maanantai 4. kesäkuuta 2012

Uuden kodin tunnelmia

Viikonlopusta on selviydytty virkistyneenä, mutta kyllä tää maanantai taas on verottanut voimia. Ajattelin kuitenkin jakaa kanssanne muutaman kuvan.

Suuri osa ajasta on kulunut muuttokuorman purkuun ja uuden kodin järjestelyyn. Kävimme hakemassa Ikeasta ja Kodin1:stä hiukan tykötarpeita, mm. uuden kattolampun ruokapöydän ylle. Vantaan kodissahan mulla ei ollut varsinaisia riippuvalaisimia ollenkaan - vain niitä mitäänsanomattomia Ikean viiden euron plafondeja. Eivät yllättäen kelvanneet tuolle kaksilahkeiselle.



Taika on hyödyntänyt kodissa vallitsevan kaaoksen parhaimmaksi katsomillaan tavoilla.

Tässä valvotaan muuttoväen puuhia harvinaisen pehmeästä muuttolaatikosta käsin

Tässä on tuunattu lakanaa blingimmäksi paljeteilla

... ja hiukan lyijynpätkillä (apua, meinasin saada pskahalvauksen).

Sinänsä toki ilahduttavaa, että jaamme koirani kanssa mieltymyksen blingaaviin asioihin, kuten paljetteihin, mutta niiden sijoituspaikasta käydään vielä keskusteluja. Onneksi kersalla ei ole tapana syödä noita tuhoamiaan asioita, sen verran hienostunut taitaa neidin makuaisti olla.

Ainakaan en ole vielä onnistunut bongaamaan auringossa kimaltelevia pökäleitä.

Sisutaminen vaatii veronsa.

Viikonloppuna ehdimme myös ensimmäistä kertaa tutustua paremmin Viikin lenkkireittitarjontaan ja kyllähän niitä kauniita paikkoja sitten riittikin! Upea, luonnonläheinen asuinpaikka. Tuntui siltä, että jokainen polku ristesi niin moneen otteeseen, että alueessa riittää tutkiskeltavaa vielä pitkäksi aikaa.

Purimme koirien energiaa myös pallon potkimiseen. Iippu on entisessä elämässään ollut kuulemma etevä pallon käsittelijä ja kyllä sen siitä huomaakin. Jos ei taidoista, niin ainakin innosta. Vähitellen Taikkiskin on nyt alkanut ymmärtää, että palloa voi pysäyttämisen lisäksi myös kuljettaa eteenpäin.



"Potkaise!"

Riemuidiootit

Lauantai huipentui karppilettujen paistoon ja heureka! Vihdoinkin löysin hyvän karppilettureseptin, jolla tekeleeni paitsi pysyivät kasassa, myös maistuivat hyviltä.

 

Lisukkeina Espanjasta tuotu sokeriton mansikkahillo ja kermavaahtoa, nam




Herrkkua!
Karppiletut
3 munaa
2 rkl turkkilaista jogurttia
0,5 dl vispikermaa
0,5 dl vettä
5 rkl mantelijauhoja
2 rkl gluteenijauhoja
2 tl ksantaania
ripaus suolaa
loraus rypsiöljyä
makeutusta oman maun mukaan

Kaikki ainekset vatkataan keskenään tasaiseksi seokseksi ja jätetään turpoamaan n. tunnin ajaksi. Paistetaan pieniksi letuiksi voissa, kuumalla pannulla. Taikina (ja sen seurauksena letut) on aika paksua, mutta siitä ei kannata välittää. Se taitaa olla karppilettujen hinta. Ainakin jos haluaa hyvin koossapysyviä yksilöitä. Maku oli kuitenkin vihdoin kohdillaan!


O:n viikonloppuun kuului myös rutkasti pääsykoeharjoittelua ja hyvin sujuneista vanhojen pääsykokeiden tehtävistä päätellen jotain saumaakin saattaisi olla. Tulikoehan koittaa huomenna ja saamme tänään yövieraakseemme samaan kouluun pyrkivän O:n ystävän kotipuolesta. Olisipa upeaa, jos molemmat pääsisivät sisään!


