sitten sattumalta netissä House Doctorin DIY-lamppuun, enkä saanut sitä pois mielestäni. Muutaman päivän harkinnan jälkeen oli pakko käydä klikkailemassa se kotiin. Olinhan mallaillut mielessäni paikkaan varmasti kymmeniä eri valaisimia, mutta mikään muu ei ollut tuntunut vielä näin sopivalta.


Kyseessä ihan toden totta on DIY-lamppu, joka saapuu kappaleina kangaskassissa. Tarkalleen ottaen kassi sisälsi kaksitoista yksittäispakattua 12 cm kokoista lasipalloa, johdon ja lampunkannan. Pyöreän suuren hehkulampun, sokeripalan, ripustinlenkin ja tuon kattoon laitettavan suojakartion jouduimme hakemaan kaupasta.


Lamppu ruuvattiin kantaansa ja lasipallot ripustettiin lampunkantaan sekä johtoon. 12 pallon sijasta käytimme tosin vain 9, koska muuten lampusta olisi tullut sijaintiinsa nähden turhan massiivinen.


Valoa se antaa ihan sopivasti, joskin valotehohan on aivan yksi yhteen valitun lampun kirkkauden kanssa. Sammutettuna valaisin on mielestäni varsin eleetön, ajaton - jopa huomaamaton. Kuitenkin kaunis. Toistaa nurkassa roikkuvien pallovalojen muotoa.


Miltäs näyttää teidän silmäänne?

8 kommenttia:

 1. Lamppu on kivannäköinen! Melkein kuin jotain saippuakuplia noi pallot :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva! :) Herkkyydellään ei varmaan sopisi meidän kämppään, mutta teille istuu hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas miellän sen jotenki rouheeks... tai ehkä se on vaan noi julisteet tossa taustalla :D

   Poista
 3. Huikea lamppu! Ihana koti!! Hyvää syksyä :)

  VastaaPoista
 4. Paljonko tuo lamppu maksoi? Oliko vaikea koottava?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luokkaa 110e. Pallojen ripustaminen on helppoa (joskin tarkkaa) hommaa, mutta se, että saa johtoon liitettyä sokeripalan tai pistokkeen vaatii kyllä sen, että tietää mitä tekee (=onneksi O tiesi) :)

   Poista