torstai 17. joulukuuta 2009

Vähiin käy ennen kuin loppuu


 


Pääkaupunkiseutu on saanut myös jo osansa lumihunnusta. Pakkanen huitelee liki -15 asteessa ja saa posket, varpaat ja sormet kipristelemään alta aikayksikön. Kovin kaunista on silti - toivottavasti luvassa olisi valkea joulu.Aurinko tirkisteli pilviverhon lomasta Viikin kampuksen elämää...Syksyn aikana jo tutuksi käynyt polku johtaa läpi alueen.

Koko syksy on mennyt uskomattoman nopeasti - nopeammin kuin koskaan ennen. Tuntuu, kuin olisimme vasta aloittaneet. Toivottavasti tämä säilyy myös seuraavat 5,5 vuotta ;) Hyvää tekee kyllä päästä kotipuoleenkin käymään ja rauhoittumaan - ihmettelemään, mitä tässä viimeisen puolen vuoden aikana on nyt oikein tapahtunutkaan. Edelleen välillä tuntuu kuin eläisin unessa - kuin tämä ei olisi omaa elämääni ollenkaan, vaan jonkun toisen. Vaikka olenkin kotiutunut vallan mainiosti ja viihdyn täällä, ei tämä kaupunki silti vielä kodilta tunnu - kaikki on edelleen niin vierasta, että saa koko ajan jännittää ja olla varuillaan :) Muttei se ole välttämättä negatiivinen asia koko aiemman elämänsä yhdessä ja samassa pienessä kaupungissa asuneelle.

Jos pitäisi valita yksi asia, missä koen syksyn aikana erityisesti onnistuneeni, sanoisin, että liiasta perfektionismista luopuminen. Kokonaan siitä en halua koskaan luopua, mutta terveissä määrin kyllä. Tuo piirre on nimittäin ollut mussa aina enemmän tai vähemmän vallitsevana tai oikeastaan siten, että pyrin joko täydellisyyteen tai sitten heitän kokonaan hanskat tiskiin. Pienenä huoneeni (ja myöhemmin asuntoni...) oli aina joko tiptop siisti tai täyskaaos - ei mitään siltä väliltä muuta kuin aivan ohimenevän hetken. Liikunnan suhteen minulla oli joskus tapana käydä joka päivä 50 min hölkkälenkillä. Joookaaa päivä, no exceptions. Yh. Enkä edes pidä ko. lajista juurikaan. Sama perfektionismi on pätenyt myös opiskeluihin joiltakin osin. Nyt olen kuitenkin onnistunut päästämään irti ja esim. koti on pysynyt sopivan siistinä ja puhtaana koko täällä asumisaikani. Sama on pätenyt yleisluontoisemmin myös muihin asioihin. Ja onnellisuusaste on ollut varsin korkea.Maanantain (tentin jälkeen) ja tiistain kulutin jouluostoksilla juoksemiseen ja sainkin kaiken oleellisen (sekä vähän muidenkin perheenjäsenten puolesta lahjoja) hankittua, mikä huojennus! Tulipa ostettua samalla itselleni tämä laukku - tai oikeastaan tämä on lahja, jonka itse valitsin. Ei ihan sellainen weekend-bag kuin olin suunnitellut vaan kutakuinkin, niin, JanSportin urheilulaukku :) Mutta väri oli niin minua ja kokoluokkakin kiva, etten voinut vastustaa kiusausta. Etenkin, kun oli sen verran kantamuksia kertynyt ko. shoppailureissulla.

Satuin löytämään uutuus-glögiä, Vipin Glögijuoma Lightia, jossa hh 0,2g/100ml !!! Eli aivan älyttömän vähän. Tähän astisissa lighteissakin kun on ollut 3,5g/100ml (Valio) ja ~5g/100ml (Riitan Herkku?). Tätä pitikin sitten hamstrata mukaan 3l :) Valitettavasti tuo on mausteiltaankin laimeampi versio glögistä, joten itse lisään siihen yleensä hiukan piparkakkumaustetta... Myös hyvä ravistelu tekee terää :P


Twilight on vihdoin käsissäni, mutta päätin säästää sen joululukemiseksi. Just in case, jos en satukaan saamaan lahjakirjoja.

Meillä on nyt luentoja ja pakollisia harkkoja vielä huomenna ja perjantaina. Luvassa on ainakin labratöitä punasoluista ja hermo- ja hengitystiekudosten sekä mahdollisesti verenkiertoelimistön histologian töitä eli kudosnäytteiden mikroskopointia ja piirtämistä - aivan kuten alkuvuodesta.Päivän paras juttu olivat kuitenkin haalarimme, jotka vihdoin saapuivat. Tuo metsänvihreä ei värinä minua kiehdo, mutta onhan nuo haalarit kuitenkin sellainen opiskelijuuden statussymboli. Kivasti olimme saaneet myös oman alamme sponsoreita noille mainospaikoille. Näissä sitten tulee seuraavat kuusi vuotta painettua ympäri opiskelijarientoja, aikamoista!Lisäksi tänään saapuivat myös EKY:n vaatetilauksen tuotteet. Itse olin tilannut fleece-takin. Tästäkin tykkäsin kovasti :) Double joy.

Em. laukku ja yksi matkalaukullinen lahjoja on jo pakattu. Vielä olisi edessä osa joulusiivouksesta (osan suoritin äsken, keskellä yötä taas vaihteeksi), loput pakkaamiset, tiskaamista ja pyykinpesua... mutta ennen kaikkea vuosikurssimme pikkujoulut huomenna! :) Jotenkin tuntuu, että nämä kaksi viimeistä päivääkin saattavat livahtaa melko nopeasti, joten seuraava postaus tulleekin sitten varmaan jo kotipuolesta.

Tunnelmallista joulunalusaikaa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kriisi - mulla ei koskaan ole ollut opiskelijahaalaria! O_o Meidän ammattiliiton vaatetilauskin meni ohi, mut liiton kangaskassi on sentään... :)

    VastaaPoista
  2. Hih, ei mullakaan oo koskaan ennen ollut, mutta kai se tässä vielä tutuksi käy :) EKY:n kassia mulla ei vielä oo, mutta onneks Eläinlääkäripäiviltä tarttui parit alan firman ilmaiskassit. Kaikesta sitä saakin sellaista yhteisöllisyyden tunnetta tässä vaiheessa irti :D

    VastaaPoista