perjantai 26. kesäkuuta 2015

Keskikesän juhlaa


Alkuperäiset suunnitelmani juhannuksen varalle pitivät sisällään mökin ja kolme kaveripariskuntaa, mutta alkuinnostuksen jälkeen kaikki muut perääntyivät. Kun purin suunnitelmien puihin menemisestä aiheutunutta harmistustani äidilleni puhelimessa,  huikkasi O taustalta: "Mutta ei se meidän rakkauttamme himmennä!"

Kommentti, jolla saa varmuudella anoppikokelaan pisteet puolelleen.


Kommentti, johon loppui minunkin harmistukseni. Aina meillä on toisemme ja pystymme kyllä viettämään mukavan juhannuksen kahdestaankin. Juhannusaattona kävimme "kyyjärveksi" ristimällämme pikkujärvellä. Siellähän näin toissavuonna elämäni toisen kyyn ja O taisi nähdä kerran vaskitsan. Hiukan pelotti, että noinkohan vietämme juhannusaattoillan päivystyksessä jonkun karvakorvan kanssa, mutta onneksi oli niin pilvistä, että käärmeet pysyttelivät piiloissaan.


Taikkis ui sydämensä kyllyydestä, Iippu ilakoi rannalla kuin pentukoira konsanaan ja Ledi vaani ja teki yllätyshyökkäyksiä tyttöjen keskelle yrittäen haastaa ne juoksukilpasille.


Tänä kesänä Ledistä tai Lurusta, kuten yleisimmin käytetty lempinimi kuuluu, on irronnut erilaisia ilmeitä jatkuvalla syötöllä. Tulkitsen sen jonkinlaiseksi lopullisen kotiutumisen merkiksi, koska vastaava ilmiö oli huomattavissa Iipun kohdalla aikoinaan. Alkuun vitsailimme usein herran tyyneydestä ja totisuudesta - ei milloinkaan mitään hymyksi tai iloiseksi ilmeeksi tulkittavaa. Kunnes nyt, koko ajan.


Kotimatkalta poimin kesän ensimmäisen luonnonkukkakimpun ja tuoreita maitohorsman versoja. Olin bongannut reseptin, jossa maitohorsman lehtiä kuulloteltiin sienien kanssa ja halusin kokeilla sitä juhannuksena. Pakastimesta löytyi sopivasti vielä yksi pussillinen viimesyksyisiä herkkutatteja.


Herkkutateista tuli aivan mahtavia, suussa sulavia. Maitohorsmat sen sijaan maistuivat lähinnä juhannusvihdalta. Sinänsä ihan teemaan sopiva makuelämys, mutta ei kyllä tarvitse tehdä toiste!


Lisäksi juhannuspöydästämme löytyi uusia perunoita, sillejä, ruusukaaleja, sienisalaattia, itse savustettua siikaa (jäi harmillisesti liian vähäsuolaiseksi), itse savustettua lohta (ihan täydellistä!), bearnaisekastiketta sekä mansikka-halloumi-minttusalaattia.


Halloumit kypsyivät kivasti voileipägrillissä, kun emme pelkkien juustojen takia jaksaneet isoa grilliä lämmittää.


 Jälkkäriksi tein raparperipaistosta marenkikuorrutuksella.


Ruokailun jälkeen lämmitimme saunan. Ihkaensimmäinen oma juhannussauna! Pitihän sitä vihta ja juhannuskoivun tuoksuista löylytuoksuakin juhlan kunniaksi hankkia. On muuten aivan ihana tuoksu tuo, nousi melkein lempparikseni.


 Missä lämpö, siellä Nuuna.


 Lisäksi O oli hakenut meille töissä ollessani tällaisen.


Ilmalla täytettävä poreallas! Aivan ihana, juhannuksemme paras juttu. Kelluttelimme vedessä useampana iltana. Vesi lämpenee parhaimmillaan 40 asteiseksi, mikä vastoin odotuksiani oli aivan liikaa. Kuuma tuli. 36-37 asteinen vesi tuntui mukavimmalta - ilman poreita, paljuiluhenkeen. Yötön yö, pieni tihkusade, kolea yö, lämpöinen yö. Ihanin kaikista oli tihkusade.


Sunnuntaina lähdimme pienelle road tripille aiemmin ihanaksi toteamaamme merenrantapaikkaan, kun oli hieman nätimpi ilma.


Mukaan pakkasimme piknik-eväät.


Evästä oli ihan liikaa, tuosta olisi syönyt varmaan viisi ihmistä. Muuten oli kyllä aivan ihanaa, etenkin kun maisemat olivat aika hulppeat.

  "Hypätkää itse sinne peräluukkuun...?"

Pieni, mukava keskikesän juhla. Meidän näköisemme.

