lauantai 26. joulukuuta 2009

"On tullut syötyä" part 2

Vielä varsinaiset jouluruuat...

"Joulupuuro"

Karppipalstalta bongattu vinkki: "Karpin joulupuuro: raejuustoa, kermaa ja kanelia :wink:" En muista, olenko kokeillut tätä ennen, mutta nyt ei ollut kermaa - kokeilin laktoosittomalla maidolla. No, ei uponnut järin hyvin mulle, mutta Iippu veteli loput kiitollisena napaansa ;)
Joulupöytä

Tänä vuonna pöytä näyttää tosi tyhjältä, koska jonkun kuningasidea oli, ettei laiteta heti aattona kaikkia ruokalajeja tarjolle, vaan kaivetaan pakkasesta välipäivinä aina jotain uutta esille, ettei tule kyllästymistä niin nopeasti. Itse en ollut tämän idean suurimpia kannattajia, mutta minkäs teet :DTarjolla graavilohta, savulohta, lohihyytelöä, silliä, punajuurisalaattia, makaronisalaattia, maustekurkkuja, keitettyjä perunoita, kanttarellikastiketta, riistapullia korvasienikastikkeessa, kinkkua, lanttulaatikkoa, juustoista juuressoselaatikkoa (karppi), karppiporkkanalaatikkoa ja tavallista porkkanalaatikkoa. Pakkaseen jäivät ainakin normilihapullat, kukkakaalisoselaatikko (karppi) ja kylmäsavulohirullat. Kalkkunaa, juustoja, sinappisilakoita, rosollia, muita salaatteja (mm. sieni-) ei tänä vuonna jostain syystä tarttunut kaupasta mukaan. Kyllä näillä hyvät ähkyt silti aikaan sai ;)

Peuranlihapullat ja mustatorvisienikastike.

Vasemmalta oikealle: tavallinen porkkanalaatikko, karppiporkkanalaatikko, lanttulaatikko, (karppi) juustoinen juuressoselaatikko. Laatikoista kiitos äidilleni ja sille 3/5 eli enemmistölle, joka perheestäni karppaa ;) Hassua, miten itse kun aloitin, ei kukaan lähipiiristäni karpannut. Nyt karppaa äiti, hänen työkaverinsa, veljen avokki, eksä ja ilmeisesti myös hänen vanhempansa nykyisin, yksi kaveri, tuttavaperheestä ilmeisesti kolme henkeä... Niin vain leviää tämäkin ruokavalio, ei ole enää niin yksinäistä kuin alussa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti