torstai 18. elokuuta 2011

Wanted: matkakuume

Tuntuu hiukan hassulta, että olen henkisesti jo ihan valmistautunut palaamaan luentosalien penkkejä kuluttamaan, mutta vielä sitä ennen pitäisi lennähtää Espanjan auringon alle Fuengirolaan Costa del Solille koti-Suomen kuviot unohtamaan. Vielä ei ainakaan tunnu yhtään siltä, että tässä oltaisiin mihinkään lähtemässä, vaikka normaalisti olisin jo monta kertaa ehtinyt suunnitella matkalaukun sisällön ja must-see-kohteet paikan päällä. Positiivista tässä myöhäisessä matkustusajankohdassa on toki se, että pahimmat helteet ovat tuolloin elo-syyskuun vaihteessa jo hiukan ehtineet hellittää - niin ainakin toivon ja rukoilen!

Mehän ollaan siis lähdössä reissuun S:n kanssa ja oltiin tuolla samassa paikassa jo v. 2005 - siis kuusi vuotta sitten! Härre gud, oonko mä tuntenut tuon ihmisen jo noin kauan? Ja itse asiassa vielä kaksi vuotta kauemmin?!  Tuolloin matkustimme säiden puolesta ehkä pahimpaan mahdolliseen aikaan ja jatkuvaan pieneen hikikerrokseen ihon pinnassa sai tottua.

Tällä(kin) kertaa matkakohde valikoitui oikeastaan helppouden, tuttuuden ja opiskelijalle sopivan hintansa perusteella - majoitushan on meille ilmainen ja lentoyhtiönäkin opiskelijalle ah-niin-tuttu Ryanair. Rannalla löhöäjiksi meistä ei ole ja ihan niitä samoja paikkojakaan ei nyt haluttaisi kiertää, mitä viimeksi. Valitettavasti noita jo nähtyjä paikkoja on kuitenkin aika paljon - sen verran aktiiviset 10 päivää vietimme Aurinkorannikolla viime kerralla.

Kuva

Näihin nähtyihin paikkoihin lukeutuvat ainakin:
- Parque Aquatico (Fuengirola-Mijaksen vesipuisto)
- Biopark (Fuengirolan eläintarha)
- Feria-alue, eli tiistaimarkkinat
- Marbella Ferrareineen ja loistojahteineen
- Mijas (pieni vuoristokylä)
- Malaga (ja siellä esim. Picasso-museo) 
- Gibraltar kuuluisine apinoineen ja tippukiviluolineen
- Benalmadenan gondolihissi Calamorro-vuoren huipulle
- Torremolinos ja muita lähikyliä


Kohteita, jotka vielä kiinnostaisivat:
- Nerjan tippukiviluolat, jonne olisin kovasti viime reissulla halunnut, mutten aikapulan vuoksi päässyt

Kuva- Aqualand Torremolinos (ilmeisesti astetta suurempi vesipuisto, tosin onko matkamme ajankohta jo liian syksyinen?)

Kuva

- El Castillo Sohail (Fuengirolan linnoitus, yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä)

Kuva


- Ostoskeskukset El Corte Ingles ja Miramar A7-tien varrella, molempiin pitäisi päästä bussilla rautatieasemalta

- Gibraltar toistamiseen ja laivalla salmen yli Afrikan puolelle - tätä odotan ehkä eniten

Kuva

Kuva

- Muita mahdollisia retkikohteita: Ronda, Tarifa, Cádiz, Sevilla, Granada - taitaisivat vain vaatia vuokra-auton käyttöön?


Koska tiedän, että "Fuge" ja koko Aurinkorannikko ovat suomalaisten suosiossa, niin ajattelinkin kysäistä, löytyykö lukijoiden joukosta siellä päin matkustelleita? Osaisitteko suositella/epäsuositella joitakin mainitsemistani kohteista tai listan ulkopuolella?

Entä onko jollain hyviä kokemuksia auton vuokraamisesta aurinkorannikolla tai Espanjassa ylipäätään vai käyvätkö julkiset yksinkertaisemmaksi ja halvemmaksi?