Odotukset on helppo ylittää, kun ne asettaa riittävän mataliksi.

14 kommenttia:

  1. Ihania juhannuskuvia:) Mistä tommosen laukun oot löytäny, mihin saa pakattua astiat mukaan :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tarttui matkaan Honkkarista :) Olen iät ja ajat haaveillut salaa piknikkorista, koska tykkään piknikkeillä, mutta jotenkin sellainen ei ole vain tuntunut istuvan käteen :D Kun näin tämän, niin olihan se saatava :) Erityisen kätevä, koska laukun iso osa on samalla kylmälaukku. Ei mikään valtaisan iso, mutta riittää kyllä kahdelle ihmiselle, kuten astiatkin. Jos tajuaa tyytyä realistiseen määrään ruokaa, toisin kuin me, joilla oli lisäksi mukana muovikassissa huoneenlämmössä säilyvää ruokaa myös :D

      Poista
  2. Teidän tytöt tulee vikasta kuvasta päätellen vähintäänkin kohtuullisesti juttuun taas! Hieno homma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei ole oikeastaan mitään ongelmaa kodin ulkopuolella :) Kotona ollaan vielä ihan hiljattainkin nähty paha nujakka, todennäköisesti resurssikiista tai Taikkiksen juoksujen jälkimaininkeja. Mutta kyllä saadaan olla tyytyväisiä tähän :)

      Poista
  3. Ai vitsi miten ihanan näköisiä pöperöitä <3
    Tosi kurjaa että alkuperäiset suunnitelmat peruuntuivat, tai lähinnä että kaverit feidaa syystä tai toisesta :( Itse pyrin aina siihen, että jos luvataan jotain niin se myös pidetään, ellei kyse ole ihan hätätapauksesta. Tykkään myös suunnitella kaikenlaista aina ruuasta lähtien, niin sen takia monet juhlapyhät, joita pitäisi kavereiden kanssa viettää, on tosi vaikeita. Rakastan mun kavereita, mutta vihaan sitä päättämättömyyttä tekemisen suhteen. Mun täytyy vähintään viikkoa aiemmin tietää mitä tehdään, jotta voin suunnitella bileitä! Aika usein tyypit tietää juhlasuunnitelmistaan vasta saman päivän aikana, mä en oo niin spontaani, että se sopisi mulle :)

    Ite oon haaveillut just tuollaisesta rauhallisemmasta mökkijuhannuksesta muutamien kavereiden kanssa, mutta aika hiljaista on, että se tulisi ihan heti onnistumaan... Tai no, juhannus tai joku muu kesän viikonloppu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :( Ei kukaan ollut vielä varsinaisesti mitään luvannut, mutta olivat alkujaan innostuneita ja sitten yksi kerrallaan muuttivat kaikki mielensä. Kyllähän siinä väkisinkin vähän pettyy. Mä oon aika spontaani kanssa, mutta kyllähän tuollaiset mökit pitäisi ajoissa varata, juhannukseksi etenkin. Mutta tuleehan näitä - kai :P

      Poista
  4. Ompa söpö salaattiämpäri ja kastikekannu! :D Mistä moiset on hankittu? Olisivat aika ihana tulianen vaikka jonkun kaverin mökille. :) Ja kyllä näytti rentouttavalta teidän juhannus! Varsinkin tuo ilma-pore-amme-palju-hässäkkä!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, mä kehitin noista jonkinlaisen pakkomielteen, kun bongasin alunperin leivontalehdestä. Yritin unohtaa ja vakuutella, että pärjään myös ilman, mutta pakko oli lopulta sortua, kun en vain onnistunut unohtamaan :D Jotenki tuo puutarhateema ja kesäinen salaatti puhuttelivat :) Iloinenkeittio.fi ja heidän myymälänsä myyvät :)

      Poista
  5. Teillä vaikuttaa olleen huippu reissu kaikesta huolimatta! Poreallas näyttää niiiiiiin kivalta! :D

    VastaaPoista
  6. Olisiko sinulla suositella jotain erityisiä kirjoja omasta ammattikirjakokoelmastasi? Niiden hankkiminen on vähän hankalaa pelkän kirjan nimen perusteella. Mitkä kirjat eivät ole vastanneet toiveitasi? Saa tehdä oman postauksenkin tästä aiheesta. ;) T. Eläinlääkisopiskelija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lukemaan Amazonista arvosteluja :) Riippuu nimittäin paljon siitä, mikä ketäkin kiinnostaa ja moneenko kirjaan on valmis sijoittamaan. Clinical Veterinary Advisor ja Plumb's nyt ainakin on ehdottomia kelle vaan :)

      Poista
  7. Saanko udella minkä kokoinen kämppä teillä oli ennen tätä nykyistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa udella, mutta rehellisesti sanottuna en edes enää muista :D

      Poista