Pitäneekin painella tästä kauppaan ja laittamaan pojille jotain iltapalaa, jotta laskut sujuisivat sitten aamulla. Peukkujen pitäminen sallittua!

Energistä viikon alkua kaikille!

16 kommenttia:

  1. Minne sun poikaystävä hakee? (:

    VastaaPoista
  2. oi, olen odottanutkin mitä kaikkea hankitte uuteen kotiin ja miten saatte sen sisustettua. :)
    Ihana nähdä energiset koirat vauhdissa. "Riemuidiootti" toi kyllä hymyn huulille. Sopii kuvaan täydellisesti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pikku hiljaa voisikin alkaa postailla siitäkin :) Mua kans huvitti noi kuvat, miten onnessaan voikaan pienet koirat yhdestä pallosta olla? :D

      Poista
  3. Minne kouluun O on pyrkimässä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metropoliaan. AMK-insinööriksi tahtoisi hän :)

      Poista
  4. Tsemppiä O:lle pääsykokeisiin! :)

    VastaaPoista
  5. Kun koirat on iloisia, tulee itsellekin aina niin huikean iloinen olo! Olen monet kerrat nauranut ääneen metsässä, kun tuo hauva on iloinnut sydämensä kyllyydestä, mahtaa siinä kanssalenkkeilijät pitää hulluna..

    Mihin kouluun siellä pyritään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä :) Koirat on ihania, kun ilostuvat niin vähästä!

      Metropoliaan pyrkii hän, saapa nähdä, miten kävi.

      Poista
  6. Ihana blogi sinulla! Eilen tuli vietettyä koko vapaa-aika lueskelemalla melkein kaikki blogisi aiemmat tekstit läpi - eilen kun blogisi vasta bongasinkin. Hassua, kun tuntuu, että olisit juuri Se henkilö joka elää juuri sitä minun Unelmaani: opiskelupaikka eläinlääkiksessä, oma koti Viikissä ja kaksi koiraa + kaksilahkeinen kainalossa.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, sulla on tainnut olla vähän liikaa aikaa, haha :D Ei mutta kiitos, se oli kauniisti sanottu.

      Näin kun sitä pysähtyy miettimään, niin kyllä mä taidan aikalailla omaakin unelmaelääni vihdoin elää. Viisi vuotta, hikeä ja kyyneliä tähän pisteeseen pääsemiseen on vaadittu, mutta matka on ollut kovin antoisa :) Ei muuta kuin niitä omia unelmia toteuttamaan... ;)

      Poista
  7. En ihan ymmärtänyt tuota "ja hiukan lyijynpätkillä (apua, meinasin saada pskahalvauksen)" -kuvatekstiä, voisitko hieman avata?

    VastaaPoista
  8. Niin, koira oli levittänyt paljetit ja pätkinyt lyijytäytekynän lyijyt lakanalle ja meinasin saada paskahalvauksen (huono sanavalinta?) kaaoksen nähdessäni :)

    VastaaPoista
  9. Olen kyllä erittäin samoilla linjoilla Tiian kanssa, vaihtaisin tämän elämän tuollaiseen kyllä mielelläni! :)
    Ja itse ajattelin tuon kuvatekstin kohdalla, että pelkäsit että koiruus olisi syönyt lyijyä. Hyvä, ettei se niele noita pureskeltaviaan. Riemuidiootit-kuva&teksti oli mainio! -rea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti rea :) Onhan tässä ihan kivat puitteet elämälle pikku hiljaa kasassa, vaan onpa näihin tietoisesti kauan pyrittykin. Mutta ei se mitään ruusuilla tanssia ole tämäkään elo :D Pitäisi vaan pysyä kiitollisena saavuttamistaan asioista. Ja joo, kyllähän mä vähän säikähdinkin ja oli pakko varmuuden vuoksi tarkistaa, etteivät nuo nykylyijyt ole myrkyllisiä, vaikkeivät sitä lyijy-alkuainetta enää sisälläkään. Mutta aika huono kuvatekstivalinta vissiin :D

      Poista