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä suunitelmalta!!! Hyvää matkaa teille 8)

  VastaaPoista
 2. Moikka! Me oltiin 4 hengen porukalla viime kesänä Mijaksessa ja samalla tuli käytyä myös Fuengirolassa pariin otteeseen. Me vuokrattiin pariksi päiväksi auto Malagan lentokentältä muistaakseni 160e, joka sisälsi täyden bensatankin ja vakuutuksen (halvemmallakin varmaan saisi, mut kantsii olla ajoissa liikkeellä). Oli kyllä ehdottoman hyvä idea, vaikka bussit kulkeekin ihan kivasti Malaga-Fuengirola-Marbella välillä. Lähdettiin sitten käymään mm. Gibraltarilla ja muutenkin ajeltiin ympäriinsä vuoristomaisemissa, eli suosittelen! Pääsee näkemään vähän muutakin kuin pelkkiä suomalaisturisteja. :D Auton vuokraamiseen lentokentällä tarvittiin muuten luottokortti!

  Mun käsittääkseni toi El corte ingles on enemmänki tavaratalo kuin ostoskeskus (toki kannattaa varmaan käydä, kun kerta lähellä on), mutta Miramar varsinkin oli tosi mukava ja kattava ostari. Toinen isompi ostoskeskus on Marbellassa (La cañada muistaakseni nimeltään), mutta ite tykkäsin Miramarista enemmän. Malagan keskustaan pääsee myös helposti junalla/bussilla, ja sielläkin oli paljon kivoja kauppoja ja nähtävää.

  Mukavaa matkaa! :)

  VastaaPoista
 3. Italiassa kun kävin, niin täytyy sanoa että tippukiviluola oli aivan mahtava. Sellaisia luonnonilmestyksiä ei kyllä usein näe. Vuoren sisällä oli hieman vilpoista -joka oli oikeastaan ihan kiva kun ulkona oli kuuma-, mutta ehkä kannattaisi ottaa kevyt pitkähihanen mukaan varmuuden vuoksi. :)

  VastaaPoista
 4. Kuten aiempi anonyymi arvelikin, El Corte Inglés tosiaan on paikallinen Stocka. Ei siis mikään vaateparatiisi, harmi vaan!

  VastaaPoista
 5. Kaksi kertaa aurinkorannikolla käytyäni sanoisin että juna on aika kätevä. Malagaan pääsee helposti, ja muihin näihin rannikkopaikkoihin. Eikä hirveän kalliskaan ole, ainakaan meidän hsl:ään verrattuna :) Autonvuokrauksesta on kokemusta vain jenkkien puolella. Benalmadenassa (/Arroyo de la Miel, muistaakseni, ei kaukana junasta) pääsee hissillä vuorille. Ennen siellä oli muutama heppa, viimeksi kun kävin niin vain lintuja (lintunäytöksiä), mutta maisemat on hienot. Me ollaan menty Miramariin taksilla lähimmältä juna-asemalta (en nyt muista senkään nimeä!). -rea

  VastaaPoista
 6. sara: Kiitos kiitos :)

  Anonyymi: Jee, kuulostaa kivalta :) Tosin toi luottokortti meiltä tietty puuttuu, vieläköhän sen ehtisi hankkia? :/ Okei, täytyypä sitten miettiä, lähdetäänkö tuonne El Corte Inglesiin ollenkaan, ehkä sen sijaan voisi tsekata Malagan tarjonnan, kun viimeksi emme siellä olleet kovin kiinnostuneita kaupoista. Kiitos paljon vinkeistä! :)

  Anonyymi2: Jep, ne on kyllä upeita! Olin ihan fiiliksissä Gibraltarin tippukiviluolasta, mutta ilmeisesti tuolla Nerjassa pitäisi olla vielä komeammat :)

  Anonyymi3: Oolsprait, hyvä tietää! Voipi sitten jättää ehkä väliin :) Kiitos!

  rea: Juu, renfellä on tarkoitus sahata Malaga-Fuengirola -väliä, mutta jos siitä pidemmälle haluaa, niin täytyy miettiä muita liikennevälineitä. Tuolla Benalmadenan vuoren päällä me viimeksi käytiinkin, siellä oli muistaakseni jotain kotkia ainakin :)

  VastaaPoista